دسته‌بندی نشده

طرز تهیه 2 مدل گداخته خوشمزه و مقوی

روش تهیه گداخته

گداخته از خانواده کاچی است و به دلیل مواد مغذی که داخل آن استفاده می شود برای کم خونی و ضعف بدن بسیار مناسب است. این نوع دسر نیاز به صرف وقت زیادی ندارد و به راحتی درست می شود.

به دلیل به کار رفتن مغزیجات و خرما در گداخته، بسیار مقوی است و برای خانم هایی که تازه زایمان کرده اند، مفید است. در اصفهان و برخی از شهرهای دیگر رسم است که فردای روز عروسی برای عروس و داماد گداخته ببرند.

اگر شما هم به دنبال یک منبع کامل برای یادگیری گداخته هستید، این مطلب را از دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.

طرز تهیه گداخته ساده

طرز تهیه گداخته عروس و داماد

طرز تهیه گداخته هفت مغز

مواد لازم برای پخت گداخته:

  • ادویه مخصوص 200 گرم
  • مغز پسته 200 گرم
  • مغز بادام 200 گرم
  • مغز فندق 200 گرم
  • مغز گردو 200 گرم
  • کنجد 100 گرم
  • نخودچی 100 گرم
  • خرما خرک (خارک) 200 گرم
  • خرما 200 گرم
  • پودر نارگیل 200 گرم
  • پودر سنجد 100 گرم
  • شیره ی خرما 400 گرم
  • نبات 200 گرم
  • زعفران ساییده شده 1 قاشق چایخوری
  • آب به میزان کافی

مراحل تهیه گداخته:

ابتدا مغزیجاتی که در بالا ذکر شد را به همراه کنجد و نخودچی با یکدیگر ترکیب کرده و آن ها را با آسیاب برقی آسیاپ کنید تا پودر شوند و به خوبی با هم مخلوط شوند. حالا هسته های خرما را جدا کنید.

برای اینکه خرماها نرم شوند و بافتی یکدست پیدا کنند، هر دو نوع خرما را در قابلمه ای با 1 الی 2 لیوان آب بپزید تا به خوبی نرم شوند. حالا خرماهای پخته شده را چرخ کنید و با پودر مغزیجات مخلوط کنید.

در این مرحله از تهیه گداخته هفت مغز، پودر سنجد و پودر نارگیل را هم به مواد اضافه کنید و حدود 4 لیوان آب به آن ها اضافه کنید. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. حالا نبات و شیره ی خرما را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا موادتان قوام آید و غلیظ شود.

توجه داشته باشید که باید مدام موادتان را هم بزنید تا گداخته ی خوبی داشته باشید. حدود 1 ساعت باید این کار را ادامه دهید تا غلیظ شود. پنج دقیقه ی آخر زعفران حل شده و دم کشیده شده را درون قابلمه بریزید و پس از پنج دقیقه حرارت را خاموش کنید.

گداخته ی هفت مغز شما آماده است. آن را در ظرف بریزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه گداخته برای زن زائو

طرز تهیه گداخته نجف آباد

طرز تهیه گداخته اصفهانی

مواد لازم جهت تهیه گداخته اصفهانی:

  • خرما خرک و نارگیل (خردشده و آسیاب شده) 3 لیوان
  • آرد برنج 3 قاشق غذاخوری
  • شکر، زعفران و ادویه های معطر، کره یا روغن حیوانی به مقدار لازم

روش تهیه گداخته اصفهانی:

آرد برنج را داخل قابلمه ریخته و چند دقیقه تفت می‌ دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس روغن حیوانی یا کره (به مقداری که دوس دارید غذایتان چرب باشد) اضافه می کنیم و بعد خرما و نارگیل (اگر دوس داشته باشید هفت مغز) را اضافه کرده کمی تفت دهید.

بعد از آن ادویه مخصوص گداخته (زیره، پودر هل، دارچین و…) و زعفران دم شده را اضافه کرده باز هم به تفت دادن ادامه دهید. شکر را، اضافه کنید و در آخر مقداری آب جوش روی آن ریخته درب ظرف را بگذارید تا آرام پخته شود و جا بیفتد.

می توانید به جای شکر چند تکه نبات بریزید. بعد از پخته شدن گداخته را در کاسه ترمه (کاسه چینی سنتی نجف آبادی ها) یا ظرف های سنتی قشنگ دیگر بکشید و نوش جان کنید.

البته این دستور تهیه کلی غذاست و هر خانواده ای بسته به ذائقه خودش مواد دیگری همچون زیره، هفت مغز، نبات و … نیز اضافه می کند.

گردآوری توسط مجله اینترنتی دلگرم

نیلوفر گلی فروشانی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا