سوالات درس چهاردهم علوم سوم ابتدایی !
سوالات درس چهاردهم علوم سوم ابتدایی (از گذشته تا آینده)
هدف درس چهاردهم علوم: از دانش آموزان انتظار میرود در پایان درس با تأثیرات فناوری در زندگی انسان ها آشنا شوند. روشهای خشک کردن مواد غذایی را فرا گیرند و روشهای پختن مواد غذایی را بشناسد.آنها باید استفاده از نمک برای نگهداری موادّ غذایی را فرا گیرد و با روشهای خنک کردن برای نگهداری مواد غذایی آشنا شود.
1 .در زمان های قدیم برای نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فاسد شدن آنها از چه روش هایی استفاده می کردند ؟
بعضی از مواد غذایی را داخل نمک یا آب نمک قرار می دادند و یا آنها را خشک می کردند . گوشت را در سبد های توری در جاهای سایه آویزان می کردند تا خنک بماند و فاسد نشود.
2 .برخی از راه های نگه داری مواد غذایی را نام ببرید.
نمک زدن – مربا کردن – خشک کردن – ترشی درست کردن – فریز کردن
3 .تفاوت خشک کردن مواد به روش سنتی و صنعتی را بنویسید.
برای خشک کردن مواد در روش سنتی از گرمای خورشید استفاده می شود و رنگ و عطر مواد به صورت طبیعی حفظ می شود . اما در روش صنعتی این کار با دستگاه انجام می شود و به خاطر سرعت بالا در خشک کردن ، ویتامین های مواد غذایی از بین می رود و مواد نگهدارنده هم اضافه می شود که برای سلامتی ضرر دارد.
4 .با گذشت زمان روش های خشک کردن مواد غذایی چه تغییراتی پیدا کرده است ؟
امروزه با دستگاه های اتوماتیک مواد غذایی را در دماهای متفاوت و با سرعت بیشتری خشک می کنند.
5 .با گذشت زمان یخچال ها چه تغییراتی کرده اند ؟
فضاهای درونی آن ها تغییر کرده است و از برفک های درون یخچال ها خبری نیست . مصرف برق آن ها مرتبا کم و کمتر شده است.
6 .چرا پنیر را در آب و نمک قرار می دهند ؟ چون نمک از فاسد شدن و خرابی پنیر جلو گیری می کند.
7 .ضرب المثل معروفی درباره ی اهمیت نمک در نگه داری مواد غذایی وجود دارد. آن را بنویسید.
هر چه بگندد نمکش می زنند وای از آن روز که بگندد نمک