طرز تهیه ۱۰ مدل ترشی تابستانی با طعم وسوسه انگیز
دستور تهیه انواع ترشی خوشمزه به روش خانگی
دلگرم : طرز تهیه انواع و اقسام ترشی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم. این مطلب در چند قسمت تهیه شده است. با ما همراه باشید.
انواع ترشی خانگی با روش تهیه آسان
1 – طرز تهیه سبزیجات شور
مواد لازم :
- گل کلم
- هویچ
- کرفس
- خیار
- کلم برگ
- شوید
- ترخان
- برگ مو
- فلفل سبز
- حبه های سیر
دستور تهیه ترشی سبزیجات شور خوشمزه به روش خانگی
- سبزیها را بعد از تمیز کردن و شستن خوب خشک می کنیم و در شیشه تمیز قرار داده در لابه لای آنها برگهای سبزیهای معطر مانند شوید , ترخان , برگ مو , فلفل سبز و حبه های سیر قرار می دهیم .
- سپس برای هر لیتر آب 2 قاشق غذاخوری نمک برداشته روی حرارت می جوشانیم . پس از جوش آمدن نیم لیوان سرکه اضافه کرده داغ داغ روی سبزیها ریخته طوری که روی آن را کاملاً بگیرد و بلافاصله در شیشه را محکم می بندیم .
- پس از یک ماه شوری آماده و قابل مصرف است . پس از باز کزدن در شیشه حتماً در یخچال نگهداری شود و زود مصرف گردد.
- جهت بادمجان شور بادمجان را باید به مدت پنج دقیقه بجوشانیم تا قدری نرم شود بعد داخل آن را شکافته و سبزیجاتی مثل گل کلم و هویج و سیر و فلفل سبز را داخل آن قرار میدهیم و الباقی مثل روش بالا است.
2 – طرز تهیه ترشی هلو
مواد لازم :
- هلو هسته جدا زعفرانی به مقدار لازم بدون لک و سفت
- سرکه به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- ادویه جات (سیاه دانه – تخم گشنیز – هل – زیره سیاه – دارچین – میخک به مقدار کم)
دستور تهیه ترشی هلو خوشمزه به روش خانگی
- ادویه جات را آسیاب کرده کمی نمک به آن اضافه می کنیم
- سپس هلو را از وسط نصف کرده هسته آنرا به آرامی جدا کرده به اندازه 2 قاشق مرباخوری از مواد داخل پره های هلو ریخته دو پره را روی هم قرار داده با نخ می بندیم و در شیشه می چینیم .
- رویش سرکه و نمک می ریزیم و در جای مناسب قرار می دهیم تا ترشی برسد .
- حدود 20 روز طول می کشد تا این ترشی قابل مصرف شود .
- در هنگام مصرف نخ آنرا باز کرده چهار قاچ نموده و به طوری که ادویه ها جدا نشود در ظرف قرار می دهیم .
3 – روش تهیه ترشی لیته بادمجان
مواد لازم :
- بادنجان 2 کیلوگرم
- فلفل سبز 200 گرم
- سیر یک کله بزرگ
- نمک و فلفل سیاه
- زردچوبه نعناع خشک و گلپر به مقدار لازم
- بهتر است گلپر نسبت به بقیه بیشتر باشد
- سرکه به مقدار لازم
دستور تهیه ترشی لیته بادمجان خوشمزه به روش خانگی
- بادنجانها را پس از تمیز کردن تکه تکه کنید و در مقداری سرکه کمی بپزید
- سپس در صافی ریخته بگذارید خنک شود .
- آنرا از چرخ گوشت رد کنید . فلفل سبز و سیر را هم از چرخ رد کنید .
- این مواد را با ادویه جات و نمک و سرکه مخلوط نمایید و با سرکه مقدار غلظت آنرا معین کنید
- سپس در شیشه ریخته در جای خنک نگهداری کنید .
4 – طرز تهیه ترشی گلپر
مواد لازم :
ساقه های تازه و ظریف گلپر و گلهای شکفته نشده به مقدار لازم و سرکه و نمک
دستور تهیه ترشی گلپر خوشمزه به روش خانگی
- ساقه های تازه گلپر را به اندازه یک بند انگشت خرد کرده
- گلهای آنرا بصورت خوشه ای جدا کرده در شیشه مناسب می ریزیم .
- رویش را نمک و سرکه می ریزیم و در جای خنک نگهداری می کنیم تا ساقه ها در سرکه کمی نرم شود و قابل مصرف گردد .
5 – روش تهیه ترشی گردو
مواد لازم :
- گردو 1 کیلو گرم
- سرکه به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
دستور تهیه ترشی گردو خوشمزه به روش خانگی
- گردو هایی که برای ترشی انتخاب می کنید باید کاملاً نرسیده باشد و اندازه آن در حدود یک فندق یا کمی درشت تر باشد .
- گردوها را با سوزن سوراخ کرده سپس در ظرف بزرگ آبی با کمی نمک می جوشانیم .
- این عمل را یکی دو بار انجام می دهیم تا تلخی آن گرفته شود
- سپس 24 ساعت در آب سرد می ریزیم و مرتب آب آنرا عوض می کنیم .
- دست به گردو که می مالیم یک لایه نازک از آن جدا می شود سپس در آبکش ریخته آب آن که جدا شد روی پارچه تمیز به مدت 2 روز پهن می کنیم .در هوای آزاد گردوها حالت خشک و پژمرده پیدا می کنند .
- سپس آنها را در شیشه ریخته سرکه و نمک می ریزیم . گردوها سرکه جذب کرده و مجدداً به حالت اول برگشته و درشت می شوند .
- دقت کنید ظرف باید نصفه باشد چون پس از جذب سرکه جای آن تنگ نباشد . این ترشی بسیار خوشمزه و مطلوب است به شرط اینکه به موقع آنرا آماده نمایید .
6 – طرز تهیه ترشی کرفس کوهی
ساقه و برگهای تازه کرفس را که بهتر است غنچه و زرد رنگ باشد را جدا کرده پس از تمیز کردن به قطعه های 4 تا پنج سانتی می بریم سپس یک روز در آب سرد قرار داده در جای خنک و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید .
آنگاه آنرا در آب ریخته روی حرارت یک جوش دهید که این عمل را باید دوباره انجام داد . در مدت زمان بسیار کوتاه پس از جوش (حدود 2 دقیقه جوشیدن کافیست) در آبکش ریخته آبش که رفت روی پارچه تمیز پهن کرده تا کاملاً آب آن گرفته و پژمرده شود .
سپس در شیشه ریخته رویش نمک بریزید و سرکه , تا روی کرفس ها کاملاً پوشیده از سرکه شود . در جای خنک قرار دهید . پس از یک هفته قابل مصرف است .
7 – روش تهیه ترشی خرما خانگی
مواد لازم :
- خرما 1 کیلو گرم
- سرکه 2 لیوان
- نمک کمی
- هل 0.5 قاشق چایخوری
- دارچین 1 قاشق مرباخوری
- زنجبیل 1 قاشق چایخوری
دستور تهیه ترشی خرما خوشمزه به روش خانگی
- خرما را از هسته جدا کرده رویش 1 لیوان سرکه ریخته می گذاریم چند ساعت بماند
- سپس آنرا با پشت قاشق له کرده از چرخ گوشت رد کرده هل و دارچین و زنجبیل و نمک را اضافه کرده مخلوط می نماییم تا حدی که ترشی به سرکه نیاز دارد مابقی سرکه را اضافه می کنیم .
- مایه ترشی باید تقریباً غلیظ باشد .
- هر چقدر خرمای شما سفت باشد بیشتر سرکه جذب می کند که در صورت لزوم به آن سرکه اضافه می نماییم .
8 – آموزش تهیه ترشی چتنی
مواد لازم :
- بادنجان نیم کیلوگرم
- هویچ 100 گرم
- سیب درختی 2 عدد
- هلو 2 عدد
- زرد آلو 5 عدد
- گیلاس 200 گرم
- گلابی 2 عدد
- سیر 1 کله
- تمبر هندی 1 بسته کوچک
- سرکه و نمک بمقدار لازم
ادویه جات از قبیل :(سیاه دانه – گلپر – دارچین – تخم گشنیز – زیره سیاه – زردچوبه – هل – میخک – نعناع خشک – فلفل) از هر کدام یک قاشق مرباخوری برداشته در آسیاب نرم کنید . اگر گلپر آن سه برابر باشد بهتر است .
دستور تهیه ترشی چتنی خوشمزه به روش خانگی
- بادنجانها را پس از تمیز کردن قطعه قطعه کرده در ظرف لعابی با مقداری سرکه می پزیم تا کمی نرم شود .
- سیر و هویچ و بقیه میوه ها را یک جوش در سرکه داده می گذاریم خنک شود .
- تمام مواد پخته شده را در صافی ریخته بعد از چرخ گوشت رد می کنیم . دقت کنید تا سرکه را زیاد نریزید که در آخر از همان برای شل کردن ترشی استفاده نمایید .
- ادویه را که آسیاب کرده اید همراه با نمک به مقدار لازم به ترشی چرخ شده اضافه کنید . تمبر هندی را در کمی سرکه نرم کنید و از صافی رد کنید و به آن اضافه کنید .
- مایه را خوب مخلوط کرده در شیشه تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید .
9 – طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه
مواد لازم :
- انبه درشت نیم رس 1 عدد
- تمبر هندی 1 بسته
- سرکه 1 لیوان
- فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
- نمک مقداری
- بادیان و شیاه دانه 2 قاشق مرباخوری
- ادویه مخلوط 1 قاشق مرباخوری
دستور تهیه ترشی انبه خوشمزه به روش خانگی
- انبه را پوست گرفته تکه تکه کرده در شیشه می ریزیم .
- تمبر هندی را در سرکه حل کرده از صافی رد می کنیم .
- همراه با فلفل و نمک داخل شیشه روی انبه ریخته سپس دانه های بادیان را هم با آن مخلوط نموده در شیشه را می بندیم تا ترشی برسد
بیشتر بخوانید :
ترشی گیلاس : طرز تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل
۲ روش آسان برای تهیه ترشی کیوی ترش و ملس
آموزش تهیه ی ترشی ازگیل یک ترشی پاییزی+خواص آن
10 – طرز تهیه ترشی انار ترش و ملس
مواد لازم :
- 200 گرم گل کلم ریز خرد شده
- سه عدد بزرگ انار دانه شده
- دو عدد فلفل کبابی تند
- چهار عدد فلفل شیرین
- دو پیمانه ساقه کرفس ریز خرد شده
- 10 عدد گوجه مینیاتوری
- یک بوته سیر خرد شده
- یک قاشق مرباخوری فلفل سیاه نکوبیده
- نمک و سرکه سفید
- دو پیمانه آب انار
دستور تهیه ترشی انار خوشمزه به روش خانگی
- تمام مواد را مخلوط کرده در شیشه ریخته و روی آن سرکه میریزیم تا روی مواد را بپوشاند.
- پس از یک ماه ترشی آماده مصرف است.