دسته‌بندی نشده

طرز تهیه آش دوغ قزوین به سبک سنتی

دستور پخت آش دوغ قزوینی

آش دوغ مخصوص قزوینی ها طعم خاص و دستور تهیه متفاوتی داره و از گوشت قلم و حبوبات مختلفی در تهیه اون استفاده میشه. سبزیِ آش دوغ با ترکیب سبزی آش رشته و سایر آش‌ ها متفاوته و این ترکیب سبزی در هر شهر ممکنه با شهر دیگر تفاوت داشته باشه.

سبزی مخصوص آش دوغ قزوین عبارت است از:

  • تره
  • اسفناج
  • گشنیز
  • شوید
  • جعفری

آش دوغ قزوینی

چگونه آش دوغ قزوینی درست کنیم ؟

طرز تهیه آش دوغ قزوینی

مواد لازم جهت تهیه آش دوغ قزوین:

  • برنج یک و نیم پیمانه
  • نخود 1 پیمانه
  • سبزی آش 750 گرم
  • پیاز داغ 1 پیمانه
  • سیر داغ یک سوم پیمانه
  • نعنا داغ یک سوم پیمانه
  • پودر آویشن یا کاکوتی 1 قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل به اندازه لازم
  • زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
  • آب گوشت یا قلم 2 لیوان
  • دوغ 1 کیلو

روش تهیه آش دوغ قزوینی:

آب رو جوش میاریم بعد برنج رو داخل قابلمه میریزیم (برنج رو از شب قبل خیس می کنیم) بعد از اینکه برنج نیم پخت شد آب گوشت یا قلم رو اضافه می کنیم.

نمک و فلفل و زردچوبه رو هم اضافه میکنیم. بعد از اینکه برنج کاملا پخت و لعاب انداخت، نخود پخته شده رو اضافه می کنیم (نخود رو حتما ۲۴ ساعت خیس کنید)

در این مرحله از طرز تهیه آش دوغ قزوینی پیاز داغ و سیر داغ رو می ریزیم. سبزی خرد شده رو اضافه می کنیم. بعد نعنا داغ رو اضافه میکنیم. حرارت رو کم می کنیم تا سبزی مقداری پخته و آش خوب جا بیفته.

در نهایت پودر آویشن رو همراه با کمی پیاز داغ اضافه میکنیم. بعد از روی حرارت برمیداریم. دوغ رو با کمی آب رقیق می کنیم (منظور از دوغ قزوین ماست چکیده نمک اندود شده است)

آب رو باید کم کم اضافه کنیم به طوری که غلتظش مثل ماست بشه. حالا مقداری آش در ظرف میریزیم و کم کم دوغ رو بهش اضافه و خوب مخلوط میکنیم (چون مقدار دوغ در آش سلیقه ای هست به همین دلیل دوغ رقیق شده رو زمان سرو هم کنار آش قرار میدن تا هر کی هر چقدر خواست بریزه)

دوغ رو تا زمانیکه آش خیلی داغ هست نمی تونیم اضافه کنیم چون دوغ بر اثر حرارت بریده بریده میشه. در آش دوغ قزوینی از لوبیا چیتی هم میتونیم استفاده کنیم ولی در پخت سنتی بیشتر از نخود به تنهایی استفاده می کنند.

آشی که با دوغ مخلوط شده رو نباید دوباره داغ کنید چون ترش میشه، نوش جان.

نحوه پخت آش دوغ قزوین

روش پخت آش دوغ مخصوص قزوین

آش دوغ قزوین جزو غذای محلی – قزوین هست. زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج اون حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت هست.

آش دوغ قزوین را میتونید در وعده نهار، شام و پیش غذا سرو کنید. همچنین میتونید در ماه رمضان به عنوان سحری و افطار میل کنید. توجه کنید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب هست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا