طرز تهیه خورشت اناربیج – انار آویج مرحله به مرحله
خورشت انار بیج (انار آویج، انار ویج) جزء خورشت های فوق العاده خوشمزه شمالی هستش و من مطمئنم همیشه پای ثابت سفره های غذایی شمالی های عزیزه. داخل این خورشت از یک نوع سبزی محلی (خالواش) و آب انار ترش استفاده میشه که ممکنه همه جا موجود نباشه به خاطر همین در این مطلب طرز تهیه اصلی این خورشت رو براتون میذارم و علاوه بر اون موادی که میتونین جایگزین خالواش و آب انار ترش کنین رو هم میگم تا بتونین هر جایی که هستین این خورشت لذیذ و خوشمزه رو تهیه کنین و ازش لذت ببرین.اناربیج خورشی از شمال ایران است.این خورش به فسنجان بسیار نزدیک است اما سبزیجات معطر لطف دیگری در این خورش محلی خوشمزه دارد .
مواد لازم خورشت اناربیج
- گوشت چرخ کرده .۵۰۰ گرم
- گردو چرخ کرده ….۱ پیمانه•
- سبزی (تره ، جعفری ، نعنا ، گشنیز ) ….۵۰۰ گرم
- تره … ۲۰۰/
- جعفری … ۱۵۰/
- نعنا … ۱۰۰/
- گشنیز
- سبزیجات محلی (خالواش ، چوچاق) ….۱۰۰ گرم
- پیاز متوسط ….۱عدد
- رب انار ….۳ تا ۵ ق غ (بسته به ترشی آن)
- نمک و فلفل و گلپر
طرز تهیه خورشت اناربیج
در ابتدای تهیه این غذا خدمت دوستان عرض کنم که اگر دسترسی به سبزیجات محلی ندارید ، میتوانید با بقیه سبزیجاتی که گفته شدند و دسترسی به آنها آسان تر است این غذا را تهیه کنید.اما حتما این غذا با سبزیجات محلی طعم اصیل تری خواهد داشت .
۱ – گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده (رنده ریز) و نمک و فلفل مخلوط کرده ورز داده و به صورت قلقلی هایی اندازه یک گردو کوچک آماده میکنیم.
۲ – گردو چرخ شده را روی حرارت قرار داده تا فقط داغ شود (دقت کنید تغییر رنگ ندهد) سپس ۳ لیوان آب یخ روی گردو ها ریخته و حرارت میدهیم.
۳ – سبزی ها را خرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم.
۴ – پس از اینکه ترکیب آب و گردو جوش آمد سبزیجات سرخ شده را به خورش اضافه میکنیم.رب انار را نیز در این مرحله اضافه میکنیم .میزان رب انار به ذائقه شما و البته ترشی رب بستگی دارد .در این مرحله از کمی رب نارنج یا رب آلوچه هم میتوانید همراه رب انار استفاده کنید .
۵ – قلقلی ها را در همان روغن سبزی کمی تفت داده و به خورش میفزاییم و خورش را به مدت ۱ ساعت روی حرارت ملایم قرار داده تا به روغن بیفتد و اصطلاحا خورش جا بیفتد.در این مرحله اگر خورش نیاز به آب دارد میتوانید اضافه کنید .
چند نکته درباره تهیه خورش انار بیج گیلانی
- میتوانید کوفته قلقلیها را اول داخل کمی روغن تفت دهید، سپس به خورش اضافه کنید.
- میزان نعناع و سبزیهای محلی شمالی باید کمتر از بقیه سبزیها باشد، پس این نکته را فراموش نکنید.
- در صورت دسترسی نداشتن به سبزیهای محلی، پونه را جایگزین آنها کرده و یا حذف کنید.
- در صورت تمایل، 1 قاشق از سبزیهای معطر را قبل از سرخ کردن بردارید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.
- از رب انار با کیفیت و غلیظ استفاده کنید.
- گیلانیها برای این غذا از رب انار سیاه و ترش استفاده میکنند ولی اگر شما به رب سیاه دسترسی ندارید از رب انار ملس استفاده کنید.
- میتوانید هر از گاهی مقداری آب سرد یا تکههای یخ به خورش اضافه کنید تا روغن گردو حسابی دربیاید.