دسته‌بندی نشده

سبزی قلیه میگو و خواص آن + فوت و فن های پخت قلیه میگو

سبزی قلیه میگو

سبزی قلیه میگو موضوع مورد بحث ماست. قلیه میگو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار استان های جنوبی کشورمان است که اصالت آن متعلق به شهر بوشهر می باشد. این غذای خوشمزه هم از نظر ظاهری، هم از نظر مواد شباهت زیادی به خورش قلیه ماهی معروف دارد.

با مواد لازم موجود در این آموزش می توانید برای ۴ نفر قلیه میگو تهیه کنید، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری قلیه میگو تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید.

طرز تهیه قلیه میگو/سبزی قلیه میگو

سبزی قلیه میگو شامل چه سبزی هایی می شود ؟

۱٫ سبزی قلیه میگو: گشنیز

یکی از سبزی های قلیه میگو گشنیز است. گشنیز برای بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، آرتروز، دیابت، بیماری های ویروسی و عفونت های باکتریایی، هپاتیت، کولیت، اختلالات وسواسی اجباری، اوتیسم، سندرم تورت، ناباروری و فلج بل بسیار مفید است.

گشنیز همچنین برای اختلالات خود ایمنی مانند فیبرومیالژی، بیماری آدیسون، سندرم گیلن باره، IBS، ام اس و سندرم خستگی مزمن بسیار مفید است.

گشنیز برای حمایت از معده، طحال، غده آدرنال، تیروئید، لوزالمعده، مثانه و ریه ها مفید شناخته شده است، همچنین در کاهش LDL (کلسترول بد) و افزایش HDL (کلسترول خوب) بسیار مفید است.

ویتامین K قوی ترین نقش را در سلامت استخوان دارد و گشنیز غنی ترین ویتامین K است. به درمان اختلالات چشم، دژنراسیون ماکولا و چشم های قرمز کمک می کند، به دفع عفونت ها و عفونت های دستگاه ادراری کمک می کند.

گشنیز با خونسازی به جلوگیری از کم خونی کمک می کند، گشنیز یک کاهنده اضطراب است.

کالری تخم گشنیز : ۱۰۰ گرم گشنیز خام و پخته چقدر کالری دارد ؟

دستور پخت قلیه میگو/طرز پخت قلیه میگو

۲٫ سبزی قلیه میگو: شنبلیله

خواص شنبلیله عبارتند از:

  • به منظور افزایش اشتها در افرادی که دچار بی‌اشتهایی در نتیجه بیماری و یا سایر عوامل هستند.
  • در زمینه کنترل بیماری‌های کلیوی و محافظت از کبد در برابر اثرات مخرب الکل و داروها
  • بهبود علائم ناشی از بیماری بری‌بری (کمبود ویتامین B) مانند زخم‌های دهانی، شکاف لب‌ها، زخم‌های مخاطی و …
  • کاهش رشد سلول‌های سرطان سینه و نیز سلول‌های معیوب خونی در لوسمی در ازای مصرف ۴۰۰ میلی‌گرم در روز طی ۱-۳ وعده
  • بهبود گلو درد و سرفه‌های مزمن
  • تسکین دردهای عضلانی و بیماری‌های التهاب مفصلی
  • درمان سردردهای میگرنی
  • بهبود التهاب معده و روده
  • اثرات آنتی‌ اکسیدانی برای پیشگیری از سرطان‌ها
  • برطرف‌کننده مشکلات جنسی در مردان
  • افزایش تولید شیر در مادران شیرده
  • تسریع روند زایمان
  • افزایش میل جنسی
  • بهبود بیماری‌ های قلبی و نیز زوال عقل

تهیه قلیه میگو/سبزی مخصوص قلیه میگو

طرز تهیه قلیه میگو بوشهری

مواد لازم جهت تهیه قلیه میگو برای ۴ نفر:

  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۵ عدد
  • میگو ۶۰۰ گرم
  • گشنیز ۴۰۰ گرم
  • شنبلیله ۵۰ گرم
  • تمر هندی ۱ لیوان
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

مراحل تهیه قلیه میگو بوشهری:

برای تهیه قلیه میگو بوشهری ابتدا شنبلیله و گشنیز را پاک می کنیم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم. ۱ عدد از پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.

سیرها را نیز پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و در قابلمه ای روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و پیازها را داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و سیرها را به آن اضافه می کنیم و کمی زردچوبه روی آن ها می پاشیم.

تفت می دهیم و سبزی خرد شده را نیز داخل قابلمه می ریزیم و بلافاصله کمی نمک روی آن ها می پاشیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ آن ها تیره شود و رب گوجه فرنگی و ۱ لیوان تمر هندی صاف شده را به مواد می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم.

مداوم تفت می دهیم تا آب سبزی ها کاملا تبخیر شود و روغن بیندازند و آن وقت کمی نمک و فلفل روی مواد می پاشیم و ۳ لیوان آب داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم بپزد. در این مرحله از طرز تهیه قلیه میگو، میگوها را تمیز می کنیم و حتما رگ سیاه آن را بیرون می آوریم.

می شوییم و پیاز باقی مانده را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و تابه ای روی حرارت کم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیاز را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند.

مقداری زردچوبه روی پیازها می پاشیم و تفت می دهیم و میگوهای پاک شده را به پیاز می افزاییم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا میگوها سرخ شوند و داخل خورشت می ریزیم و اجازه می دهیم تا با حرارت بسیار ملایم قلیه میگو پخته شود و به روغن بیفتند.

پس از اینکه خورشت قوام یافت و اصطلاحا جاافتاد طعم آن را می چشیم و اگر نیاز به فلفل بیشتری داشت به آن اضافه می کنیم و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و قلیه میگو را در ظرف می ریزیم و با پلو سرو می کنیم.

آموزش تهیه قلیه میگو

فوت و فن های پخت قلیه میگو

می توان در قلیه میگو سیب زمینی ریخت و با سیب زمینی آن را پخت. برای این کار ۱ عدد سیب زمینی درشت یا ۲ عدد متوسط را پوست کنده و نگینی خرد کنید. در مراحل آخر کار قبل از اضافه کردن آب غلیظ تمر هندی باید سیب زمینی ها را اضافه کنید.

اگر تمبر هندی در خورش باشد سیب زمینی ها دیگر نمی پزند پس ابتدا آب را اضافه کنید و سیب زمینی ها را بریزید و بعد از پخت سیب زمینی عصاره خمیری تمر هندی را اضافه کنید و قلیه میگو را جا بیندازید.

قلیه میگو نباید خیلی آب داشته باشد و شل باشد.

آب قلیه میگو نباید سبز باشد و ظاهری شبیه قرمه سبزی داشته باشد. آب آن متمایل به قهوه ای است.

می توان به قلیه میگو گوجه سرخ شده اضافه کرد. در این حالت گوجه را سرخ کرده و در ۳ دقیقه آخر پخت اضافه کنید.

دستور پخت آش آبادانی صبحانه ای دلپذیر و مقوی

سبزی مخصوص اشکنه : دستور پخت اشکنه خوزستانی

سبزی ماهی شکم پر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا