دسته‌بندی نشده

همه چیز در مورد ال اس دی (L.S.D) یک ماده مخدر توهم زا

ال اس دی LSD چه نوع ماده ی مخدری است

ال‌اس‌دی (LSD) با نام شیمیایی اسید لایزرژیک دی اتیل آمید ( Lysergic acid diethylamide) معروف‌ترین دارو در دسته روان‌گردان‌ها است. این دارو به طور گسترده برای مصارف تفریحی و درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور معمول ال‌اس‌دی بلعیده یا روی زبان نگه داشته می‌شود. این دارو همچنین بر روی حبه قند یا بلاتر هم قرار داده می‌شود.با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با ال اس دی LSD آشنا شوید.

ال‌اس‌دی اولین بار در سال ۱۹۳۸ توسط یک شیمیدان سوئیسی به نام آلبرت هافمن که به امید دست یافتن به دارویی جدید، انواع ترکیبات ارگوت را آزمایش می‌کرد، ساخته شد. اما خواص آن تا زمانی که دکتر هافمن خود شخصاً آن را مصرف نکرده بود، کشف نشد. تجربیات دکتر هافمن هنگام مصرف این ماده در دفترچه یادداشت او به ثبت رسیده‌است. دهه ۱۹۶۰ زمان افول مصرف این ماده بود. اما بعدها گروه هیپی در آمریکا مصرف آن را باب کردند.

امروزه ال‌اس‌دی مصرف رسمی پزشکی ندارد اما احتمال استفاده از آن در سایکدلیک‌تراپی در حال پژوهش و بررسی است.ال‌اس‌دی تا بحال به طور مستقیم باعث مرگ نشده. مرگ‌هایی نادر اتفاق افتاده که بیشتر در اثر تصادف و خودکشی آن هم به دلیل مشکلات روانی قبل از مصرف بوده است.

ال اس دی LSD چه نوع ماده ی مخدری است

اثرات مصرف (LSD)

اثرات مصرف LSD مي‌تواند غير قابل پيش بيني باشد. اين اثرات به ميزان مصرف، شخصيت مصرف كننده و در موارد اندكي به محيط و محل مصرف LSD بستگي دارد. معمولاً تأثيرات آن ۳۰ تا ۶۰ دقيقه پس از مصرف ظاهر مي‌شود و ۶ تا ۱۲ ساعت به طول مي‌انجامد. ۴ ساعت اول كه بيشترين تأثير LSD وجود دارد؛ يك Trip ناميده مي‌شود. مقدار معمول خياباني LSD از ۵۰ تا ۳۰۰ ميكروگرم است كه به همين علت مي‌توان LSD را بر روي كاغذ خشك كن يا پشت تمبرهاي پستي نيز قرار داد.
يكي از اثرات LSD ايجاد تغييرات هيجاني و حسي در مصرف كننده است.

اين تغييرات بيشتر از علايم فيزيكي مصرف است. معمولاً شخص مصرف كننده ابتدا دچار هيجان ها و احساسات شديد و متفاوتي مي‌شود و يا احساسات و هيجانات او به سرعت تغيير مي‌كند. اگر مصرف LSD بيشتر شود؛ مصرف كننده دچار توهمات بصري لذت بخشي مي‌شود. درك مصرف كننده از زمان و از خودش تغيير مي‌كند. گاه ممكن است به نظر برسد حواس پنج گانه با هم مخلوط شده اند. حس لامسه بيشتر مي‌شود. مصرف كننده ممكن است حس كند رنگ ها را مي‌شنود و يا صداها را مي‌بيند. به اين حالت حس آميزي (Synesthesia) مي‌گويند. در بسياري افراد، اين تغييرات حواس باعث ايجاد ترس و وحشت مي‌شوند.

اگر مصرف LSD يك “سفر خوب” باشد مصرف كننده احساس سرخوشي و پرواز مي‌كند و اگر يك “سفر بد” باشد، مصرف كننده دچار حس بدي مي‌شود. معمولاً اثرات مصرف LSD پس از ۱۲ ساعت رو به تحليل مي‌رود. تأثيرات فيزيكي اوليه انگشت شمارند و شامل سرگيجه، بي حسي، خستگي، ضعف عضلات و لرزش، رفلكس هاي سريع، افزايش فشار خون، ضربان قلب و دماي بدن، آسيب ديدن مهارت هاي حركتی (اختلال تعادل)، تهوع و تشنج مي‌شوند. مهم ترين علايم فيزيكي آن قهقهه های ناگهانی است. اين قهقهه ها ممكن است در برابر اتفاقاتی كه معمولاً خنده دار نيستند؛ پيش بيايد و اغلب هم قابل كنترل نيستند.

تغييرات مهم در قوه درك، فكر و خلق با فاصله زماني اندكي پس از اثرات فيزيكي ظاهر مي‌شوند:

  • توهمات ديداري و شنيداري واضح كه مصرف كننده از غير واقعي بودن آن آگاه است.
  • دچار نقصان شدن درك زمان، فواصل و وزن (احساس معلق بودن با تحت فشار بودن) و فاصله بين اشياي محيط. اين مسئله به برخي از افراد نوعي احساس يگانگي با محيط (uniqamystica) مي‌بخشد؛ در حالي كه برخي ديگر را دچار وحشت مي‌كند.
  • درآميختگي احساسات كه اغلب به صورت شنيدن رنگ ها و ديدن صداها توصيف مي‌شود.
  • كاهش كنترل بر روي روند افكار كه باعث تركيب خاطرات با واقعيت مي‌شود يا به چيزهاي كم اهميت معناهاي بزرگي مي‌بخشد.
  • احساس پيشرفت و موفقيت در موضوع هاي واقعي شايع است. جدا كردن يك موضوع از ديگري و خود از ديگران مشكل مي‌شود و زوال شخصيت پيشرفت مي‌كند.
  • LSD به سرعت از طريق دستگاه گوارش جذب مي‌شود و به همه بافت ها از جمله مغز مي‌رسد.
  • پس به طور كلي تأثيرات ادراكي آن، تغييرات حواس به خصوص بينايي و شنوايي بوده و تأثيرات رواني هم شامل تغيير خلق، احساسات خيال گونه، تغيير در تشخيص زمان و زوال شخصيت مي‌شود.
  • با مصرف LSD ابتدا تأثيرات جسمي‌و سپس تغييرات بينايي و تقويت صداها ايجاد شده و اجسام به شكل ديگري ديده مي‌شوند. در ميان اين تأثيرات توهم ها نادر بوده ولي تصورات خيال گونه وقتي كه چشم ها بسته هستند تقويت مي‌شوند.

ال اس دی LSD چه نوع ماده ی مخدری است

اثرات جانبي مصرف LSD

اثرات جانبي مصرف LSD عبارتند از :

گشادي مردمك چشم ها، بالا رفتن دماي بدن، افزايش فشار خون و ضربان قلب، عرق كردن، كم اشتهايي، بي خوابي، خشكي دهان و لرزش.
تجربه هاي نا خوشايندي كه اغلب مصرف كنندگان LSD آنها را تجربه مي‌كنند جدي بوده و عبارت اند از : احساسات و افكار وحشت انگيز، ترس از دست دادن كنترل خود، ترس از ديوانگي و مرگ، نااميدي.
بازگشت ها يك ناهنجاري عادي مصرف LSD است كه هنگام عدم مصرف شخص مصرف كننده پديد مي‌آيند. بازگشت ها ممكن است ناگهاني و اغلب بدون هيچ پيش درآمدي باشند و ممكن است چند روز يا حتي چند سال پس از مصرف به وجود بيايد. بازگشت ها تصاويري خيالي هستند كه از رنگ هاي بي شكل تا توهمات وحشت انگيز را در بر مي‌گيرند. اگر در مصرف LSD زياده روي شود، باعث بروز سايكوز درازمدت مانند اسكيزوفرني شده و گاهي توليد افسردگي شديد هم مي‌كند.

نكاتي ديگر درباره LSD

برخي گمان مي‌كنند LSD به ان دليل كه مانند ديگر مواد (مثل كوكايين، آمفتامين، هرويين، الكل و نيكوتين) در ابتدا ايجاد وسوسه مصرف خيلي زيادي نمي‌كند، يك ماده اعتياد آور نيست و مصرف كننده ها بيشتر اوقات مي‌توانند هر موقع كه بخواهند مصرف خود را كم يا قطع كنند؛ در حاليكه LSD نيز مانند ديگر مواد اعتياد آور به مرور ايجاد تحمل كرده و وسوسه مصرف نيز ايجاد مي‌كند و در نتيجه مصرف كننده ها مجبورند ميزان مصرف خود را افزايش دهند تا به حالت خلسه اي كه قبلاً تجربه كرده اند، دست يابند. براي بعضي مصرف كننده ها، LSD عواقب خطرناك‌تري نيز مي‌تواند در پي داشته باشد.

افزايش تحمل در مصرف LSD، و اثرات جانبي حاصل از مصرف آن، دلايل خوبي هستند كه بايد از آنها پرهيز نمود.
سميت مرگ آور LSD خيلي كم است؛ به طوري كه مقدار مرگ آور آن براي انسان احتمالاً ۲۰۰ تا ۳۰۰ برابر دوز موثر ۳۰ تا ۱۰۰ mcg (۱۹۹۳ Goble). گزارش هاي مرگ در اثر مصرف بيش از حد بسيار نادر است. تعدادي گزارش از افرادي وجود دارد كه مقدار بسيار زيادي LSD (مثلاً mg ۴۰,۰۰۰) مصرف كرده اند و زنده مانده‌اند.

ممكن است از ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از Trip، كمي‌دمغي و خستگي احساس شود و تا از بين رفتن اين بي حوصلگي، هوس فوري ايجاد نمي‌شود. معمولاً يك Trip فرد را تا مدتي سير و اشباع مي‌كند. عملكرد شغلي و اجتماعي فرد نيز با مصرف LSD افت پيدا خواهد كرد. خاطرات وقايع افتاده در طول مدت Trip كاملاً روشن است.

خواهشمنديم اگر سوال يا نکته‌اي براي مطلب ال اس دی LSD

در ذهن شما باقي مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.

—————————————————————————————————

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا