دسته‌بندی نشده

طرز تهیه ی شیرینی نان برنجی مخصوص و خوشمزه

آموزش طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی و اصول پخت نان برنجی

نان برنجی یا شیرینی برنجی یکی از معروف ترین شیرینی های سنتی شهر کرمانشاه است. در گذشته این شیرینی را برای عید نوروز تهیه می کرده اند ، ولی امروزه به خاطر طعم خوبش به عنوان یکی از مهم ترین سوغاتی های شهر کرمانشاه شناخته می شود. با دلگرم همراه شوید.

شیرینی نان برنجی سنتی و عالی

مواد لازم برای تهیه نان برنجی قزوینی

  • آرد برنج نرم 2 و 1/2 پیمانه
  • پودر شکر 1/2 پیمانه + 1 قاشق چای خوری
  • پودر هل تازه 1/3 قاشق چای خوری
  • گلاب 1/2 پیمانه
  • روغن جامد 125 گرم
  • زعفران غلیظ 1-2 قاشق غذا خوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • تخم خرفه یا خلال پسته

طرز تهیه نان برنجی

  1. روغن رو آب کنید و بگذارید خنک بشه نه کامل (دست را که نسوزاند) . بعد با پودر شکر داخل همزن برقی بزنید.
  2. بهش هل رو اضافه کنید و هم بزنید تا پودر شکر و روغن خوب یکدست بشه.
  3. یک عدد تخم مرغ داشتیم می شکنیم زرده رو جدا میکنیم و سفیده رو به دو قسمت تقسیم می کنیم ( فقط نصف سفیده + زرده رو برای داخل شیرینی نیاز داریم)
  4. تخم مرغ و گلاب رو کمی هم زده و به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید. حالا آرد برنج رو بریزید و خوب مخلوط کنید.
  5. حالا زعفرون آب شده غلیظ رو اضافه میکنیم اگر خواستید نان برنجی قزوینی ها تون زیاد زرد بشه میتونید کمی زعفرون بیشتری بهش اضافه کنید.
  6. اگر خواستید شیرینی هاتون دو رنگ بشه قبل از اضافه کردن زعفران نصف خمیر رو جدا کنید .
  7. همزن رو خاموش کنید و با دست سعی کنید خمیر رو یک دست جمع کنید . اگر خمیر خشک بود یعنی به ورز دادن بیشتری نیاز داره.
  8. اگر شل بود اشکالی نداره بعد استراحت نرم میشه.
  9. یک تکه کوچولو از خمیر جدا کنید و تو دستتون گرد کنید اگر به راحتی گرد شد و ترک نخورد خمیرتون آماده هست.
  10. اگر نه به خمیر 1-2 قاشق روغن مایع اضافه و دوباره ورز بدید. به هیچ عنوان به خمیر نان برنجی قزوینی گلاب بیشتری اضافه نکنید چون باعث میشه شیرینی هاتون سفت بشه.

طرز تهیه نان برنجی , شیرینی عید

حالا خمیر رو خوب گرد کنید و داخل یک پلاستیک بپیچید و بزارید یه جای خنک ( نیازی به یخچال نیست) به مدت 12 ساعت تا خمیر استراحت کنه.

اگر بعد از دوازده ساعت نتونستید خمیر رو درست کنید، می تونید اون رو داخل یخچال منتقل کنید و به مدت یک هفته نگهداری کنید خمیر رو بعد از در اوردن از یخچال کمی ورز بدید و بعد بپزید.

روش درست کردن شییرینی نان برنجی

بعد از استراحت خمیر رو بیارید و ازش گوله هایی کوچکتر از گردو جدا کنید.

داخل دستتون گرد کنید و پهن کنید و با یک شی گرد روش شکل بندازید و یا اگر مهر مخصوص این شیرینی رو دارید روش مهر بزنید.

بعد روشون تخم خرفه بپاشید یا یک عدد خلال پسته رو دقیقا مرکز شیرینی فرو کنید.

من چون دسترسی به تخم خرفه نداشتم روش از دانه خشخاش استفاده کردم .

نان برنجی رو بچینید داخل سینی بزارید داخل فر روی 325 درجه فارنهایت به مدت 15-20 دقیقه
شیرینی ها رو داخل ظرف در بسته نگهداری کنید .

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا