دسته‌بندی نشده

چگونه آووکادو رسیده را تشخیص دهیم؟

روش های تشخیص آووکادو رسیده از کال

اگر می خواهید آووکادو بخرید یا از قبل خریده اید و مطمئن نیستید که قابل خوردن هستند یا خیر نگران نباشید؛ این چند ترفند ساده را امتحان کنید. ساده ترین راه برای تشخیص اینکه آیا آووکادو رسیده است ، تلاش برای کندن ساقه می باشد. اگر ساقه براحتی جدا شد، آووکادو رسیده، حتی اگر بتوانید ساقه را بدون چاقو ببرید بازهم رسیده است.
برای تشخیص اینکه آیا آووکادو خیلی رسیده نیز میتوان آن را کف دست خود قرار داده و بفشارید اگر خمیری مانند باشد ترشیده است .

بررسی ظاهر آووکادو برای شناسایی رسیده بودن آن

نوع مورد علاقه ی خود را بشناسید چراکه هیچ دو نمونه از آووکادو همانند هم نیستند؛ آن ها تفاوت های اندکی در اندازه، رنگ و فرم بسته به نوع مختلف آن دارند. ظاهر آووکادو بستگی زیادی به نوع انتخابی شما دارد. اگر نوع آووکادو ذکر نشده میتوانید از فروشنده بپرسید. همچنین لازم به ذکر این نکته نیز هست که سفتی آووکادو علیر غم اینکه از چه نوعی باشد در همه ی اشکال آن وجود دارد.

پوست بیش از حد نرم و فرو رفته

برای تشخیص این که آیا آووکادو آماده خوردن هست یا خیر، کافیست با کف دست به آرامی آن را فشار دهید، برای این کار از انگشتان خود استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث آسیب دیدن گوشت میوه شود. آووکادوی خیلی سفت هنوز کال است و آووکادوی کمی نرم، احتمالا رسیده و آماده خوردن می باشد.

اگر فشردن میوه باعث ایجاد فرورفتگی کوچکی روی آن شود یعنی برای برش زدن، بیش از حد رسیده و بهتر است آن را له کرده و بخورید. اما اگر با فشردن، فرو رفتگی بزرگ روی میوه ایجاد شده و بیش از حد نرم باشد یعنی آووکادو خیلی رسیده و احتمالا خراب شده است. به علاوه اگر قبل از فشار دادن میوه، فرورفتگی هایی روی آن مشاهده می کنید احتمالا برای خوردن مناسب نیست.

 تشخیص آووکادوی رسیده

زمان برداشت آووکادو را در نظر بگیرید

انواع مختلف آن معمولا در فصل های متفاوتی برداشت می شوند. آووکادوهای بیکن معمولا از اواخر پاییز تا بهار در دسترس هستند و بعنوان نوع زمستانی شناخته می شوند.
آووکادو فوئرت نیز از پاییز تا اواخر بهار برداشت می شود. آووکادو گوئن اغلب در پاییز و زمستان برداشت می شود. هاس و لمب هاس در تمام طول سال موجود است. پینکرتون از اوایل زمستان تا بهار در دسترس است.ریدها در تمام طول تابستان و اوایل پاییز در دسترس هستند. و زوتانو بین ماه سپتامبر و اوایل زمستان می رسد.

اندازه آووکادو رسیده

آووکادوی رسیده بیکن بیضی شکل هستند و اندازه ای بین 170 تا 340 گرم دارند.
آووکادوی فونته وقتی میرسند 142 تا 397 گرم می باشند.
گوئن ها :170 تا 425 گرم وزن دارند ؛ هاس بین 142 تا 340 گرم با فرمی بیضی شکل می باشد. لمب هاس ها بزرگ هستند و گلابی شکل و متقارن می باشند .
وزن آن ها بین 333 تا 532 گرم است.
آووکادوهای پینکرتون بلند و گلابی شکل هستند و وزنی بین 227 تا 510 گرم دارند.
آووکادو های رید از متوسط تا کوچک هستند و وزن شان 227 تا 510 گرم است.
آن ها دایره ای ترین شکل موجود می باشند؛ همچنین آووکادوهای زوتا هم از بزرگ تا متوسط می باشند و معمولا وزنی حدود 170 تا 397 گرم می باشند.

بررسی رنگ آوکادو رسیده و کال

رنگ پوست اغلب آووکادو ها تیره است. آووکادوهای بیکن و فوئرته دارای پوستی سبز و نازک هستند. آووکادو گوان وقتی میرسد پوستی سبز ، خشن ، قابل انعطاف و سبز رنگ دارد ، ِآووکادوهای هاس و لمب هاس دارای متمایز ترین رنگ ها هستند ؛ در واقع یک آووکادوی رسیده هاس و لمب هاس به رنگ بنفش تیره است.

مانند هاس ها، پینکرتون ها هم وقتی میرسند رنگ تیره تری پیدا میکنند یک پینکرتون رسیده معمولا سبز پر رنگ دارد. یک آووکادوی رید رنگ سبز خود را حتی وقتی که برسد حفظ میکند؛ آن ها معمولا پوستی ضخیم و نقش و نگار ریگی دارد. آووکادوهای زوتانو پوستی نازک با رنگ های زرد و سبز می باشند.

وجود نقاط تیره رنگ روی آووکادو میتواند نشان دهنده ی کبودی یا ترشیدگی میوه باشد. به آرامی میوه را بشویید چراکه آووکادو هر چه رسیده تر باشد به منظور جلوگیری از ایجاد نقاط تیره رنگ باید میزان فشاری که به آن وارد میکنید کمتر باشد. یک آووکادوی رسیده بدون نقاط تیره، حالت نرمی دارد.

فرق آووکادو رسیده و نارس

زیر ساقه آووکادوی رسیده

آووکادو به عنوان گیاهی نیمه گرمسیری عاشق خورشید است. بومی آمریکای مرکزی، مکزیک و غرب هند، آووکادو برای رشد در محیط های گرم و مرطوب تکامل یافته است. آووکادو را کنار گوش خود بگذارید و چند بار آن را تکان دهید تا ببیننید که آیا صدای تق تق می آید یا خیر. اگر صدایی شنیدید باید بدانید که آووکادو مورد نظرتان ترشیده شده است.

بافت رشته ای و تیره

تشخیص آووکادوی رسیده و خراب بعد از خریدن بسیار ساده است، کافیست آن را برش زده و به رنگ و بافت گوشت داخل آن توجه کنید. اگر گوشت آووکادو به رنگ سبز روشن باشد می توانید آن را بخورید در حالی که آووکادوی خراب معمولا لکه های قهوه ای یا تیره روی گوشت خود دارد.

گرچه گاهی این نقاط قهوه ای به خاطر کوبیدگی میوه و نه به خاطر فاسد شدن آن ایجاد شده و به راحتی می توان آن ها را جدا کرد. نشانه دیگر خراب شدن آووکادو، رشته های تیره داخل گوشت آن است، اگر چه برخی از آووکادوها بخصوص آن هایی که از درختان جوان تر برداشت شده اند ممکن است به صورت طبیعی رگه های تیره ای روی گوشت خود داشته باشند که نشانه خرابی میوه نیست.

بنابر این اگر میوه خوب به نظر می رسد و طعم بدی ندارد به احتمال زیاد قابل خوردن است. لازم به ذکر است بافت آووکادو فاسد حالت رشته ای پیدا کند اما اگر سایر علائم فساد در آن دیده نشود لزوما خراب نبوده و ممکن است به خاطر شرایط رشد این بافت را پیدا کرده باشد.

روش تشخیص از طریق عطر و بو

آووکادو رسیده عطر شیرین ملایم و خوشایندی دارد و طعم آن کمی آجیلی است در حالی که آووکادو خراب، طعم و بوی غیر طبیعی دارد. طعم یا بوی ترش آووکادو به دلیل فساد باکتریایی داخل آن است و باید دور ریخته شود.

طعم و بوی شیمیایی ممکن است به معنای فاسد شدن میوه باشد و زمانی رخ می دهد که اکسیژن یا میکروب ها به میوه آسیب رسانده یا چربی های غیر اشباع میوه را تجزیه کرده باشند. میوه فاسد می تواند باعث ایجاد ترکیبات سمی بالقوه در میوه شده و نباید مصرف شود. به طور کلی طعم آووکادوهای خراب ممکن است با هم متفاوت باشند اما معمولا قابل تشخیص هستند.

در مورد آووکادو

کپک

کپک روی آووکادو معمولا سفید یا خاکستری بوده و کرکی به نظر می رسد. از استنشاق آن اجتناب کنید زیرا هاگ های موجود در کپک می تواند از طریق بینی وارد بدن شده و در صورتی که به آن آلرژی داشته باشید باعث بروز تنگی نفس خواهد شد.

از خرید آووکادویی که روی آن کپک دیده می شود اجتناب کنید زیرا کپک ممکن است به داخل گوشت نفوذ کرده و باعث خراب شدن میوه شود. اگر بعد از بریدن میوه، داخل آن کپک مشاهده کردید کل میوه را دور بریزید. گرچه ممکن است کپک تنها در یک قسمت میوه باشد اما به راحتی به سایر قسمت های نرم هم سرایت می کند.

بیرون کشیدن ساقه برای تشخیص آووکادوی رسیده

اگر ساقه براحتی بیرون بیاید، آووکادو رسیده؛ اگر آووکادو همچنان کال باشد، ممکن است نتوانید ساقه را بدون چاقو ببرید. از چاقو برای بیرون کشیدن ساقه آووکادو استفاده نکنید چون اگر آووکادو آماده خوردن باشد ساقه باید بدون استفاده از چاقو براحتی جدا شود.

اگر یک آووکادوی کال را برش زدیم چه کنیم؟

هر دو طرف آووکادو را آب لیمو بزنید.
چرا که بهترین راه برای کاهش سرعت اکسیداسیون، در معرض قرار دادن گوشت با یک عامل اسیدی است.
دو نیمه آووکادو را دوباره به هم بچسبانید و آووکادو را تا حد امکان بپوشانید و آن را در بسته بندی های پلاستیکی محکم ببندید و چندین لایه پلاستیک را در اطراف آن ها قرار دهید تا کاملا مهر و موم شود.
برای چند روز آن را در یخچال قرار داده و اگر زرد یا قهوه ای رنگ شد آووکادو را دور بیاندازید.

آیا مصرف آووکادو بیش از حد رسیده بی خطر است؟

این که آیا خوردن آووکادو خراب برای بدن مضر است یا خیر، به نوع فساد و این که چقدر از میوه خراب شده بستگی دارد. اگر گوشت میوه، تازه در حال قهوه ای شدن است می توانید از بخشی از میوه استفاده کنید. با این حال بخش هایی که تغییر رنگ داده اند را نخورید زیرا طعم خوبی ندارند.

همچنین سعی نکنید بخش های فاسد شده، ترش مزه یا کپکی را به نحوی مصرف کنید زیرا احتمال دارد باعث بیماری شود. به خاطر داشته باشید به محض این که آووکادو را برش بزنید گوشت آن به واسطه قرار گرفتن در معرض اکسیژن شروع به قهوه ای شدن می کند. این پروسه مانند قهوه ای شدن سیب بعد از برش زدن، طبیعی است. می توانید لایه قهوه ای را جدا کرده و بقیه میوه را میل کنید.

برای جلوگیری از قهوه ای شدن گوشت آووکادو مقداری آب لیمو روی گوشت آن بریزید و آن را داخل ظرف درب دار در یخچال نگهداری کنید. مصرف آووکادو بیش از حد نرم اما سالم برای خوردن مشکلی ندارد و می توان از آن برای تهیه اسموتی، سس سالاد و محصولات پخته شده استفاده کرد.

منبع : ساعد نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا