دسته‌بندی نشده

طبخ کوی ترشک (خورش کدو سبز) مرحله به مرحله

کوی ترشک (خورش کدو سبز)

در مازندران این غذا را می توان یک مدل غذای گیاهی نام برد که بدون استفاده از هیچ گوشتی تهیه می شود و در واقع تا حدودی طعم ترشی نیز دارد. ترشی این غذا به دلیل استفاده از آب نارنج در آن است همان طور که از نام محلی این خورش می توان فهمید که اگر طرفدار غذاهای ترش هستید خوردن آن را به شما توصیه می کنیم.

البته این دلیل بر آن نیست که اگر در خانه آن را تهیه کردید باید خیلی ترش باشد.شما می توانید بر اساس ذائقه خود میزان ترشی این غذا را تعیین کنید. کدو سبز، از لحاظ علم گیاه شناسی ، در بخش میوه ها جای دارد ولی از نظر آشپزی و خورد و خوراک در بخش سبزیجات قرار دارد.

این خوراکی دارای ارزش غذایی بالایی است و حاوی ویتامین ها و مواد مغذی فراوانی است که در پایین آوردن چربی خون و لاغری نیز مفید می باشد. کدو سبز از نظر تغذیه ای به عنوان یک منبع خوب ویتامین C، ویتامین A (به دلیل داشتن سطوح بالای کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن)، منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، فسفر و ریبوفلاوین شناخته می شود.

کوی ترشک (خورش کدو سبز) یکی از خورش های محلی

این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B1 و B6 مورد نیاز بدن را نیز تأمین می کند. کدو سبز همچنین یکی از بهترین منابع غذایی منگنز نیز می باشد. از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز می توان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان، ویتامین K و… اشاره کرد.

کدو سبز یکی از بهترین غذاهایی است که به پیشگیری از بیماری اسکوربوت، کبودی و… که در نتیجه ی کمبود ویتامین C به وجود می آید کمک می کند. از انواع دیگر خورش می توان به : خورش قلیه ترش ، خورش آلو مسما ، خورش سیب و آلبالو و خورش کدو حلوایی اشاره کرد.

کوی ترشک : طرز تهیه خورش محلی استان مازندران

مواد لازم :

کدو سبز : 4-5 عدد
پیاز متوسط : 1 عدد
گوجه فرنگی متوسط : 2 عدد
روغن : به مقدار لازم
آب نارنج : نصف لیوان
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم

طرز تهیه خورش کدو سبز یا کوی ترشک

مراحل پخت :

گام 1ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت می دهیم.

حتماً بخوانید:

آشنایی با ارزش غذایی و خواص کدو سبز

آشنایی با ارزش غذایی و خواص کدو سبز

کدو سبز یکی از انواع سبزیجاتی است که علاوه بر کاربرد فراوان، خواص زیادی نیز دارد. در این مطلب قصد داریم میزان کالری، ارزش غذایی و خواص کدو سبز را به…

گام 2 سپس کدوی خرد شده را به آن اضافه می کنیم و مقداری آنها را سرخ می کنیم.
گام 3 در قابلمه را می گذاریم تا کدوها بپزند.

کوی ترشک : طرز تهیه خورش محلی استان مازندران

گام 4گوجه رنده شده را همراه با نمک ، فلفل و زردچوبه به کدوها اضافه می کنیم و می گذاریم تا خوب جا بیفتد.
گام 5در نهایت پس از پخت کامل غذا آب نارنج را اضافه می کنیم و میگذاریم چند قل بخورد سپس گاز را خاموش میکنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا