دسته‌بندی نشده

هر آنچه باید در رابطه با داروی اینفلکسی مب بدانید

موارد مصرف و عوارض جانبی اینفلکسی مب

اینفلکسی مب (infliximab) با نام تجاری رمیکید باعث کاهش اثرات موادی در بدن می‌شود که می‌توانند باعث التهاب در بدن شوند. از این دارو برای درمان بیماری‌های آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریازیس، کولیت اولسراتیو (التهاب زخمی شونده روده بزرگ)، بیماری کرون و اسپوندیلیت انکولیوز استفاده می‌شود.

همچنین از داروی اینفلکسی مب برای درمان پلاک پسوریازیسی سخت یا غیرفعال استفاده می‌شود.

مکانیسم اثر اینفلکسی مب

در مایع مفصلی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و در روده بیماران مبتلا به کرون TNF افزایش می یابد. این دارو با مهار ترشح TNF باعث بهبود بیماری های اتوایمیون می شود.

فارماکوکینتیک اینفلکسی مب

فارماکوکینتیک خطی دارد. نیمه عمر نهائی آن 8 تا 5/9 روز است. حداقل 8 هفته پس از مصرف دوز توصیه شده در خون قابل کشف است.

اطلاعات مهم در مورد داروی اینفلکسی مب

  1. اگر شما به آلرژی به داروی اینفلکسی مب حساسیت دارید یا اگر شما نیز با آناکینرا (Kineret) یا آباتاسپت (Orencia) درمان می‌شوید، نباید از این دارو استفاده کنید.
  2. قبل از اینکه شروع به درمان با این دارو کنید، پزشک شما می‌تواند آزمایش‌هایی را درخواست دهد تا مطمئن شوید که شما سل (توبرکلوزیس) و سایر عفونت‌ها را ندارید.
  3. استفاده از اینفلکسی مب ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را افزایش دهد، ازجمله نوعی از نوع پرخطر سریع الرشد لنفوم که می‌تواند برای بیمار مرگبار باشد. از پزشک خود در مورد خطر خاص ابتلای به این نوع بیماری مهلک مطلع شوید.
  4. اینفلکسی مب می‌تواند سلول‌های خونی (گلبول‌های سفید) را کاهش دهد که به کنترل و دفع عفونت‌های بدن شما کمک می‌کند. عفونت‌های شدید و گاه مرگبار ممکن است در اثر این امر رخ دهد. درصورتی‌که علائم عفونت مانند تب، خستگی، علائم آنفلوانزا، سرفه یا درد پوستی رادارید، با پزشک خود تماس بگیرید.

دارو

موارد مهم قبل از استفاده از داروی اینفلکسی مب

اگر تاکنون مبتلابه بیماری سل بوده‌اید،، یا اگر اخیراً به ناحیه‌ای سفر کرده‌اید که عفونت‌های خاصی در آنجا شایع است، در این زمینه به پزشک خود اطلاع دهید.برای اطمینان از اینکه مصرف این دارو برای شما خطری ندارد، در موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:

  • نارسایی شدید قلبی، یا سایر مشکلات قلبی؛
  • عفونت فعالی که اخیرا به آن مبتلا شده باشید، تب، سرفه، علائم آنفلوانزا،
  • زخم های باز یا زخم های پوستی؛
  • بیماری دیابت
  • بیماری کبدی (به ویژه هپاتیت B)؛
  • سابقه تشنج (صرع)
  • بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)
  • سابقه سرطان؛
  • دارا بودن یک سیستم ایمنی ضعیف (به طور موقت سرکوب شده)
  • بی خوابی یا سوزش در هر جایی در بدن شما
  • ابتلا به یک بیماری که بر عصب یا عضلات تاثیر می گذارد، مانند مولتیپل اسکلروزیس یا سندرم گیلن باره (syndrome Guillain-Barre )
  • اگر اخیرا با واکسن BCG (سل) واکسینه شده اید (Bacille Calmette-Guerin)
  • اگر شما به طور برنامه ریزی شده در حال دریافت واکسن هستید.
  • قبل از شروع درمان با اینفلکسی مب اطمینان حاصل کنید که فرزند شما تمام واکسن‌ها مورد نیاز را دریافت کرده باشد.

هشدار و احتیاط در مصرف اینفلکسی مب

برخی از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند، نوعی از لنفوم (نوع سرطانی آن) به‌سرعت در آن‌ها رشد می‌کند. این بیماری بر کبد، طحال و مغز استخوان تأثیر می‌گذارد و می‌تواند برای افراد مبتلای به آن مرگبار باشد. این مورد به‌طور عمده در نوجوانان مرد و مردان جوان که در حال استفاده از اینفلکسی مب همراه داروهای دیگر برای درمان بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو (التهاب زخمی شونده روده بزرگ)، هستند، رخ می‌دهد.

درنتیجه مصرف این دارو، افراد مبتلابه اختلالات خود ایمنی (ازجمله بیماری‌های آرتریت روماتوئید، بیماری کرون، اسپاسم آندیکولوز و پسوریازیس) ممکن است خطر ابتلا به لنفوم را داشته باشند. با پزشک خود درباره خطر فردی ابتلای به این موارد صحبت کنید.

استفاده از اینفلکسی مب ممکن است خطر ابتلا به انواع سرطان، از جمله سرطان پوست را افزایش دهد. با پزشک خود درباره خطر فردی ابتلای به این مورد صحبت کنید.

اینفلکسی مب

مصرف اینفلکسی مب در دوران بارداری و شیردهی

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، دراین‌باره به پزشک خود اطلاع دهید. اگر در دوران بارداری از این دارو استفاده کنید، مطمئن شوید که پزشک شما می‌داند که در دوران بارداری از این دارو استفاده کرده‌اید. در معرض اینفلکسی مب قرار گرفتن جنین می‌تواند برنامه واکسیناسیون کودک را در طی ۶ ماه اول زندگی تحت تأثیر قرار دهد.

معلوم نیست که این دارو می‌تواند از طریق شیر مادر به کودک شیرخوار انتقال‌یافته و به یک کودک شیرخوار آسیب برساند یا نه. اگر شما در حال مصرف این دارو هستید، کودک شیرخوار خود را با شیر مادر تغذیه نکنید. این دارو برای درمان افراد زیر ۶سال، مورد تایید نیست.

نحوه مصرف داروی اینفلکسی مب

اینفلکسی مب به داخل ورید تزریق می‌شود. یک ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی (اعم از پزشک، پرستار یا مراقب سلامت) برای شما این تزریق را انجام می‌دهد. پس از دریافت دوز، دقت کنید تا مطمئن شوید که دارو عوارض جانبی جدی را برای شما به دنبال نداشته باشد.

قبل از شروع درمان با دارو، پزشک شما ممکن است آزمایش‌هایی را انجام دهد تا اطمینان حاصل کنید که شما سل (TB) یا سایر عفونت را ندارید. بعضی از عفونت‌ها در مناطق خاصی از جهان رخ می‌دهد. اگر شما در آن مناطق زندگی می‌کنید و یا اگر اخیراً به آنجا مسافرت کرده‌اید یا قصد سفر به آن رادارید به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر شما نیاز به عمل جراحی دارید به جراح خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.

اگر شما تاکنون بیماری هپاتیت B داشته‌اید، مصرف این دارو می‌تواند این باعث عود این وضعیت یا بدتر شدن آن شود. برای اطمینان از سلامت کبد، شما در طول درمان و برای چند ماه پس از اینکه شما مصرف این دارو را ترک کردید، نیاز به آزمایش‌های خون مکرری دارید.

در هنگام مصرف اینفلکسی مب باید از چه مواردی اجتناب کنید؟

  1. اجتناب از فعالیت هایی که ممکن است خطر آسیب ناشی از خونریزی را در شما افزایش دهند.
  2. در حین استفاده از این دارو، یک واکسن “زنده” دریافت نکنید، در شما ممکن است یک عفونت جدی ایجاد شود. واکسن‌های زنده شامل واکسن سرخک، اوریون، سرخجه (MMR)، فلج اطفال،روتاویروس، تیفوئید (حصبه)، تب زرد، واریسلا (آبله مرغان)، زوستر (زونا) و واکسن آنفلوانزای پرندگان هستند.

آمپول

عوارض جانبی داروی اینفلکسی مب

  • اگر دچار سرگیجه، تهوع، سرگیجه، خارش یا تپش، تورم، ضعف نفس یا سردرد، تب، لرز، درد ماهیچه یا درد مفاصل، درد یا تنگی در گلو، درد قفسه سینه، یا مشکل بلع در طول تزریق و یا بعد از آن شدید به پزشک خود اطلاع دهید. واکنش تزریق نیز ممکن است در عرض ۱ یا ۲ ساعت پس از تزریق رخ دهد.
  • اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به داروی اینفلکسی مب مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
  • عفونت های شدید و گاهی مرگباری ممکن است در طول درمان با اینفلکسی مب رخ دهد. اگر علائم عفونت مانند تب، خستگی شدید، علائم آنفلوانزا، سرفه یا علائم پوستی (درد، التهاب یا قرمزی) را داشتید ، با پزشک خود تماس بگیرید.

اگر موارد زیر را مشاهده کردید به پزشک خود اطلاع دهید:

  • تغییرات پوستی، رشد عوارض جدیدی روی پوست ، کمرنگ بودن پوست، کبودی یا خونریزی
  • تأخیر در واکنش‌های آلرژیک (تا ۱۲ روز پس از دریافت infliximab)، تب، گلودرد، بلع مشکل، سردرد، درد مفصلی یا عضلانی، خارش پوست یا تورم در صورت یا دستان شما
  • مشکلات کبدی، درد در قسمت فوقانی معده، خستگی، از دست دادن اشتها، ادرار تیره‌رنگ، مدفوع خاکستری‌رنگ، زردی (زرد شدن پوست یا چشم)
  • سندرم لوپوس مانند درد یا تورم مفصلی، ناراحتی قفسه سینه، احساس خستگی، بثورات پوستی بر روی یا بازوها (که در مواجهه با نور خورشید بدتر می‌شود)
  • مشکلات عصبی، بی‌حسی یا سوزن شدن، مشکلات بینایی یا احساس ضعف در بازوها یا پاها
  • پسوریازیس جدید یا بدتر شدن وضعیت ابتلای به این بیماری، قرمزی پوست یا لکه‌های مقعدی، برآمدگی‌های پرشده با چرک
  • نشانه‌های ابتلا به نارسایی قلبی مانند تنگی نفس با تورم مچ پا یا پاها، افزایش سریع وزن
  • علائم ابتلا به لنفوم مانند تب، تعریق شبانه، کاهش وزن، درد معده یا تورم، درد قفسه سینه، سرفه، مشکل تنفس، تورم غدد (در گردن، زیر بغل و کشاله ران)
  • نشانه‌های ابتلا به سل مانند تب، سرفه، تعریق شبانه، از دست دادن اشتها، کاهش وزن، احساس خستگی زیاد.

این یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیه‌های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.

تداخلات دارویی اینفلکسی مب

با دکتر خود در مورد تمام داروهای مصرفی فعلی خود و یا داروهایی که شروع و یا متوقف کرده‌اید، به ویژه موارد زیر مشورت کنید:

  • آباتاسپت (Orencia)؛
  • آناکینرا (Kineret)؛
  • (Tocilizumab (Actemra؛
  • هر نوع داروی “بیولوژیک” برای درمان بیماری شما مانند آدالیموآمب، سرتولیزوماب، اتانرپت، گولیمامب، ناتالیوزوبام، ریتوکسیماب و …؛
  • فتوتراپی برای درمان پسوریازیس
  • هر دارو دیگری که برای درمان بیماری کرون، کولیت اولسراتیو (التهاب زخمی شونده روده بزرگ)، آرتریت روماتوئید، اسپوندیلیت انکیلوز، آرتریت پسوریازیس یا پسوریازیس می‌شود.

روش نگهداری اینفلکسی مب

اینفلکسی مب را در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید:

داروهای آرتروز : برای درمان آرتروز چه بخوریم ؟ + داروهای درمان آرتریت …

موارد مصرف و عوارض قرص سلکوکسیب (celecoxib)

همه چیز در مورد داروی آباتاسپت

درمان روماتیسم شدید مفصلی + کاهش درد آرتریت روماتوئید

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا