طرز تهیه سماق پلو خوشمزه با گوشت به روش اصلی
طرز تهیه سماق پلو اردبیل
سماق پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که اصالت اردبیلی دارد. شاید به جرات میتوان گفت سماق پلو رقیب سرسخت کوبیده است مخصوصا اگر در کنارش گوجه و فلفل کبابی سرو شود. سماق قرمز آذربایجان بسیار خوشرنگ و ترشمزه است و وقتی که با برنج ایرانی مخلوط شود طعم و عطر بینظیری میگیرد. از خواص سماق میتوان به ویتامین C بالا و مقدار زیادی آنتی اکسیدان اشاره کرد.
مواد لازم برای سماق پلو اردبیلی
- برنج ۳ پیمانه
- سماق ۵ قاشق غذاخوری
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۲ حبه
- گوشت چرخکرده ۳۵۰ گرم
- گوجهفرنگی ۲ عدد
- پودر سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه سماق پلو اردبیلی
مرحله اول
ابتدا پیاز را پوستکنده و رنده ریز بزنید و آب اضافی آن را بگیرید و داخل کاسه بریزید. سپس گوشت چرخ کرده به همراه سیر رندهشده و ادویهها را به همراه کمی سماق و پودر سوخاری و کمی زعفران اضافه کنید و ورز دهید تا خوب مسنجم شود. سپس به دلخواه مقداری از گوشت را بردارید و گرد کنید و به مدت بیست دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خودش را گرفته و در حین سرخ شدن وا نرود.
حتماً بخوانید:
فواید معجزه آسای سماق
فواید شگفت انگیز سماق سماق یکی از ادویه ها و طعم دهنده هایی است که افراد بسیاری با شنیدن نام آن به یاد کباب می افتند.تحقیقات محققان نشان می دهد سماق…
مرحله دوم
داخل یک تابه کوچک روغن بریزید تا داغ شود. سپس گوشت قلقلیها را خوب سرخ کنید و در حین سرخ کردن آنها را زیر و رو کنید تا برشته شوند.
مرحله سوم از سماق پلو اردبیلی
برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کنید و وقتی نرم شد آبکش نمایید. سپس کف قابلمه را روغن بریزید و برنج را اضافه کنید و با کفگیر منسجم نمایید. سپس از برنج سفید بریزید و روی آن سماق بپاشید و گوشت قلقلیهای سرخشده را وسط برنج قرار دهید و مابقی برنج را روی آنها بریزید و دم بگذارید و در انتهای پخت کمی کره روی برنج بریزید و در ظرف سرو به همراه گوجههای کبابی میل کنید.