دسته‌بندی نشده

فرق تره فرنگی و پیازچه : کدام خاصیت بیشتری دارد؟

فرق تره با پیازچه

خواص تره فرنگی

۱. پوست شما را سم‌زدایی می‌کند

تره فرنگی یک دیورتیک طبیعی است و با خارج کردن مواد مضر و سمی از بدن شما پوست‌تان را سم‌زدایی می‌کند.
این گیاه خوراکی بدن شما را پاکسازی می‌کند و سبب می‌شود که پوستی درخشان داشته باشید.

تره فرنگی

۲. در برابر خورشید از پوست‌تان حفاظت می‌کند

بتا کاروتن موجود در برگ‌های سبز تره فرنگی ۱۰۰ بار و ویتامین C موجود در آن‌ها دو بار بیش‌تر از قسمت‌های سفید است.
این ترکیبِ ویتامین A، C و E و همچنین سایر آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند موجود در تره فرنگی از پوست شما در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد و اشعه‌ی ماوراء بنفش مضر خورشید محافظت می‌کند.
تره فرنگی منبع خوبی از مواد معدنی مانند منگنز، آهن، ویتامین C و فولات است.
مصرف این گیاه خوراکی سلامت موهای شما را افزایش می‌دهد.

۳. رشد مو را افزایش می‌دهد

تره‌ فرنگی منبع مهمی از آهن است که به رشد فولیکول‌های مو کمک می‌کند.
این گیاه خوراکی همچنین دارای ویتامین C است که باعث جذب آهن توسط بدن می‌شود.
کمبود آهن می‌تواند باعث کم‌خونی شود، اختلالی که یکی از دلایل ریزش مو است.
تره فرنگی که سرشار از ویتامین‌های ضروری، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است، مزایای مختلفی برای سلامتی دارد.

تره فرنگی

۴. از رگ‌های خونی محافظت می‌کند

تره فرنگی حاوی فلاونوئید، کائمفرول، است که از پوشش رگ‌های خونی در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.
کائمفرول سبب تحریک تولید اکسید نیتریک می‌شود،‌ ماده‌ای که به عنوان یک رقیق‌کننده‌ی طبیعی و آرام‌بخشِ رگ‌های خونی عمل می‌کند.
این گیاه به رگ‌های خونی کمک می‌کند که شل شوند و ریسک بالا رفتن فشار خون را کاهش می‌دهد.
تره فرنگی حاوی مقدار زیادی ویتامین K است که برای هر بافتی در بدن شما مفید است.
سطوح پایین ویتامین K می‌تواند سبب بروز خونریزی شود و بر گردش خون تاثیر بگذارد.

۵. سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌دهد

مقدار بالای ویتامین K موجود در تره فرنگی استئوکالسین را فعال می‌کند، پروتئینی که برای سلامت استخوان‌ها حیاتی است.
یک فنجان تره فرنگی حاوی ۴۲ میکروگرم ویتامین K است که ۴۷ و ۳۴ درصد از مقدار توصیه‌شده‌ی روزانه به ترتیب برای زنان و مردان است.

۶. برای قلب مفید است

سطوح بالای هموسیستئین موجود در خون می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مانند بیماری عروق کرونر و آترواسکلروز (تصلب شرایین) را افزایش دهد.
تره فرنگی حاوی یک فرم زیست فعال از فولات به نام لوومفولیک اسید، که ثابت شده به کاهش غلظت هموسیستئین در خون کمک می‌کند.
کائمفرول موجود در تره فرنگی نیز توسط کاهش تولید اکسید نیتریک باعث بهبود سلامت قلب می‌شود.

۷. خطر بروز بیماری‌های التهابی مزمن را کاهش می‌دهد

التهاب مزمن برای سلامت قلب مضر است.
خواص ضد التهابی ویتامین k می‌تواند با بیماری‌های التهابی مزمن مبارزه کند،‌ بیماری‌هایی مانند دیابت، چاقی و آرتریت روماتوئید.
فراوانی ویتامین K در تره فرنگی مانع بروز بیماری‌های مزمن التهابی و کلسیفیکاسیون ناخواسته‌ی عروق می‌شود.
علاوه بر ویتامین K، ویتامین B6 موجود در تره فرنگی نیز مزایای ضد التهابی زیادی را فراهم می‌کند.

۸. به فرایند هضم کمک می‌کند

تره فرنگی به هضم غذا کمک می‌کند، و معده، کلیه‌ها و روده را تحریک و تقویت می‌کند.
سبزیجات دارای فیبر مانند تره فرنگی، می‌توانند به شما کمک کنند که آرام غذا بخورید، بنابراین غذا را به درستی هضم می‌کنند.
این امر مانع از خوردن بیش حد غذا و خوراکی‌ها می‌شود.

پیازچه

۹. از بروز سرطان جلوگیری می‌کند

تره فرنگی منبع خوبی از سولفیدهای آللییل است که می‌توانند راه‌های مرتبط با تشکیل تومورهای بدخیم را مهار کنند.
این گیاه خوراکی نیز مانند سایر اعضای خانواده‌ی سیر، می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز سرطان‌های خاص ایفا کند.
تره فرنگی همچنین می‌تواند خطر بروز سرطان پروستات، روده‌ی بزرگ و تخمدان را کاهش دهد.

۱۰. به کاهش وزن کمک می‌کند

تره فرنگی به کاهش وزن و مبارزه با چاقی کمک می‌کند، زیرا کالری کمی دارد و بدون چربی است.
این گیاه یک مهارکننده‌ی طبیعی اشتها است.
فیبر فراوان موجود در آن‌ها گرسنگی شما را با ایجاد احساس سیری سرکوب می‌کند.
هم فیبر محلول و هم فیبر غیر محلول موجود در تره فرنگی، فعالیت روده را تنظیم می‌کنند و نفخ و گاز را کاهش می‌دهند.
تره فرنگی را همچنین می‌توانید به رسپی‌ها اضافه کنید تا بدون اضافه کردن کالری بیش‌تر طعم فوق‌العاده‌ای داشته باشند و برای کسانی که مایل به کاهش دادن وزن خود هستند نیز سودمند باشند.

۱۱. قوه‌ی بینایی را بهبود می‌دهد

تره فرنگی منبع خوبی از لوتئین و زآگزانتین است.
این ترکیبات برای داشتن چشم‌هایی سالم حیاتی هستند.
آن‌ها از بافت چشم شما در برابر اکسیداسیون مضر DNA و غشاهای سلولی محافظت می‌کنند، به این ترتیب که اشعه‌ی نور مضر را در حین این‌که وارد چشم شما می‌شوند، فیلتر می‌کنند.
مصرف تره فرنگی در مقادیر کافی از چشم شما در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن محافظت می‌کند.

۱۲. برای زنان باردار سودمند است

تره فرنگی غنی از ویتامین B9 است که به عنوان فولات (اسید فولیک) نیز شناخته می‌شود.
فولات بخش مهمی از رژیم غذایی زنان باردار را تشکیل می‌دهد.
این ویتامین برای تولید DNA که جهت تولید سلول‌های جدید لازم هستند، ‌ضرورت دارد.
فولات همچنین سبب تشکیل مناسب لوله‌های عصبی، وزن تولد مناسب و رشد درست صورت، قلب، ستون فقرات و مغز نوزاد می‌شود.

۱۳. کلسترول بدن را در سطح مناسبی نگه می‌دارد

فیبر با بهبود دادن حرکات روده، نقش مهمی در کاهش سطح کلسترول دارد.
این ماده همچنین کمک می‌کند کلسترول بیش از حد از بدن خارج شود و تولید کلسترول را در کبد کاهش می‌دهد.
تره فرنگی دارای خواص ضدعفونی‌کننده‌ای است که به بدن کمک می‌کند تا عفونت را کنترل کند.
بنابراین، به کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL کمک می‌کند.

فرق تره فرنگی و پیازچه

مضرات تره فرنگی

تره فرنگی ممکن است در برخی افراد حساس باعث ایجاد حساسیت و واکنش های آلرژیک شود.
تره فرنگی حاوی مقادیر قابل توجهی اگزالات است که باعث تشدید علائم بیماری در افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه می شود.

طبع تره فرنگی

طبع تره فرنگی گرم و خشک است.

ایا تره فرنگی و پیازچه با هم متفاوت هستند

پیازچه از نظر اندازه نسبت به تره فرنگی کوچکتر بوده و طعم تندی دارد، تره فرنگی از نظر اندازه نسبت به پیازچه بزرگتر است و طعم شیرین تر و ملایم تری دارد.
کلاهک سفید سر پیازچه مانند پیاز دارای لایه های در هم تنیده است اما کلاهک سفید سر تره فرنگی لایه های زیادی ندارد.
برگ های پیازچه لوله ای شکل ولی برگ های تره فرنگی صاف و مثل تره هستند.

منبع : ویکی ویو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا