دسته‌بندی نشده

فواید جالب و بی نظیر برگ درخت مو(انگور)

آیا در مورد خواص برگ مو می دانید؟

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با فواید برگ مو آشنا شوید.

آیادرمورد خواص برگ مو می دانید؟

برگ مو و فواید بینظیر آن

بسیار از ما برگ مو یا همون برگ انگور رو فقط با غذای شناخته و استفاده می کنیم. در حالیکه این گیاه خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد .برگ مو
درخت انگور را تاک یا مو نیز می گویند. برگ مو دارای ساکاروز، لوولز(Levulose)، اینوزیت (Inosite)، کوئرستین، کاروتن، اجسام تانیک، بتائین، تارتاریک اسید، مالیک اسید، اسکوربیک اسید، پتاسیم، آهن و سیلیکون است.
برگ مو همچنین منبع خوبی از انواع مواد مغذی از جمله ویتامن های K, A, E, C و B6 هست. همچنین حاوی مقدار قابل توجهی نیاسین، آهن، فیبر، ریبوفلاوین، فولات، کلسیم، منیزیمف مس و منگنز می باشد.
برگ مو یا برگ درخت انگور سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هست و برای سلامت قلب و کاهش وزن مناسب است.

فواید پیچک ها و شاخه های نازک مو

شاخه‌های تازه و نازک مو، تمامی خواص برگ مو را دارند و حتی بهتر از آن است.
شاخه تازه مو، بواسیر را درمان می‌کند. برای این کار باید خاکستر چوب مو یا خاک اره چوب مو را به‌صورت تمیز به دست آورد و در سرکه خمیر کرد و پس از اجابت مزاج در محل بواسیر مالید.
از پیچک‌های مو، در اثر کوبیدن و فشار، شیره‌ای استخراج می‌کنند که مصرف ۳۰ تا ۶۰ گرم آن در روز، خونریزی‌های داخلی مانند اسهال خونی، اخلاط خونی، خونریزی رحمی و بواسیر را درمان می‌کند.

فواید برگ انگور

فواید برگ انگور

* برگ مو قابض است.

* دم کرده برگ های جوان مو، اسهال خونی را برطرف می کند.

* برای خونریزی ها مفید است.

* در رفع نقرس و زردی موثر است.

* استفراغ را برطرف می کند.

* در رفع اختلالات گردش خون (مربوط به دوران بلوغ و یائسگی) موثر است.

* هنگامی که پوست صورت قرمز و ملتهب است، خوردن دم کرده برگ مو مفید است.

* گرد برگ های جوان و خشک شده مو، در رفع خونریزی های بینی و رحم موثر است.

* از دم کرده برگ مو می توان برای شستشوی چشم در ورم ملتحمه استفاده کرد.

* دم کرده برگ مو برای رفع واریس مفید است.

* برگ درخت انگور، برونشیت‌های مزمن را معالجه می‌کند.

* برگ درخت انگور، برای زکام و عفونت‌های روده، ضد عفونی کننده گران بهایی است. برای این کار می توان می‌توان چهار گرم برگ خشک مو را در یک لیوان آب‌جوش دم کرده و دو تا سه فنجان در روز تناول نمود.

* برگ مو اشتها‌آور ، مقوّی، ضد اسهال، ادرارآور و ضد خماری است.

* جوشانده برگ مو به صورت فوق، حافظ جنین است و از سقط آن جلوگیری می‌کند.

* استفاده از گرد نرم برگ مو به طور موضعی، خونریزی را بند می آورد.

* جوشانده برگ مو، سرمازدگی دست و پا را درمان می‌کند. برای برطرف کردن سرمازدگی دست و پا، جوشانده برگ مو را تهیه کرده و دست و پا را به مدت 15 دقیقه در آن قرار دهید.

* از پیچک‌های مو، در اثر کوبیدن و فشار، شیره‌ای استخراج می‌کنند که مصرف 30 تا 60 گرم آن در روز، خونریزی‌های داخلی مانند اسهال خونی، اخلاط خونی، خونریزی رحمی و بواسیر را درمان می‌کند.

* شاخه‌های تازه و نازک مو، تمامی خواص برگ مو را دارند و حتی بهتر از آن است.

* شاخه تازه مو، بواسیر را درمان می‌کند. برای این کار باید خاکستر چوب مو یا خاک اره چوب مو را به‌صورت تمیز به دست آورد و در سرکه خمیر کرد و پس از اجابت مزاج در محل بواسیر مالید.

* اگر خاکستر چوب مو را در سرکه حل نموده و در محل ورم غدد و گزش حشرات بمالند، آن را معالجه می‌کند.

برگ مو به دو طریق ذیل در معالجه اسهال، اسهال خونی، استفراغ، زخم معده و خونریزی معده مفید است:

الف- 30 گرم برگ جوان مو را به‌ صورت تازه یا خشک کرده در یک لیتر آب می‌جوشانند و پس از صاف کردن، مانند چای روزی یک تا سه استکان می‌نوشند.

ب- گرد برگ‌های جوان و خشک کرده مو را روزانه به مقدار 4 تا 5 گرم با عسل یا شربت قند مخلوط کرده و مصرف می‌کنند.

طرز تهیه دم کرده برگ مو

برای تهیه دم کرده برگ مو، مقدار 15 تا 20 گرم برگ مو را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید 10 دقیقه بماند.

فواید برگ انگور

نکات مهم مصرف برگ انگور

برگ مو معمولا برای پیچیدن دلمه استفاده می شود و پختن و سرخ کردن آن تا حدی باعث تغییر برخی از مواد مغذی اش، به خصوص ویتامینC می شود.
بنابراین چه بهتر که شیوه پختن برگ مو در مدت زمان کمتر و با حرارت پایین باشد. در این صورت، ضریب تبدیل بتاکارون به ویتامینA سه برابر می شود.
به عنوان آخرین نکته، پیشنهاد می کنم برگی که در غذاها استفاده می کنید از درختچه های موی خانگی تهیه شود تا احتمال زدن سم به آن در کمترین میزان باشد.
برگ ها را قبل از مصرف کاملا تمیز کنید یعنی آن را داخل پارچه خیس قرار بدهید و در مدت زمانی کوتاه آن را مصرف کنید.
نگهداری برگ مو در فریزر یا آب نمک نیز توصیه نمی شود و بهتر است این برگ را در فصل خود و تازه به تازه به مصرف برسد.

************************************

گردآوری شده مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا