دسته‌بندی نشده

طرز تهیه شله بریان زیره غذای سنتی اصفهان با نکات ضروری

شله بریان یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت این غذا به شهر اصفهان برمی‌گردد. این غذا قدمتی ۲۰۰ ساله دارد که در آن زمان بیشتر در زمستان تهیه می‌شده است. غذا فرهنگ غذایی هر شهری است و ما می‌توانیم با تهیه آن با فرهنگ آن شهر آشنا شویم و در غذاهای خود نیز تنوع ایجاد کنیم. امروز در مجله دلگرم شله بریان زیره اصفهانی با گوشت دنده یا گردن را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شله بریان زیره اصفهان

گوشت دنده یا گردن ۱۵۰ گرم
برنج دانه ریز یک پیمانه
پیاز یک عدد
زیره ۲ قاشق غذا‌خوری
نمک ۲ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه یک قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱/۲ قاشق چای‌خوری

 شله بریان زیره اصفهان

طرز تهیه شله بریان اصفهانی با زیره

مرحله اول: آماده سازی

ابتدا برنج دانه ریز را با آب ولرم چندین بار بشویید تا تمیز شود، سپس مقداری نمک اضافه کنید و کنار بگذارید تا خیس بخورد. پیاز را نیز پوست گرفته و نگینی یا خلالی ریز خرد کنید.

مرحله دوم: تفت دادن و پخت گوشت

پیازها را داخل قابلمه ریخته و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شیشه‌ای شود. در ادامه گوشت را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا طعم پیاز به خوردش برود، سپس گوشت که تغییر رنگ داد چند پیمانه آب جوش بریزید و بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم به مدت ۲ ساعت پخته شود.

مرحله سوم: افزودن برنج

وقتی گوشت پخته شد، استخوان آن را جدا کنید و مجدد به قابلمه با آب گوشت برگردانید و بعد نمک و برنج خیس خورده را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. بگذارید برنج با آب گوشت پخته و نرم شود بهتر از هر چند گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.

شله بریان

مرحله چهارم: تهیه شله بریان زیره

وقتی آب گوشت کم و برنج پخته و نرم شد، نوبت افزودن زیره است. زیره را افزوده و مواد هم بزنید تا مخلوط شوند، وقتی آب گوشت تمام شد. از روی حرارت بردارید و با گوشت‌کوب خوب مواد را بکوبید. شله خوشمزه شما آماده است. نوش‌جان!

حتماً بخوانید:

نکات کلیدی در تهیه شله بریان اصفهان با زیره

می‌توانید از گوشت گوساله نیز استفاده کنید
در مراحل پخت برنج، حتما غذا را تست کنید شاید به نمک بیشتری لازم باشد.
اگر موقع افزودن برنج آب گوشت کم بود کمی آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
هرگز برای افزودن آب از آب سرد به این غذا استفاده نکنید.
در بعضی رسپی‌ها به آن نخود نیز اضافه می‌کنند و همراه با مواد در انتها می‌کوبند.
برای تزئین می‌توانید از کمی دارچین و زیره استفاده کنید و به همراه نان تازه میل کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا