دسته‌بندی نشده

طرز تهیه ۳ مدل ترشی هلو در منزل

طرز تهیه ترشی هلو مرحله به مرحله

دلگرم : ترشی هلو یکی از انواع ترشی های جدید ایرانی است که طعم بسیار خاص و جدیدی دارد. این ترشی با هلوهای زعفرانی و شیرین تهیه می شود و به همین خاطر طعم ملسی دارد. ترشی هلو را می توانید برای مجالس مهم خود استفاده کنید.

با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای تست مقدار کمی ترشی هلو تهیه نمایید. در صورتی که می خواهید ترشی بیشتر یا کمتری تهیه کنید کافیست که مقدار مواد لازم را ضرب یا تقسیم کنید. با دستور طرز تهیه ترشی هلو در ادامه با ما همراه باشید.

آموزش طرز تهیه ترشی هلو و اصول تهیه ترشی هلو زعفرانی

1. طرز تهیه ترشی هلو زعفرانی

مواد لازم :

  • هلو زعفرانی ۵ عدد
  • شکر ۱ قاشق سوپخوری
  • میخک ۲۰ دانه
  • سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری
  • سرکه به میزان کافی
  • نمک و دارچین ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه ترشی هلو زعفرانی در منزل

  1. ابتدا هلوها را تمیز کنید و با دقت بشویید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و دو لیوان سرکه داخل قابلمه بریزید سپس هلوها را داخل سرکه قرار دهید. هلوها باید به مدت سه دقیقه درون سرکه جوشیده شده قرار بگیرند.
  2. پس از گذشت سه دقیقه هلوها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید تا کمی خنک شوند. پس از اینکه هلوها خنک شدند به هر دانه هلو پنج عدد میخک بزنید. در ادامه هلوها را داخل یک ظرف شیشه ای مناسب قرار دهید.
  3. در مرحله بعدی سیاه دانه را به همراه دارچین ، شکر و مقداری نمک داخل ظرف شیشه ای روی هلوها بریزید سپس سرکه را به هلوها اضافه کنید. باید به اندازه ای سرکه داخل شیشه بریزید که به طور کامل روی هلوها را بگیرد.
  4. در مرحله پایانی باید درب شیشه ترشی را محکم ببندید و آنرا به صورتی پلمپ کنید که هیچگونه هوایی وارد شیشه ترشی نشود. ورود و خروج هوا به ظرف ترشی باعث می شود ترشی خیلی زود کپک بزند و زحمات شما از بین برود.
  5. پس از اینکه درب ترشی را به خوبی بستید آنرا به مدت یک ماه در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا آماده شود. در زمان مصرف هلوها را با کارد به ۴ قسمت تقسیم کنید سپس هسته هلو را به همراه میخک ها خارج کنید.

طرز تهیه ۳ مدل ترشی هلو در منزل

2. طرز تهیه ترشی هلو و زردآلو

مواد لازم :

  • هلو 300 گرم
  • زردآلو 300 گرم
  • نعنا خشک 3 قاشق غذاخوری
  • گل کلم 400 گرم
  • سیر 3 حبه
  • سرکه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه ترشی هلو و زردآلو

  1. هلو‌ها و زردآلو‌ها را به مدت دو سه دقیقه در آب در حال جوش بریزید و سپس بلافاصله در آب سرد بیندازید تا پوست آن‌ها به راحتی جدا شود.
  2. پس از گرفتن پوست میوه ها، هسته آن‌ها را جدا کرده و در مخلوط کن یا غذاساز میکس کنید تا به شکل پوره درآیند.
  3. سیر را له کنید و به مخلوط میوه‌ها اضافه کنید.
  4. گل کلم را پس از شستن و خشک کردن، به صورت ریز خرد کنید (تکه‌های گل کلم به اندازه یک حبه سیر باشند).
  5. گل کلم خرد شده و نعنا خشک را به مخلوط میوه‌ها اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
  6. مخلوط حاصل را در بطری شیشه‌ای دردار ریخته و روی آن سرکه بریزید تا سرکه کاملا روی مواد را بپوشاند.
  7. درب شیشه‌ها را ببندید و شیشه‌ها را در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه ۳ مدل ترشی هلو در منزل

3. روش تهیه ترشی برگه هلو و زردآلو

مواد لازم :

  • برگه زردآلو 1 کیلوگرم
  • برگه هلو 500 گرم
  • قیسی 250 گرم
  • زرشک 250 گرم
  • سرکه 2 لیوان
  • آب 1 لیوان
  • شکر 4 قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین 1 تکه متوسط
  • دانه هل 7-8 عدد
  • میخک 4-5 عدد
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. برگه زردآلو، برگه هلو و قیسی را تمیز شسته و در آبکش بریزید تا خشک شوند.
  2. قیسی را در یک لیوان آب خیس کنید تا کاملا نرم شود، سپس آن را آبکش کرده و میکس کنید تا به شکل پوره درآید.
  3. زرشک را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شود، سپس با ۲ لیوان سرکه و ۴ قاشق غذاخوری شکر به مدت ۱ ساعت خیس کرده و سپس میکس کنید.
  4. پوره قیسی و زرشک میکس شده را در قابلمه‌ای مخلوط کنید، نمک و ادویه‌ها را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مخلوط به جوش آید.
  5. اجازه دهید مخلوط حاصل به مدت ۵ دقیقه بجوشد، سپس برگه هلو و زردآلو را به آن اضافه کنید و پس از دو سه دقیقه جوشیدن، حرارت را خاموش کنید.
  6. اجازه دهید ترشی هلو کاملا خنک شود، سپس آن را در بطری شیشه‌ای تمیز و کاملا خشک بریزید.
  7. درب شیشه‌ها را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
  8. پس از ۳ روز، درب شیشه‌ها را باز کرده و در صورت نیاز مقداری سرکه یا آب زرشک جوشیده به آن اضافه کنید تا روی مواد را کاملا بپوشاند.
  9. ترشی هلو پس از ۷ روز آماده و قابل مصرف است.

طرز تهیه ۳ مدل ترشی هلو در منزل

بیشتر بخوانید :

مربای هلو انجیری : روش تهیه مربای هلو

۲ روش آسان برای تهیه خورش هلو یک خورش تابستانی

۲ روش آسان برای تهیه خورش هلو یک خورش تابستانی

خواص داروئی هلو که تاکنون نمیدانستید!

  • هلو ملین است و باعث تسکین تشنگی می شود.
  • هلو مقدارفراوانی ویتامین A دارد.
  • همچنین حاوی ویتامینهای C،B2،B1 نیاسین و مواد معدنی شامل کلسیم،آهن،فسفر،پتاسیم و سدیم می باشد.
  • هلو و برگه خیس شده آن روده ها را شستشو می دهد،سبب تحریک حرکتهای موجی شکل روده ی بزرگ می گردد. عمل دفع را آسان و یبوست را برطرف می سازد.
  • برای رفع بوی بد دهان هلو بخورید.
  • هلو در افرادی که گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود.
  • برای وزن کم کردن هلو بخورید .
  • خوردن هلو سموم را از بدن خارج می کند.
  • هلو را له کنید و به صورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع کرم روده روی شکم آنها قرار دهید.
  • هلو ویتامین A و C و نیز منبع خوبی از پتاسیم است.
  • هلو تقویت کننده بدن است.
  • هلوی خام اشتهاآور و صفراآور است.
  • هلو ادرارآور و قلیایی کننده خون است و بنابراین برای بیماران کلیوی مفید است.
  • یک عدد هلوی رسیده حاوی حدود 2 درصد فیبرهای غذایی می‌باشد.
  • البته این فیبرها بیشتر در پوست آن قرار دارد و از نوع فیبرهای حلال در آب است و روده‌ها بهتر می‌تواند آنها را تحمل کند.
  • از این گذشته هلو جزو اولین میوه‌هایی است که می‌توان به کودکان داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا