دسته‌بندی نشده

عوامل تغذیه ای موثر روی میزان چربیهای خون

تجربیات انجام شده نشان می دهدکه با جانشین کردن کربوهیدرات های پیچیده دررژیم غذایی به جای قند و شکر (بدون اینکه تغییر دیگری دررژیم داده شود )غلظت کلسترول وتری گلیسرید پلاسما کاهش می یابد .برعکس جانشین کردن کربوهیدراتهای پیچیده با قندهای ساده موجب افزایش چربیهای خون می گردد.در رابطه با اثر فیبر غذایی در کاهش چربیهای خون اطلاعات مناسبی دردست است که حاکی از اثر مثبت آن برکاهش چربیهای خون است .

فیبر خام به موادی گفته می شود که پس از استخراج با محلولهای اسیدی و قلیایی باقی می ماند .فیبر شامل سلولز ،همی سلولز ،پکتین و لگنین است که اثر متفاوتی در کاهش کلسترل خون دارند.گفته می شود که لگنین و پکتین کلسترول خون را کاهش می دهد ولی سلولز این اثر راندارد.

● تعادل انرژی:
به طور کلی چاقی را یکی از عوامل مستعد کننده بدن به بیمار کرونر می دانند .در مطالعه ای که در farminghamماساچوست انجام شد به این نتیجه رسیدند که چاقی خطر بزرگی نیست مگراینکه همراه با افزایش چربیهای خون باشد .

اگر چاقی همراه دیابت باشد معمولا میزان کلسترول و تری گلیسرید های خون بالاست که البته پیروی از یک رژیم کم انرژی و حاوی روغنهای غنی از اسید های چرب غیر اشباع موجب کاهش میزان آنها در خون می گردد .بدون شک ورزشهای بدنی و حفظ تعادل انرژی ،اثر مفیدی در پایین آوردن چربیهای خون دارد .

● اسیدهای چرب امگا-۳ چیست ؟
این اسیدهای چرب ،از اسید های چرب غیر اشباع هستند که در ماهیهای چرب ودر آبهای سرد و همچنین در برگهای سبز تیره سبزیها یافت می شود .این چربیها پایین آورنده چربیهای خون می باشدوبرای کنترل بیماری قلبی –عروقی توصیه می شود .بااستفاده یک قاشق غذا خوری از این چربیها می توان تا ۵۰ درصد خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را کاهش داد .

● آنتی اکسیدان ها ونقش آنها در بیماری قلبی – عروقی چیست ؟
مهمترین آنتی اکسیدان ها عبارتند از ویتامینB,E,C کاروتن (پیش ماده ویتامینA).این مواد مغذی می توانند درپیشگیری از بیماری قلبی – عروقی دخالت داشته باشند واز ضایعات حضور اکسیژن به عروق جلوگیری به عمل آورند .

● عادات غذایی
اغلب مردم یک یا دو وعده مثلا صبحانه و ناهار یا صبحانه وشام را کم خورده ودرعوض دریک وعده مقدار زیادی غذا می خوردند ممکن است همین یک وعده غذا حاوی نیمی از انرژی مورد نیاز روزانه آنها باشد .در حالی که اگر میزان کالری مصرفی در وعده ها ی غذا تقریبا مساوی باشد میزان چربیهای خون کمتر از موقعی است که دریک وعده بیش از وعده های دیگر غذاخورده می شود.

تحقیقات نظری نشان می دهد که مصرف زیاد غذا موجب افزایش بار معمول متابولیسم کربوهیدراتها می گردد.درنتیجه مسیر های متابولیک آلترناتیو بدن که معمولا در جهت سنتز کلسترول هستند وارد عمل می شوند.

دستوران رژیمی:براساس بررسیها و مطالعات متعدد برای افرادی که در خطر ابتلا به بیماری های قلب و عروق هستند توصیه هایی شده است دراین مورد پیشنهاد شده :
۱) تا زمانی که شناخت مااز چربیهای مناسب برای بدن کامل گرددبهتر است از رژیمی متنوع ،متعادل از نظر انرژی ،محدود از چربیهای جامد و نسبتا غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع همراه با فعالیت بدنی متوسط بری حفظ وزن طبیعی استفاده گردد.

۲) برچسب غذاهای ساخته شده توسط کارخانجات کنترل گردد.
۳) آموزش تغذیه به مردم درزمینه انتخاب غذاهای مختلف و حفظ تعادل در مصرف انرژی ومنابع تامین کننده آن داده شود .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا