دسته‌بندی نشده

سبزی مخصوص آش دوغ چیست ؟ طرز تهیه آش دوغ خوشمزه

سبزی مخصوص آش دوغ

سبزیِ آش دوغ با ترکیب سبزی آش رشته و سایر آش‌ ها متفاوت است و این ترکیب سبزی در هر شهر ممکن است با شهر دیگر تفاوت داشته باشد.

سبزی انواع آش دوغ شامل چه سبزی هایی است ؟

سبزی مخصوص آش دوغ چهارمحال و بختیاری

  • تره
  • گشنیز
  • سیر کوهی
  • جعفری
  • نعنا
  • پونه کوهی

سبزی مخصوص آش دوغ شیرازی

سبزی مخصوص آش دوغ شمالی

  • گشنیز
  • ساقه چغندر
  • نعنا

سبزی مخصوص آش دوغ همدان

سبزی مخصوص آش دوغ ترکی

در بعضی از مناطق اردبیل سبزی آش دوغ شامل:

بعضی از مناطق دیگر اردبیل سبزی آش دوغ شامل:

  • تره
  • گشنیز
  • برگ سیر

سبزی مخصوص آش دوغ قزوین

  • تره
  • اسفناج
  • گشنیز
  • شوید
  • جعفری

طرز تهیه آش دوغ شهرهای مختلف ایران

طرز تهیه آش دوغ چهارمحال و بختیاری

آش دوغ ترکی/آش دوغ آذری

مواد لازم جهت تهیه آش دوغ چهارمحال و بختیاری:

  1. نخود: ۱/۲ پیمانه
  2. لوبیا سفید: ۱/۲ پیمانه
  3. عدس: ۱/۲ پیمانه
  4. برنج (نیم‌ دانه): ۱ پیمانه
  5. سبزی (پاک و خردشده): ۵۰۰ گرم
  6. دوغ ترش: ۲ لیتر
  7. پیاز (خلالی خردشده): ۲ عدد
  8. روغن مایع (مخصوص سرخ‌ کردن): به مقدار لازم
  9. سیر (کوبیده‌شده): ۴ حبه
  10. زردچوبه (پودرشده): ۱ قاشق چای‌خوری
  11. آرد برنج: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  12. نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده): به مقدار لازم
  13. نعنا داغ: مقداری برای تزیین

دستور پخت آش دوغ چهارمحال و بختیاری:

نخود خیس و آبکش‌ شده را در قابلمه‌ ای حاوی مقداری جوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. یک ساعت و ۳۰ دقیقه پس از شروع پختِ نخود، لوبیای خیس و آبکش‌ شده را به آن بیافزایید تا کاملاً بپزند.

در یک ساعت آخر پخت نخود و لوبیا، عدس و برنج خیس و آبکش‌ شده را به قابلمه بیافزایید و بگذارید مواد کاملاً بپزند، اما له نشوند.

در ۳۰ دقیقه آخر پخت، سبزی و دوغ را به قابلمه بیافزایید و هم بزنید تا آش کاملاً جا بیافتد.

پیاز را در تابه‌ای حاوی روغنِ داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس سیر و زردچوبه را به آن بیافزایید و تفت دهید تا طلایی‌ رنگ شوند.

آرد برنج را با یک پیمانه از مایه آش رقیق کنید، سپس آن را همراه نیمی از مخلوط پیاز داغ، مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه آش بیافزایید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر بماند تا آش کاملاً بپزد. آش دوغ را در ظرف مورد نظر ریخته، بقیه پیاز داغ و سیر داغ را روی آن بریزید و با نعنا داغ تزیین و سرو کنید.


طرز تهیه آش دوغ شیرازی

آش دوغ اردبیل اصیل/آش دوغ لری

مواد لازم جهت تهیه آش دوغ شیرازی:

  1. گوشت چرخ کرده نیم کیلو
  2. برنج: دو لیوان
  3. لپه: یک لیوان
  4. شوید و نعنا خشک: به مقدار کافی
  5. دوغ: به مقدار کافی
  6. پیاز
  7. نمک و زردچوبه و روغن: به مقدار کم

دستور پخت آش دوغ شیرازی:

برنج و لپه را جداگانه بشویید و با کمی آب خیس دهید. سپس در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید و گوشت چرخ کرده را به همراه پیار خرد شده و مقداری نمک و زردچوبه داخل روغن داغ شده تفت دهید.

بعد از تفت گوشت، لپه خیس داده شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. قابلمه ای مناسب انتخاب کنید و برنج و شوید خشک را داخل آن بریزید و با مقداری آب روی حرارت قرار دهید و تا بپزد.

در حین پختن برنج به آن کم کم آب اضافه کنید تا برنج نرم نرم شود. بعد از پخت دانه های برنج گوشت و لپه را تفت داده شده را به آن اضافه کنید و دوغ را هم داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا مواد کاملا کنار هم بپزند و قوام بیایند. در آخر آش را بچشید و از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظرتان بریزید.


طرز تهیه آش دوغ شمالی

آش دوغ کردستان/طرز تهیه آش دوغ بختیاری

مواد لازم جهت تهیه آش دوغ شمالی:

  1. سبزی آش خرد کرده: یک کاسه ماست خوری
  2. گوشت چرخ کرده: یک کاسه ماست خوری
  3. آرد برنج: چهار قاشق غذاخوری
  4. نمک و فلفل: به میزان لازم
  5. برنج: نصف لیوان
  6. دوغ: یک و نیم لیتر
  7. پیاز: یک عدد
  8. نخود: نصف لیوان

دستور پخت آش دوغ شمالی:

نصف لیوان نخود را با مقداری آب (بدون نمک) ۵ الی ۶ ساعت می پزیم تا حدود ۲ الی ۳ لیوان آب اضافه بماند. سپس نصف لیوان برنج را اضافه کرده تا یک الی دو ساعت دیگر بپزد و لعاب بیاندازد. بعد گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده کمی نمک و فلفل ورز داده و با آن توپ های قلقلی درست می کنیم و به آش اضافه می کنیم.

چهار قاشق آرد برنج را در یک ظرف ریخته، دوغ را کم کم به آن اضافه کرده، هم می زنیم. سپس آن را به آش غلیظ اضافه می کنیم و بعد یک کاسه سبزی آش خرد شده را اضافه کرده مرتب هم می زنیم تا آرد برنج پخته شده، لعاب بیاندازد. آش دوغ آماده پذیرایی می باشد.


طرز تهیه آش دوغ همدان

طرز تهیه آش دوغ گدوک/طرز تهیه آش دوغ مازندرانی

مواد لازم جهت تهیه آش دوغ همدان:

  • بلغور: یک پیمانه
  • نخود: نصف پیمانه
  • برگ چغندر یا اسفناج: نیم کیلو
  • دوغ محلی: ۴ پیمانه
  • پیاز داغ: ۵ قاشق غذاخوری

دستور پخت آش دوغ همدان:

بلغور و نخود را شش ساعت قبل جداگانه خیس کرده نخود را پخته بلغور را اضافه می کنیم. وقتی هر دو حسابی پختند دوغ را اضافه کرده تا یک ساعت مرتب هم می زنیم اسفناج را خرد کرده، اضافه می کنیم و باز هم می زنیم.

اگر آش سفت شد دوغ اضافه می کنیم (آب نمی ریزیم) و هم می زنیم. اسفناج که پخت، آش را کشیده روی آن پیاز داغ می ریزیم.


طرز تهیه آش دوغ ترکی

طرز تهیه آش دوغ/طرز تهیه آش دوغ اصیل اردبیل

مواد لازم جهت تهیه آش دوغ ترکی:

  • سبزی آش: ۳۵۰ گرم
  • نخود: ۱۲۰ گرم
  • برنج: ۲/۳ پیمانه
  • دوغ ترش: ۱ و نیم لیتر
  • پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر داغ: ۱ قاشق غذاخوری
  • نعناع داغ: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: هرکدام به اندازه دلخواه

دستور پخت آش دوغ ترکی:

توصیه می کنیم قبل از هر کاری، نخودها را از شب قبل تهیه آش خیس دهید. برای این که نفخش به خوبی و کامل از بین برود، چند بار نیز آب نخودها را تعویض نمایید.

حال قابلمه ای را آماده کرده و ۶ لیوان آب درون آن بریزید. نخودهای آماده شده را نیز درون قابلمه ریخته و اجازه دهید بپزند. تا ۲ ساعت صبر کنید تا نخودها پخته شوند. البته حواستان باشد که خیلی هم نپزند.

برنجی را که از چند ساعت پیش خیس داده اید را به قابلمه اضافه کنید. از سیر داغ و پیاز داغ هم استفاده کنید و درون قابلمه بریزید. مدتی صبر کنید تا برنج هم به خوبی بپزد.

اگر حس کرده اید که آب آش مقدارش کم شده است، کمی به قابلمه آب اضافه کنید. حواستان باشد که چون در آخر قصد داریم دوغ هم اضافه کنیم، آب را به آن صورت افزایش ندهید.

نوبت به افزودن سبزی هاست. کمی هم صبر لازم است تا سبزی‌ها هم بپزند. به میزانی که علاقمند هستید، چاشنی هایی مثل فلفل و حتی نمک را نیز اضافه کنید. تقریبا ۳۰ دقیقه برای پختن سبزی لازم است.

در آخر دوغ و سیرداغ را نیز به آش خوشمزه‌ مان بیفزائید. ۳۰ دقیقه دیگر هم صبر کنید تا آش جا بیوفتد و توجه کنید که درب قابلمه را نگذارید. بعد از این نیم ساعت آش را سرو و نوش جان فرمائید.


طرز تهیه آش دوغ قزوین

طرز پخت آش دوغ/طرز تهیه آش دوغ ساده

مواد لازم جهت تهیه آش دوغ قزوین:

  1. لوبیا چیتی
  2. نخود
  3. لوبیا قرمز
  4. برنج
  5. سبزی آشی
  6. پیاز داغ
  7. سیر
  8. نعنا داغ
  9. آویشن
  10. گوشت قلم به همراه آب آن
  11. سیر خام
  12. دوغ (نوعی ماست چکیده به همراه نمک)
  13. روغن، نمک، فلفل، زردچوبه (به مقدار دلخواه)

دستور پخت آش دوغ قزوین:

گوشت قلم را با پیاز، فلفل و زردچوبه می پزیم و بعد از پخته شدن نمک زده و رشته رشته می کنیم. حبوبات را نیز پخته و آماده می کنیم. حال برنج را در ظرف نسبتاً بزرگی بار گذاشته و بعد از اینکه برنج نیم پخت شد؛ فلفل، زردچوبه، نمک و سبزی آش را اضافه می کنیم؛

بعد از حدود ۱ ساعت پیاز داغ و سیر، نعنا داغ را نیز اضافه می کنیم. برنج که لعاب انداخت، حبوبات و گوشت را کم کم اضافه کرده و هم می زنیم. در پایان دوغ قزوین (ماست چکیده نمک اندود) را اضافه می کنیم. پس از یکی دو دقیقه آش آماده است.

برای زیباسازی و تزیین آش دوغ قزوین روی سطح آن، هنگامی که کمی روی آن بسته شد می توان از دوغ سفت، پیاز داغ و سیر نعنا داغ استفاده کرد.

آموزش پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس

طرز تهیه ی آش دوغ محلی غذای سنتی و خوشمزه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا