جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
فوت و فن طرز تهیه خرما پلو اهوازی_657897192932c.jpeg
فوت و فن طرز تهیه خرما پلو اهوازی_657897192932c.jpeg

فوت و فن طرز تهیه خرما پلو اهوازی

سرفصل های این مقاله

طرز تهیه خرما پلو بسیار مقوی و مجلسی

خرما پلو یک غذای خوشمزه و مقوی مخصوص اهواز است. این غذای سرشار از مواد مغذی و ویتامین در ماه مبارک رمضان بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد. پس شما هم دست به کار شوید و این غذا را درست کنید تا از خواص خرما و سایر مواد مغذی آن بی بهره نمانید. در ادامه این مقاله طرز تهیه خرما پلو غذای مخصوص اهواز را خواهید خواند.

مواد لازم خرما پلو

خرما ۱ لیوان
شیر ۲ لیوان
برنج ۱ لیوان
کشمش ۱/۲ استکان
کره اب کرده ۱ استکان
زعفران ۱/۲ قاشق چای خوری
گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
نمک به مقدار لازم

دستور تهیه خرما پلوی اهوازی

ابتدا هسته و پوست خرما‌ها را بگیرید و آن‌ها را همراه با کره در تابه سرخ کنید تا براق شوند.
برنجی که قبلا خیس خورده را بشویید، آن را همراه با شیر، نمک و زعفران مخلوط کنید و روی شعله متوسط بگذارید تا برنج بپزد و آماده دم کردن شود.
وقتی آب برنج تمام شد و آماده دم کردن شد، کشمش‌های شسته شده را به آن اضافه کنید و در قابلمه را همراه با دمی بگذارید تا برنج خوب دم بکشد.
در یک ظرف جدا گوشت چرخکرده را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و خوب آن را ورز دهید.
گوشت‌ها را در تابه سرخ کنید.
یک ربع آخر مانده به دم کشیدن برنج گوشت‌ها و خرما‌های سرخ شده را روی برنج بریزید و صبر کنید تا برنج خوب دم بکشد.
پس از یک ربع خرماپلو شما آماده سرو است.
نوش جان…

خرما پلو

نکات تکمیلی برای پخت خرماپلو

توجه کنید برای این غذا از خرما‌های سفت و بزرگ استفاده کنید.‌
می‌توانید گوشت چرخکرده این غذا را حذف کنید و به جای آن گردو بریزید. اگر مایل به اضافه کردن گردو بودید آن را از شب قبل در آب خیس کنید تا نرم شود.
اگر وقت و حوصله دارید می‌توانید گوشت چرخکرده را به شکل و اندازه خرما در بیاورید و آن را بین خرما قرار دهید؛ سپس خرما‌ها را روی برنج بگذارید.‌
می‌توانید هنگام دم کردن برنج کمی دارچین نیز روی آن بپاشید.
خرما پلو را به دلیل طبع گرمی که دارد می‌توانید با ماست و خیار یا ترشی نوش جان کنید.‌
می‌توانید گوشت چرخکرده را حذف کنید و به جای آن در کنار پلو کمی ماهیچه آب پز سرو کنید.

حتماً بخوانید:

نکات کلیدی تهیه خرما پلو

بهتر است در تهیه خرم پلو از خرما های درشت و سفت استفاده کنید. اگر تمایل داشتید می توانید از خرما های زرد رنگ در تهیه خرما پلو استفاده کنید.
در مرحله خیس کردن برنج، در صورت تمایل می توانید، برنج را با شیر خیس کنید. سپس با شیر، کره و مقدار گلاب آن را بپزید تا عطری بی نظیر به غذا بدهد.
شما می توانید، در صورت تمایل، به جای درست کردن خرما پلو با برنج ساده، با رشته پلو این غذا را سرو کنید.
میتوانید مقداری پیاز خلالی هم با مرغ سرخ کنید تا طعم و عطر بهتری پیدا کند.

طرز تهیه خرما پلو

علاوه بر ادویه های استفاده شده در این دستور، از هر نوع ادویه ای که متناسب با ذائقه شما است مانند زیره یا دارچین می توانید استفاده کنید.
خرما پلو را به جای گوشت مرغ می توانید با استفاده از گوشت گوسفندی هم درست کنید. برای این کار مقدار 500 گرم گوشت گوسفندی چرخ کرده را به همراه یک پیاز متوسط رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در یک کاسه متوسط با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا مواد یک دست شوند.
سپس یک تابه را روی شعله متوسط گاز بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و اجاز دهید روغن خوب داغ شود. در همین زمان، از مخلوط گوشت به اندازه یک خرما بردارید و با دست به آن ها شکل دهید و بعد در روغن به خوبی سرخ کنید و موقع سرو خرما پلو، گوشت های سرخ شده را داخل خرما هایی که هسته آن ها را جدا کردید بگذارید.

اگر از مقاله بالا لذت بردید، پس به مطالب زیر هم سر بزنید:

اشتراک گذاری: