جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
طرز تهیه ۵ مدل شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان + عکس_657bdb26470b8.jpeg
طرز تهیه ۵ مدل شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان + عکس_657bdb26470b8.jpeg

طرز تهیه ۵ مدل شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان + عکس

سرفصل های این مقاله

طرز تهیه زولبیا و بامیه به صورت بازاری در منزل

از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین شیرینی های سفره ماه مبارک رمضان زولبیا بامیه است که اگر در منزل به صورت تازه تهیه و مصرف شوند مطمئنا سالم تر و به صرفه تر خواهد بود. با دلگرم همراه شوید.

separator line

طرز تهیه شیرینی های ماه رمضان و اصول پخت حرفه ای آن

1 – طرز تهیه زولبیا

مواد لازم برای شربت :

  • شکر 2فنجان
  • آب یک فنجان
  • گلاب 2 قاشق سوپخوری
  • زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری
  • آبلیمو یک قاشق مربا خوری

طرز تهیه شربت :

  1. آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بجوشد.
  2. بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده، سپس آبلیمو را می ریزیم.
  3. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم.

مواد لازم جهت تهیه زولبیا

  • ۲۰۰ گرم نشاسته
  • ۱۸۰ گرم ماست
  • ۲۰ گرم آرد
  • یک قاشق سوپخوری زعفران حل شده
  • یک قاشق چایخوری روغن جامد
  • یک دوم قاشق چایخوری جوش شیرین
  • یک قاشق سوپخوری آب یا گلاب

طرز تهیه:

  1. نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود.
  2. سپس آرد را اضافه می کنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود. روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می کنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم.
  3. در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و کوچک فرم می دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می کنیم.
  4. زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از۱۵- ۱۰ دقیقه آنها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.

نکته..

برای سرخ کردن بامیه و زولبیا و گوش فیل از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنها خواهد شد.

طرز تهیه ۵ مدل شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان + عکس

separator line

2 – طرز تهیه بامیه خوشمزه در منزل

مواد لازم :

  • آرد 200 گرم
  • آب 300 گرم
  • تخم مرغ 3عدد
  • روغن جامد یک قاشق سوپخوری
  • شکر نیم کیلو
  • نمک یک سوم قاشق چایخوری
  • آب 150 گرم
  • آبلیمو 2 قاشق سوپخوری
  • گلاب کمی

طرز تهیه :

  1. آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه کرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود ۳-۲ دقیقه )، به طوری که خمیر به صورت یک تکه درآید.
  2. سپس بعد از کمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود.
  3. برای این که بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یک قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره کنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می کنیم.
  4. برای سهولت کار بهتر است روغن را کمی داغ کرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند.
  5. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند. بامیه ها را در همان حال که داغ می باشد، به شربت گرم اضافه می کنیم تا شربت را خوب به خود جذب کنند، در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند کرد.
  6. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می باشد.

طرز تهیه ۵ مدل شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان + عکس

separator line

3 – طرز تهیه گوش‌ فیل شیرینی مخصوص ماه رمضان

مواد لازم:

  • تخم‌مرغ : 3 عدد
  • ماست : 150 گرم
  • آرد : نیم کیلو
  • نمک و بکینگ‌ پودر : از هرکدام نصف قاشق چایخوری
  • روغن مایع : به اندازه​ای که گوش‌ فیل در آن غوطه‌ ور باشد

طرز تهیه:

  1. تخم‌مرغ‌ ها را با روغن مایع، نمک، بکینک‌پودر و یک قاشق سوپخوری شربت و ماست مخلوط کنید.
  2. بعد آرد را کم‌کم اضافه کرده و ورز دهید تا خمیر لطیفی حاصل شود.
  3. خمیر را روی سطحی صاف، با وردنه به قطر نازک باز کنید. بعد به شکل دلخواه برش دهید و با دست فرم دهید و در روغن داغ سرخ کنید و در صافی گذاشته تا روغن آن گرفته شود .
  4. در نهایت در شهد بگذارید و بعد از این‌ که شهد جذب گوش‌ فیل شد، بیرون آورده و در ظرف مناسبی چیده و نوش جان کنید.

طرز تهیه ۵ مدل شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان + عکس

separator line

4 – طرز تهیه نان شیرمال برای افطار ماه رمضان

مواد لازم:

  • آرد سفید : 5 لیوان
  • تخم‌مرغ : 3 عدد
  • شکر : نصف لیوان
  • خمیر مایه : یک قاشق غذاخوری
  • کره : 5 قاشق غذاخوری
  • نمک : کمی
  • وانیل : نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:

  1. آرد، نمک، وانیل و خمیر مایه را مخلوط کنید.
  2. شیر و شکر، کره و دو عدد تخم‌ مرغ را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید.
  3. خمیر آماده شده را یک ساعت در دمای معمولی محیط قرار داده و روی آن را بپوشانید. تا خمیر به عمل آید.
  4. بعد به هر شکل که دوست دارید به آن فرم داده و زرده تخم‌مرغ سوم را با کمی زعفران مخلوط کرده و با برس روی نان بمالید.
  5. 10 ​تا 15 دقیقه به همان حالت بگذارید. فر را از قبل آماده کنید و خمیر نان‌ها را به مدت 30 دقیقه و با حرارت 220 درج سانتیگراد در فر بگذارید تا پخته ​ و روی آنها طلایی شود. چنانچه می‌خواهید نان نرم‌ تر باشد، یک ظرف کوچک آب در فر گذاشته و نان را بپزید.
  6. نان شیرمال با یک لیوان شیر، افطاری مناسبی برای روزه‌ داران است.

طرز تهیه ۵ مدل شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان + عکس

separator line

5 – طرز تهیه باقلوا خوشمزه ( لواش باقلوا )

تهیه این شیرینی سنتی کمی مشکل است. ولی مطمئناً اگر آنرا در منزل تهیه کنید از طعم آن بیشتر لذت خواهید برد.

برای تهیه باقلوا باید خمیری مشابه خمیر نان تهیه کنید که لواش باقلوا گفته می شود و یک مایه محتوی پودر پسته که در میان باقلوا قرار می گیرد و یک شربت که برای شیرین کردن ، روی آن داده می شود.

1 – مواد لازم برای تهیه مایه داخل باقلوا

  • 300 گرم پودر پسته یا بادام
  • 150 گرم پودر قند
  • نصف قاشق غذاخوری هل

طرزتهیه:

پودر بادام یا پسته را با پودر قند و هل خوب ، مخلوط کرده و آنرا نگه می داریم.

separator line

2 – مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا

  • نیم کیلو شکر
  • دولیوان آب
  • نصف لیوان گلاب

طرز تهیه:

  1. شکر را با آب مخلوط کرده روی آتش می گذاریم.
  2. زمانی که جوش آمد و کمی غلیظ شد گلاب را اضافه می کنیم و پس از چند جوش ، دیگر شربت را از روی اجاق برداشته ، و از صافی رد می کنیم و نگاه می داریم تا در زمان لازم از آن استفاده کنیم.

طرز تهیه ۵ مدل شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان + عکس

separator line

3 – طرز تهیه لواش باقلوا

مواد لازم :

  • 2عدد زرده تخم مرغ
  • 3 قاشق سوپخوری روغن مایع
  • نصف قاشق مرباخوری بکینگ پودر
  • یک استکان شیر
  • 100گرم کره
  • کمی نمک
  • کمی گلاب
  • به مقدار کافی آرد سفید

طرز تهیه لواش باقلوا :

  1. بیکینگ پودر و نمک را در شیر حل کرده ، روغن و زرده های تخم مرغ را مخلوط کرده ، شیر را به آن می افزائیم و خوب مخلوط می کنیم.
  2. آرد را الک کرده و کم کم به مایع موجود اضافه می کنیم تا جایی که خمیر حاصله به دست نچسبد. خمیر را در کیسه نایلونی گذاشته و می گذاریم 1الی 2ساعت بماند.
  3. سپس از خمیر گلوله ای به اندازه یک نارنگی برداشته ، به وسیله وردنه آنرا کاملاً نازک می کنیم.
  4. جعبه ای فلزی ( یا ظرفی که قابل استفاده در فر باشد ) را انتخاب کرده و خمیر را کف آن پهن می کنیم .
  5. لواش دوم را به همین ترتیب پهن کرده و روی لایه ی اول لواش قرارمی دهیم سپس مایع میان باقلوا که محتوی بادام یا پسته است را روی 2 لایه خمیر پهن می کنیم و با دست کاملاً فشار می دهیم سپس با دست کمی گلاب را روی لایه های مواد می پاشیم.
  6. مجدداً یک لواش دیگر را باز کرده، با وردنه خوب نازک می کنیم و روی موادمان قرار می دهیم .
  7. سپس کناره های اضافی خمیرهای لواش را با کارد جدا کرده و کل مواد را به صورت لوزی یا مربع برش می دهیم.
  8. کره را داغ کرده و روی شیرینی می ریزیم . پس از آنکه کره کاملاً جذب شیرینی شد جعبه باقلوا را درقسمت پائینی فری که قبلا با حرارت 350 درجه بمدت 20 دقیقه گرم شده قرار می دهیم و سپس 10 الی 15 دقیقه ، شیرینی را در پنجره بالایی قرار می دهیم تا روی باقلوا طلایی رنگ شود.
  9. پس از خارج کردن باقلوا از فر، شربت تهیه شده را کم کم روی آن می ریزیم تا کاملاً جذب شیرینی شود. و می گذاریم شیرینی سرد شود. اکنون باقلوای شما حاضر است .
  10. در صورت تمایل مجداً کمی شربت بتدریج روی باقلواها بریزید.

طرز تهیه ۵ مدل شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان + عکس

separator line

ذکر چند نکته برای بهتر شدن شیرینی بامیه مخصوص ماه رمضان

  1. اضافه کردن ۲ ق شربت داخل مواد بامیه باعث قهوه ای شدن بامیه می شود.
  2. شربت باید خنک و مثل عسل روان باشد بامیه باید داغ باشد که وارده شربت خنک بشه ۵ دقیقه کافی هر چی بیشتر بمانه شیرین تر میشه .
  3. در صورت نبودن قیف و ماسوره می توانید داخل مشما و نایلون بریزید و سرشو کمی قیچی کنید و فشار دهید و با قیچی خورد کنید و داخل روغن سرخ کنید .
  4. در صورت تمایل ۱/۴ ق چای خوری جوش شیرین به خمیر شیرینی هاتون اضافه کنید.
  5. اگر کمی فرز نیستید نگران نباشید می توانید همه بامیه ها رو قیچی کنید و داخل روغن سرد بریزید بعد بزارید روی حرارت تا سرخ بشه .
  6. اگر خدای نکرده بامیه شما بعد از این که داخل شربت شد خمیر شد بدونید که شربت شما شل بوده باید کمی برزید داخل ﻧﻌﻠﺒﻜی و با انگشت امتحان کنید تقریبا مثل عسل باشه.

separator line

بیشتر بخوانید :

روش تهیه شیرینی پفک گردویی به سبک بازاری

۶ راز خوشمزه برای تازه نگه داشتن انواع کیک و شیرینی

شیرینی کونفه یا کنافه : روش تهیه شیرینی محبوب ترکیه

شیرینی پیروک : روشی آسان و جدید برای تهیه شیرینی پیروک

اگر از مقاله بالا لذت بردید، پس به مطالب زیر هم سر بزنید:

اشتراک گذاری: