کروکت فرانسوی : طرز تهیه کروکت فرانسوی خوشمزه و بی نظیر + عکس
روش پخت کروکت فرانسوی +عکس
کروکت (croquette) نوعی کوفته فرانسوی می باشد که شما می توانید با گوشت، ماهی و مرغ درست کنید. شما از کروکت می توانید به عنوان غذای اصلی یا تزئین غذا یا سر میز اردور استفاده کنید. با دلگرم همراه شوید.
کروکت فرانسوی-طرز تهیه کروکت فرانسوی
1 – روش پخت کروکت فرانسوی
اگر به آشپزی ملل علاقه مندید حتما می دانید غذاهای فرانسوی غذاهای بسیار خوشمزه ای هستند که با ذائقه ما ایرانی ها هم سازگارند. با تهیه غذاهای مخصوص فرانسوی در آشپزی خود تغییرات ویژه ای بدهید و در مهمانی هایتان از تنوع غذایی بیشتری می توانید استفاده کنید.
مواد اولیه:
- آرد سوخاری: 1 لیوان
- تخم مرغ: 2 عدد
- جعفری خرد شده: 3 ق غ
- هویج متوسط: 2 عدد
- سینه مرغ: 750 گرم
- نمک وفلفل: به میزان لازم
طرز تهیه :
- مرغ را پس از شستن خرد می کنیم سپس استخوان های آن را می گیریم و آن را چرخ می کنیم نمک وفلفل به ان اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا حالت چسپندگی پیدا کند.
- هویچ را پوست کنده و از طول به 4 قسمت مساوی تقسیم می کنیم سپس آن را آب پز می کنیم تا نرم شود از مایه مرغ کمی برداشته دستمان را با آب کمی مرطوب می کنیم و در کف دست آن را پهن می کنیم.
- 1 برش هویچ ،جعفری خرد شده و کمی پنیر پیتزا رنده شده می ریزیم و سپس به آن شکل گرد یا به صورت سوسیس کوکتل می دهیم.
- کروکت را ابتدا در آرد سوخاری سپس در تخم مرغ زده شده می زنیم مجددا در آرد سوخاری می زنیم سپس در روغن داغ سرخ می کنیم.
2 – کراکت سیب زمینی خانگی
مواد لازم :
- پوره سیب زمینی 680 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- پنیر پارمزان رنده شده 1/2 پیمانه
- جعفری خرد شده 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- آرد 1/4 پیمانه
- پودر نان (سوخاری) 3/4 پیمانه
- روغن سرخکردنی 6 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
کروکت یا کراکت سیب زمینی همیشه دلپذیر به نظر می رسد چه یک دورچین ترد و خوشمزه باشد چه شامی سبک در کنار سس گوجه یا مارینارا و سالاد سبزیجات.
مثل کراکتهای دیگر، کراکت سیب زمینی هم در اصل از غلتاندن ترکیبی از سیب زمینی در آرد، تخم مرغ و پودر نان (پودر سوخاری) و سپس سرخ کردن آن تهیه میشود.
ولی در اینجا برای سالمتر و کمچرب بودن غذا روش دیگری برای پخت کراکت سیب زمینی ارائه میشود. در این روش از چند دقیقه سرخ کردن در روغن کم و بعد پخت در فر استفاده میشود.
بدین ترتیب کروکت تردی مورد انتظارش را همچنان دارد با این تفاوت که در روغن غوطه ور نشده است.
قبلاً کراکتهای دیگری مثل کراکت مرغ، کراکت گوشت و کراکت سبزیجات را معرفی کردیم و دستور تهیه آنها را هم ارائه کردیم.
این بار نوبت کراکت سیب زمینی است که شاید ساده ترین نوع باشد ولی قطعاً به همان خوشمزگی هست و میتوان از آن به عنوان میان وعده یا دورچین غذاهای مختلف هم استفاده کرد.
مرحله اول:
- برای تهیه کروکت لازم است تخم مرغ ها در دمای اتاق باشند.
- پس آنها را از یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید. در این مدت پوره سیبزمینی را آماده کنید. برای این کار سیب زمینیها را آب پز یا بخار پز کنید.
- یک پیشنهاد برای علاقهمندان به سیر این است که سیب زمینیها را همراه با دو سه حبه سیر بخار پز کنند.
- وقتی سیبزمینی ها کمی خنک شدند آنها را پوست بکنید و با رنده ریز رنده کنید یا در غذاساز بریزید.
مرحله دوم:
- وقتی پوره آماده و خنک شد، آن را با یک تخم مرغ زده شده و پنیر پارمزان رنده شده مخلوط کنید.
- سپس جعفری خرد شده، نمک و فلفل را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. بیش از حد مواد را هم نزنید چون در این صورت مایه چسبناک می شود.
- همچنین توجه داشته باشید چون از پنیر استفاده شده نیاز به نمک زیادی نیست. حال با یک اسکوپ ساز بزرگ مواد را به صورت اسکوپ در بیاورید و روی سینی بچینید.
- حدود ۱۰ اسکوپ خواهید داشت که البته این کار را میتوانید با دست هم انجام دهید.
مرحله سوم:
- حال هر اسکوپ را از وسط نصف کنید و با دست آنها را به صورت استوانهای شکل بدهید. حالا کراکت های سیب زمینی را به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
- در این مدت سه بشقاب گود آماده کنید و به ترتیب داخل آنها آرد، دو عدد تخم مرغ هم زده و در آخری پودر سوخاری بریزید. همچنین یک سینی فر آماده کنید و روی آن کاغذ روغنی بکشید.
- بعد از گذشت ۲۰ دقیقه، کراکت ها را از یخچال خارج کنید. حال آنها را یکی یکی در آرد بغلتانید. آرد اضافه را بتکانید طوری که فقط یک لایه نازک آرد روی آنها باقی بماند.
- سپس هر کدام از کروکتها را در تخم مرغ و بعد در پودر سوخاری بغلتانید و دوباره به سینی برگردانید.
- کف یک تابه دو قاشق روغن سرخ کردنی بریزید و بگذارید روی شعله داغ شود. حدود یک سوم کروکتها را خیلی آرام داخل تابه قرار دهید. بهتر است از تابه دسته دار استفاده کنید. دو سه دقیقه آنها را سرخ کنید و در این مدت مرتب دسته تابه را بگیرید و آن را جلو عقب کنید تا کروکتها حرکت کنند و نسوزند.
- بعد از چند دقیقه که طلایی رنگ شدند آنها را از تابه خارج کنید و روی سینی فر با کاغذ روغنی بچینید. این کار را برای بقیه کروکت ها در دو مرحله تکرار کنید.
- فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا کروکت سیب زمینی ترد و خوشمزه آماده شود.
نکته: میتوانید وسط هر کروکت سیبزمینی یک تکه پنیر موزورلا یا پنیر چدار قرار دهید. به این ترتیب وقتی کروکت را گاز میزنید یک تکه پنیر گرم و نرم زیر دندان میرود و کروکت کمی کشدار میشود.
بیشتر بخوانید :
دستور پخت کیم چی غذای محبوب کره ای
بروسکتا یا بروشتا | طرز تهیه غذای محبوب ایتالیایی مرحله به مرحله
طرز تهیه هوموس غذای لبنانی بی نظیر و عالی در منزل