دسته‌بندی نشده

موارد مصرف و عوارض داروی سیتی کولین

معرفی داروی سیتی کولین

سیتی کولین (Citicoline) در ضربه‌های مغزی در مراحل حاد و آسیب عروق مغزی استفاده می‌شود. به دلیل تأثیر بر تمرکز ذهن، حافظه و سطح دوپامین مغز در درمان آلزایمر و پارکینسون نیز کاربرد دارد.

سیتی کولین یک محصول واسطه‌ای در تولید فسفاتیدیل کولین از کولین است و به نظر می‌رسد با تحریک بیوسنتز فسفولیپیدها و کاهش التهاب باعث تثبیت غشاء سلولی می‌گردد؛ و احتمالاً باعث افزایش جریان خون مغز می‌شود.

مکانیسم اثر سیتی کولین

با مصرف این دارو، اثرات تحریک بیوسنتز فسفولیپیدها و اثر ضد تورم ناشی از تثبیت غشا و همچنین بهبود تحمل هیپوکسی و ایسکمی در حیوانات ثابت شده است. همچنین، به نظر می‌رسد این دارو موجب تحریک سیستم دوپامینرژیک می‌شود.

مقدار و موارد مصرف سیتی کولین

الف) مرحله حاد و تحت حاد آسیب عروق مغزی.

بزرگسالان: در مرحله حاد آسیب عروق مغزی، مقدار mg/day750-500 در مقادیر منقسم به مدت 10 روز (یا بر اساس پاسخ بیمار) تزریق وریدی می‌شود. در مرحله تحت حاد، مقدار mg/day500-250 در مقادیر منقسم به مدت 20-10 روز (یا بر اساس پاسخ بیمار) تزریق عضلانی می‌شود.

کودکان: مقدار mg/day250، در دو مقدار منقسم مصرف می‌شود.

ب) درمان عواقب ناشی از ضربه مغزی (سندرم پس از تصادم).

بزرگسالان: مقدار mg/day250 به مدت 15-10 روز (یا بر اساس پاسخ بیمار) مصرف می‌شود.

آمپول

روش درست مصرف داروی سیتی کولین

  1. قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
  2. دوز و مقدار مصرف داروی Citicoline ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک متخصص برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید.
  3. دوز داروی خوراکی هر بیمار بستگی به شرایط او دارد، به طور معمول بیمار باید روزانه ۲۰۰۰-۲۵۰ میلی گرم از این دارو را مصرف کند. گاهی پزشک این دارو را در دوزهای کم به صورت ۱۰۰ میلی گرم دو بار در روز تجویز می‌کند.
  4. دوره درمان با این دارو کوتاه مدت (۶ هفته) است.

موارد منع مصرف داروی سیتی کولین

  • به تاریخ انقضای داروی سیتیکولین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی Citicoline را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تداخل دارویی سیتیکولین را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

مصرف آمپول سیتی کولین در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید، این دارو ممکن است برای جنین مضر باشد. داروی سیتی کولین را در دوران شیردهی مصرف نکنید.

تاثیر مصرف داروی سیتی کولین بر رانندگی

داروی سیتی کولین نمی‌‎تواند باعث تاری دید شود، نیازی نیست از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید.

تداخلات دارویی داروی سیتی کولین

ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

  • این دارو ممکن است با داروهای زیر تداخل دارویی داشته باشد: کاربی دوپا، لوودوپا، انتاکاپون.

هشدار درباره مصرف داروی سیتی کولین

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف سیتی کولین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • اگر بیماری ترومبوآمبولیک دارید.
  • اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.

سیتی کولین

عوارض مصرف داروی سیتیکولین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. برخی از عوارض این دارو عبارتند از:

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی Citicoline می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد داروی سیتیکولین

  1. اگر این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، استفاده نکنید.
  2. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری از داروی سیتی کولین

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

علائم خطرناک بعد از ضربه به سر

رابـطـه هـد زدن و ضـربـه مـغـزی

همه چیز در مورد فلج مغزی از پیشگیری تا درمان این عارضه

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا