دسته‌بندی نشده

موارد استفاده از میوه چشالو یا لونگان + خواص چشالو

چشالو یا لونگان چیست؟

میوه چشالو پوست قهوه ای رنگ، تقریباً پرزدار، سفت و سختی دارد که هر چه میوه مسن تر می شود و بیشتر روی درخت می ماند، پوست آن نیز سفت و سخت تر می گردد.

چشالو چیست | میوه چشالو یا لونگان چه فوایدی دارد؟

زمانی که میوه، جوان و آماده ی خوردن است می توانید به راحتی پوست آن را بکنید. زمانی که پوست آن را کندید، به گوشته ی سفید رنگ و آبداری می رسید که به هسته ی تقریباً بزرگ مشکی رنگ متصل می باشد.

هسته ای سیاه در گوشته ای سفید که شبیه به چشم بوده و به همین دلیل است که آن را چشم آلو یا همان چشالو نامیده اند. هسته ی این میوه قابل خوردن نیست و باید جدا شود اما از آن برای عصاره گیری و تهیه ی اسانس روغنی استفاده می شود.

چشالو میوه ی گرمسیری فوق العاده خوشمزه به طور گسترده ای در ویتنام، تایلند، تایوان و چین رشد می کند و مردم این مناطق از آن در ژله ها، سالادها، دسرها و پودینگ ها استفاده می کنند.

چشالو یکی از میوه های عجیب و غریب و سرشار از خاصیت است. این میوه بومی جنوب آسیا بوده و کاربرد بسیار وسیعی در طب سنتی داشته و از این جهت، این میوه دارای ارزش فراوانی می باشد. با ما همراه باشید تا با خواص و فواید بی نظیر این میوه آشنا شده و دلیل با ارزش بودن آن را بدانید.

1- چشالو خاصیت ضد سرطانی دارد

چشالو دارای سطوح بسیار بالایی از پلی فنل هاست. ترکیبات پلی فنولیک مانند اسید گالیک، رادیکال های آزاد و سمومی که در اثر استرس در بدن به وجود می آیند و منجر به سرطان می شوند را از بین می برند. میوه، گل و هسته ی این گیاه نیز آنتی اکسیدان هایی بسیار قوی می باشند.

در طب سنتی چینی از عصاره ی هسته های این گیاه بسیار استفاده می شود. چرا که آنکوپروتئین یا آنکوژن های نامطلوب را در تومورها سرکوب کرده و آنها را از بین می برد.

از این رو، مصرف این میوه یا عصاره ی به دست آمده از هسته ی آن می تواند به طور سیستماتیک سلول های سرطان پستان، کولورکتال، کبد، ریه و سرطان دهان را مهار کند.

موارد استفاده از میوه چشالو یا لونگان + خواص چشالو

2- چشالو دارای خواص و اثرات ضد التهابی است

آسیایی ها از قدیم الایام از چشالو برای درمان زخم، آلرژی، آنفولانزا و سایر بیماری های التهابی استفاده می کرده اند.

پوسته ی قهوه ای رنگ چشالو دارای خواص ضد التهابی است و فیتوشیمایی هایی مانند اسید گالیک، اپی کاتچین و الاگیک اسید دارد. این ترکیبات تولید مواد شیمیایی و التهابی مانند پروستاگلاندین ها، هیستامین ها، اکسید نیتریک و فاکتور نکروز تومور در بدن را مهار می کنند.

همچنین، به دلیل فراوانی ویتامین B و C، چشالو تسکین دهنده و درمان بیماری های التهابی مزمن مانند آماس و ورم، GERD، بیماری روده تحریک پذیر، آلرژی پوستی، زخم، سوختگی، پسوریازیس و بیماری کرون است.

بیشتر بخوانید : 21 خاصیت + 12 عارضه ی جبران ناپذیر میوه ی چشالو

3- چشالو کم خونی و کمبود آهن را درمان می کند

عصاره چشالو، همراه با سایر گیاهان محلی، در طب سنتی چینی برای درمان کم خونی قابل درمان، ترومبوسیتوپنی و سایر اختلالات مربوط به خون استفاده می شود. هر 300 گرم چشالو خشک شده دارای 1.5 میلی گرم آهن می باشد.

خوردن این میوه در سالاد یا به همراه شیرینی باعث افزایش تعداد پلاکت ها و غلظت هموگلوبین می شود و برای زمان قاعدگی زنان بسیار مفید می باشد.

4- میوه چشالو پوست را جوان و درخشان می کند

فیتوشیمیایی ها همیشه بهترین راه حل برای درمان انواع مختلف اختلالات بوده است. این ترکیبات در چشالو به وفور یافت می شود.

ترکیبات فتوشیمیایی و بیواکتیو موجود در این میوه مانند کریلژین، اسیدگالیک و الاگیک اسید، در چشالوی خشک شده بیشترین تخلیه ی رادیکال های آزاد را از بدن انجام می دهند. رادیکال های آزادی که عامل مهمی در پیری زودرس، چین و لک پوست می باشند.

این میوه همچنین فعالیت آنزیم تیروزیناز در بدن را مختل کرده و از این رو می تواند از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری کند. تیروزیناز آنزیمی است باعث افزایش و تجمع ملانین در پوست شده و عامل ایجاد لک و سرطان پوست می باشد.

5- چشالو استرس را کاهش داده و بی خوابی را درمان می کند

داروهای تجاری قابل دسترس برای درمان بی خوابی که گیرنده های GABA، گیرنده های هیستامین و دیگر مراکز فعال مغز شما را هدف قرار می دهند، دارای مزایای موقت و اثرات جانبی طولانی مدت هستند.

این در حالی است که برگ ها و خود میوه ی چشالو دارای ترکیبات بیو اکتیو و زیست فعالی می باشند که عوارض جانبی سطوح انتقال دهنده های عصبی، که موجب اضطراب و بی خوابی و استرس می شوند را بدون رساندن هیچ گونه مواد شیمیایی به بدن سرکوب می کنند.

مطالعه ای در سال 2014 نشان داد که چشالو به همراه دیگر مشتقات هیپنوتیزم می تواند میزان خواب و طول مدت آن را افزایش داده و همچنین می تواند با افزایش بقای سلول های عصبی نابالغ قدرت یادگیری و حافظه را افزایش دهد.

در کنار تمامی خواص و فواید گفته شده جالب است بدانید که:

  • هسته های چشالو ضد قارچی بسیار عالی می باشند. دهان شویه ای که حاوی عصاره ی هسته ی چشالو باشد می تواند با عفونت های دهانی ناشی از قارچ مبارزه کند.
  • همچنین هسته ی این میوه دارای ترکیبات ساپونین می باشد. به همین دلیل آن را خشک کرده و در شامپوها از آن استفاده می کنند.

چگونه از میوه چشالو یا لونگان استفاده کنیم؟

همانطور که در مقاله ی خواص میوه ی چشالو گفته شد، چشالو میوه ای کوچک، گرد، شیرین و آبدار بوده که سرشار از ویتامین C، پتاسیم و فیبر می باشد. همچنین دارای خواص ضد سرطانی، ضد التهابی، جوانسازی پوست، درمان کم خونی و فقر آهن، بی خوابی و استرس می باشد.

این میوه ی سرشار از خاصیت را به شیوه های مختلفی می توان مصرف کرد. دو نوع از بهترین روش های مصرف چشالو که هم بسیار خوشمزه بوده و هم بیشترین مواد مغذی و خاصیت از آن دریافت می شود را معرفی خواهیم کرد.

موارد استفاده از میوه چشالو یا لونگان + خواص چشالو

1- طرز تهیه اسموتی موز و چشالو

مواد مورد نیاز:

  1. 5 عدد چشالو تازه و رسیده
  2. 1 عدد موز
  3. 1 پیمانه آب یا شیر نارگیل
  4. دستگاه مخلوط کن

طرز تهیه:

پوست سخت چشالو را جدا کرده و هسته ی آن را در آورید. چشالوها را در مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید تا پوره ای نرم از چشالو به دست آید.

موزها را نیز تکه تکه کرده و به مخلوط اضافه کنید. شیر یا آب نارگیل را به پوره ی چشالو اضافه کرده و مخلوط کنید تا کاملاً یک دست و نرم شوند.

مخلوط حاصل را در یخچال گذاشته تا سرد شود و بعد نوش جان کنید. مطمئن باشید این بهترین نوشیدنی سرد گرمسیری است که تاکنون خورده اید.

2- طرز تهیه کاستارد چشالو و تخم مرغ

مواد مورد نیاز:

  1. 8 عدد چشالو تازه و پوست کنده
  2. 2 پیمانه آب چشالو
  3. 3 عدد تخم مرغ متوسط رو به بزرگ
  4. قالب سرامیکی مافین

طرز تهیه:

در ظرفی تخم مرغ ها را گرم کرده و از روی حرارت بردارید. توجه داشته باشید که مقدار تخم مرغ شکسته شده باید دقیقاً برابر با آب چشالو باشد. پس بعد از شکستن تک تک تخم مرغ ها آنها را همزده و اندازه گیری کنید که دو پیمانه بوده و بیشتر نشود.

آب چشالو را به کاسه اضافه کرده و با یک هم زن دستی محکم هم بزنید. مخلوط به دست آمده را داخل دو قالب بریزید. دو عدد چشالو پوست کنده ی بدون هسته را نیز به هر قالب اضافه کنید. به مدت 8 دقیقه قالب ها را بخارپز کنید.

حال کاستارد به دست آمده که میان وعده ای سریع، مقوی با طعمی متفاوت و عجیب و غریب است را با دیگر چشالوها نوش جان کنید.

اگرچه چشالو میوه ای بسیار مقوی با خواص بسیار فراوان است اما ممکن است خوردن آن برای برخی ممنوع باشد. به همین دلیل قصد داریم به عوارض جانبی مصرف این میوه نیز اشاره کنیم.

عوارض جانبی که به طور قطع برای این میوه ثابت شده باشد هنوز وجود ندارد اما احتمال آلرژی و حساسیت به این میوه زیاد است. البته احتمال آن بسیار کم می باشد.

مضرات چشالو : بالا بودن مقدار کربوهیدرات و قند چشالو

افراد مبتلا به دیابت نباید به مدت طولانی آن را مصرف کنند. اگرچه به دلیل سطح بالایی از ویتامین های C و B باعث تقویت ایمنی بدن می شود، اما مقدار شکر آن هشدار دهنده است.

هر اونس چشالوی خام حدوداً دارای 20.7 گرم کربوهیدرات می باشد. این مقدار کربوهیدرات ممکن است سطح قند خون در افراد حساس را افزایش دهد.

افراد حساس به قند و کربوهیدرات بالا می توانند، میزان ویتامین ها و مواد معدنی موجود در چشالو را در انواع توت ها و خربزه ها که قند و کربوهیدرات کم تری دارند به دست آورند.


بیشتر بخوانید :

۱۵ خاصیت در مورد خرمالو که تا کنون نمیدانستید!

عرق شنبلیله چیست و چه خواصی دارد؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا