دسته‌بندی نشده

رژِیم لاغری – رژیم مدیترانه ای برای کاهش سریع وزن بدن

ویژگی های منحصر به فرد رژیم مدیترانه ای

  • رژیم غذایی مدیترانه‌ای یک رژیم غذایی جدید است که از نوع تغذیه سنتی مردم یونان ،اسپانیا، ایتالیا و مراکش الهام گرفته شده است.
  • اساس این رژیم بر مصرف نسبتاً بالایروغن زیتون، حبوبات، غلات کامل، میوه و سبزیجات و مصرف متوسط ماهی و محصولات لبنی بخصوص ماست و پنیر و نیز مصرف شراب و مصرف بسیار کم گوشت و محصولات گوشتی استوار است
  • این رژیم در تاریخ چهارم دسامبر ۲۰۱۳ از سوی یونسکو به عنوان میراث فرهنگی ناملموس کشورهای یونان ،اسپانیا، ایتالیا، مراکش، پرتقال، قبرس و کرواسی به ثبت رسید.
  • رژیم غذایی علیرغم نامش در تمام کشورهای حوزه مدیترانه یکسان نیست و تفاوتهایی در آشپزی این کشورها مشاهده می‌شود، به عنوان مثال در شمال ایتالیا از روغن زیتون فقط در تهیه سالاد استفاده می‌شود و برای پخت و پز از کره و چربی خوک استفاده می‌کنند.
  • همچنین در بیشتر کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه استفاده از روغن دنبه گوسفند و روغن حیوانی رواج دارد.
  • بنابراین استفاده از عنوان رژیم مدیترانه‌ای در متون علمی صحیح نمی‌باشد چرا که نمی‌توان گفت که رژیم مدیترانه‌ای دقیقاً از چه ترکیبات یا غذاهایی تشکیل شده است.

divider

فواید رژیم مدیترانه‌ای بر سلامتی

در تحقیقاتی که روی موشها صورت گرفته مشخص شده است که چربی غیرفشرده و سبک روغن زیتون در دستگاه گوارش با نیترات موجود در سبزیجات تازه ترکیب شده و نیترواسید چربی تولید می‌کند که فشار خون را کاهش می‌دهد. پژوهشگران می‌گویند که ترکیب میوه‌های روغنی مثل بادام، گردو، فندق و همین‌طور آووکادو با سبزیجات نیز نتیجه مشابهی دارد.

در پژوهشی در دانشگاه لندن و دانشگاه کالیفرنیا انجام شده، پژوهشگران با استفاده از موشهایی که با مهندسی ژنتیک پرورش یافته‌اند تأثیر نیترواسید چرب را روی این جانوران بررسی کردند. مشخص شد که این ماده با متوقف کردن ترشح آنزیمی به نام اپوکسید هیدرولاسه (هیدرولیس) فشار خون را کاهش می‌دهد. به نظر این پژوهشگران از آنجایی که همین آنزیم در دستگاه گوارش انسان نیز وجود دارد، تأثیر این ماده روی بدن انسان نیز به همین شکل خواهد بود. این نکته مشخص می‌کند که چرا رژیم غذایی مدیترانه‌ای با وجودی که خود شامل انواعی از چربی هاست ولی در مجموع یک رژیم غذایی سالم است

علاوه بر این محدودیت دفعات مصرف و میزان مصرفی گوشت قرمز به شدت توصیه می شود. در عوض، می توانید تا 2 وعده در هفته از ماهی (ماهی سالمون، قزل آلا و …)، مرغ یا پروتئین های گیاهی شامل انواع حبوبات (از جمله لوبیا، عدس، نخود، نخود فرنگی و …) استفاده نمایید. مصرف لبنیات کم چرب به جای انواع پنیرهای شور و چرب مانند پنیر تبریز، لیقوان یا پنیر خامه ای، بستنی، خامه و … نیز در این رژیم مورد توجه قرار گرفته است.

یکی از عادت های غذایی مدیترانه ای که مشابه عادات غذایی ایرانی می باشد مصرفادویه های مختلف و محدود نمودن نمک مصرفی می باشد. شما می توانید در طبخ وعده ی غذایی خود از انواع ادویه ها از جمله زردچوبه، دارچین، زنجبیل، انواع فلفل ها، زعفران و بسیاری دیگر استفاده نمایید. فواید ادویه ها به وفور در مطالعات مختلف مورد بررسی و تأیید شده اند.

مصرف غلات سبوس دار و تصفیه نشده که به گوش همه ی ما آشنا است در این رژیم غذایی نیز مورد توجه قرار می گیرد. از مصرف نان های بدون سبوس مانند نان لواش و نان های فانتزی سفید خودداری کنید. در ازای آن از انواع نان های قهوه ای و سبوس دار فانتزی، نان سنگک و نان بربری استفاده نمایید.

مصرف متعادل شراب قرمز به علت داشتن رنگدانه ی قرمز به نام رزوراترول یکی دیگر از شاخصه های این رژیم غذایی می باشد. در صورت عدم دسترسی به آن می توانید از میوه های قرمز رنگ مانند انواع انگور، شاه توت، توت سیاه و … استفاده نمایید.

همانطور که می دانید نحوه ی طبخ مواد غذایی از جمله موارد تعیین کننده سلامت غذا می باشد. از سرخ کردن مواد غذایی در روغن جداً خودداری نمایید. سعی کنید مواد غذایی خود (به ویژه سیب زمینی به علت تولید ماده ای به نام اکریلامید) را در فر با دمای پایین، روغن اندک و مدت زیاد طبخ نمایید یا به صورت بخارپز یا آبپز تهیه نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا