دسته‌بندی نشده

طرز تهیه نان تیری : نان ویژه ی بختیاری ها

نان تیری بختیاری چطور پخته می‌شود؟

نان تیری مثل نان لواش نازک است و از چوبی به نام «تیر» یا «ترکه» برای نازک کردن چونه آن استفاده می‌کنند. با دلگرم همراه شوید.

طریقه پخت نان محلی(تیری) به زبان محلی

مواد لازم برای پخت نان تیری محلی

  • آرد : ۳ الی ۳٫۵ پیمانه ،هر آردی مخصوصا آرد لواش
  • آب: حدود ۱ لیوان
  • نمک : ۱ ق چ

روش کار برای تهیه نان تیری

  1. نصف پیمانه از آرد رو کنار میذاریم و خیلی راحت نمک رو به آرد الک شده اضافه میکنیم و کم کم آب اضافه میکنیم تا خمیر بشه ، بستگی به آردمون داره که چقدر آب لازم داشته باشیم تا یک خمیر نرم که به دست نمیچسبه بدست بیاد
  2. اگه زیادی آب ریختید و خمیر زیادی چسبنده بود، کمی آرد بپاشید و ورز بدید
  3. یه خمیر ساده به دست میاریم که کشداره و به دست نمیچسبه
  4. این خمیر رو به گلوله هایی اندازه نارنگی کوچک تقسیم میکنیم
  5. روی سطح کار یا پشت سینی ،با الک کمی آرد میپاشیم
  6. گلوله هارو یکی یکی با وردنه به جهت های مختلف وردنه میکشیم تا خمیر حالت مدور باز و نازک بشه
  7. بهتره هر بار که وردنه میکشیم ، خمیر رو برداریم برعکس کنیم که مطمعن باشیم به سطح کار نچسبیده ، هر بار جهت وردنه رو نود درجه تغییر بدید تا خمیر گرد و قشنگ باز شه ، کار سختی نیست فقط توضیحش سخته
  8. اگه بیش از حد چسبندست خیلی کم آرد روی سطحش الک کنید و بعد وردنه بکشید
  9. نهایتا باید خمیرمون باید در حد ۱-۲ میلی متر بشه ،یعنی نازکه نازک
  10. تاوه (ساج) یا یک ماهیتابه قدیمی رو روی شعله بزرگ گاز میذاریم تا داغ بشه و خمیر نازکو میندازیم روش
  11. توصیه میکنم یه ساج کوچولو بخرید، کار باهاش خیلی راحتتره
  12. خیلی سریع در حد ۲۰ ثانیه نون میپزه و میشه از سطح ساج جدا و پشت و روش کرد
  13. اون سمت نون هم ۱۵ ثانیه میپزیم و تمام

نکته ی آخر برای پخت نان تیری

بهتره هر نون که پخت سریع لای دستمال تمیز و یه ذره مرطوب بذاریدش تا لطیف بمونه، خیلی نازکه با یه باد خشک میشه

بازم میگم ، پختن و خوردن این نون واقعا ساده و لذت بخشه ، به آدم حس جاری بودن زندگی میده

مخصوصا واسه صبحانه ، تو هوای پاییزی ، با پنیر و گردو

لذت آشپزی با دلگرم :

۵ غذای محلی اصفهان ,خوشمزه و دلچسب در روزهای سرد زمستان

طرز تهیه ی خورشت ساک غذای محلی مازندران

طرز تهیه ی آش دوغ محلی غذای سنتی و خوشمزه

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا