دسته‌بندی نشده

روغن کانولا چیست؟ تفاوت کانولا و کلزا

روغن کانولا چیست و چه عوارضی دارد؟

روغن کانولا یک روغن سبک و زرد رنگ است که بدون طعم می باشد. در حالت کلی دانه های کانولا با روش های سنتی فشردگی سرد یا در مقیاس بزرگ با روش جداسازی هگزان فشرده می شوند. رنگ، طعم و بوی روش فشردگی سرد بسیار ملموس تر از روغن های پالایش شده می باشند.

وزن مخصوص آن در ۲۵ درجه سانتی گراد در محدوده ۰٫۹۲۱-۰٫۹۱۶ و میزان ید در محدوده ۱۲۰-۱۱۰ و میزان تصفیه آن ۱۹۸-۱۸۸ می باشد.

درحالت کلی، روغن خوراکی برگرفته شده از گیاهان با دانه روغنی و تحت عنوان نام های مختلف شناخته می شوند به عنوان مثال: روغن کانولا، روغن گرفته شده از دانه های روغنی، روغن با اسید اوریک پایین، روغن LEAR، روغن معادل دانه های روغنی کانولا و غیره. امروزه میزان اسید اوریک موجود در روغن خوراکی گرفته شده از دانه روغنی با قوانین حکومتی در آمریکا به ۲ درصد وزن و در اروپا به ۵ درصد وزن محدود شده است.

حقایق مغذی در مورد روغن کانولا

  • به عنوان یک روغن و چربی، روغن کانولا انرژی زیادی دارد. ۱۰۰ گرم از روغن کانولا ۸۸۴ کالری انرژی دارد. اما نسبت اسید های چرب غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع این محصول را یک روغن سالم برای مصرف تبدیل کرده است.
  • این محصول یک روغن آشپزی با نقطه دود بالا در حدود ۴۵۰ درجه فارنهایت هستند. این ویژگی امکان افزایش دمای روغن را به هنگام سرخ کردن مواد غذایی را به ما می دهد.
  • کانولا خاصیت سیالی بالایی دارد. کانولا میزان چربی اشباع، نیمه اشباع و غیر اشباع با نسبت های مناسب و سالمی دارد. (SFA: MUFA: PUFA= 8: 61:31 ) روش فشردگی سرد یکی از روش های مناسب و پایدار با ماندگاری بالا در زمینه تولید روغن های خوراکی است.
  • برای شناخت صحیح مضرات و مزایای روغن کانولا ابتدا می بایست این روغن را بشناسیم.
  • روغن کلزا از گیاه دانه روغنی کلزا به دست می آید.
  • این گیاه از شاخه گیاه خردل محسوب می شود.
  • کلزا یک گیاه است که در برابر خشکسالی مقاومت بالایی دارد.
  • به طور کلی این گیاه با اصلاح ژنتیکی رشد و گسترده شده است.
  • اغلب روغن کلزا و روغن کانولا به جای یکدیگر استفاده می شود.

تفاوت کانولا و کلزا

  • این کلمه ترکیبی از کانادا و Oil ( به معنای روغن ) می باشد و با روغن کلزا کاملا متفاوت می باشد.
  • روغن کانولا یک روغن کاملا صنعتی می باشد.
  • در صنایع شمع سازی، صابون سازی، رژلب، گریس و جوهرو سوخت های زیستی مورد مصرف قرار می گیرد.
  • حتی حشره کش ها نیز از تغییرات ژنتیکی روغن کلزا که به کانولا تبدیل شدند ساخته می شوند.

انتخاب و نگهداری روغن کانولا

روغن های کانولا در بازار با نام ها، برچسب ها و ویژگی های مختلفی عرضه می شود به عنوان مثال روغن کانولا، روغن گرفته شده از دانه های روغنی، روغن با اسید اوریک پایین، روغن LEAR، روغن معادل دانه های روغنی کانولا و غیره. هنگام خرید به تاریخ تولید آن دقت کرده و روغن فشرده شده تازه را از برندهای معتبر خریداری کنید.

روغن های فشرده شده با روش سرد میزان کافی از آنتی اکسیدان دارند و زمان نگهداری آنها را افزایش می دهد. قیمت این نوع روغن ها همچنین بالاتر می باشد چون که بازیابی کمتری بر روی روغن بدست آمده از دانه های فشرده شده انجام می شود.

روغن کانولا مشابه هر روغن گیاهی دیگر اگر در معرض گرما، رطوبت و نور خورشید قرار گیرد فاسد شده و بوی نامطبوع می گیرد. همیشه کانولا را در محفظه های محکم قرار داده و در محیطی سرد، تاریک و دور از گرما و نور قرار دهید.


استفاده از روغن کانولا در آشپزی

جدای از استفاده تبلیغاتی در آشپزی، کانولا یکی از بهترین روغن ها به عنوان سس سالاد، مارگارین، کیک پزی و ساخت خامه می باشد. کانولا دارای رنگ شفاف زرد و بدون طعم می باشد. کانولا با گیاهان دارویی و ادویه جات ترکیب می شود و به آنها اجازه می دهد در طعم کانولا غالب شوند.

در زیر تعدادی از پیشنهادات حین مصرف کانولا را ارائه می دهیم:

  • در پخت غذای سنتی بورگوندی جایی که روغن کانولا برای سرخ کردن گوشت، مرغ یا اقلام دریایی استفاده می شود و با سس هایی از قبیل خامه ترش، خردل، Bearnaise و سس هلندی خورده می شود.
  • مشابه روغن بادام زمینی، کانولا نیز یکی از اولویت ها برای تفت گوشت بوقلمون می باشد.
  • کانولا بیشترین سطح استرول گیاهی را دارد به ویژه بتا-سیتواسترول و کمپ استرول. سازمان US FDA ادعای زیر را در خصوص فیتواسترول را اثبات کرده است:”خوردن ۲ وعده از غذاهای حاوی حداقل ۰٫۴ گرم استرول گیاهی باعث که باعث ورود مقدار کلی ۰٫۸ گرم از این ماده به درون بدن می شود.
  • به عنوان یک رژیم از چربی اشباع و کلسترول ممکن است خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد.” فیتواسترول با رقابت بین کلسترول برای جذب به روده باعث می شود سطح کلسترول جذب شده ۱۰ الی ۱۵ درصد کاهش یابد.
  • روغن کانولا کالری زیادی دارد اما محتویات تشکیل دهنده کالری های آن از چربی های بهتری تشکیل شده است. به ویژه منبعی غنی از اسید های چرب نیمه اشباع(MUFA) از قبیل اولئیک اسید (۱۸:۱) که حدود ۶۱ درصد از کل میزان چربی را تشکیل می دهد.
  • MUFA به کاهش LDL یا کلسترول بد و افزایش HDL یا کلسترول خوب در خون کمک می کند. مطالعات تحقیقاتی نشان داده است که رژیم مدیترانه ای که منبعی غنی از اسیدهای نیمه چرب است به جلوگیری از بیماری های عروقی و سکته های ناشی از وجود لیپید (چربی) در خون کمک می کند.
  • کانولا حاوی مقادیر با ارزشی از آنتی اکسیدان ویتامین E به ویژه گاما توکوفرول می باشد. ۱۰۰ گرم روغن تازه حاوی ۲۷٫۳۴ میکروگرم توکوفرول-a و ۱۷٫۴۶ میکروگرم توکوفرول-آلفا می باشد. ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی محلول چربی می باشد که برای حفظ یکپارچگی غشای سلولی و پوست مناسب می باشد و این کار با محافظت از آن در برابر رادیکال های خطرناک بدون اکسیژن ممکن است.
  • روغن کانولا بیشترین نقطه دود در بین روغن ها را دارد و همچنین یک انتخاب مناسب برای سرخ کردنی های عمیق می باشد چون می تواند دماهای بالای گرمایی را تحمل کند (نقطه دود ۴۵۰- درجه فارنهایت). در نتیجه روغن کمتری درون غذاهای سرخ شده محبوس می شود.

به دو دلیل مصرف روغن کانولا برای شما مضر است :

  1. بیش از ۹۰ درصد روغن کانولا از اصلاح ژنتیکی روغن کلزا به دست آمده است.
  2. و دیگری اینکه روغن کانولا روغنی تصفیه شده می باشد که اغلب برای افزایش ثبات آن تغییرات بهداشتی آن رشد منفی دارد.

همچنین بخوانید:

۱۴ فواید معجزه آسای روغن هسته انار بر روی پوست

هرگز روغن نارگیل مصرف نکنید!

خواص روغن بادام تلخ برای پوست و مو و دیگر فواید درمانی آن

خواص کرچک و روغن کرچک – ۲۰ خاصیت درمانی روغن کرچک

۲۰ خاصیت معجزه آسای روغن زنجبیل + طرز تهیه روغن زنجبیل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا