دسته‌بندی نشده

راهکارهای طلایی برای جلوگیری از لوس شدن کودک

دلایل لوس شدن کودک و جلوگیری از آن

اکثر والدین در برابر فرزندان شان بویژه کودکان خردسال، نمی توانند واکنش های قاطعانه از خود نشان دهند. از زمانی که کودک شان پا به حرکت می گذارد و در پی کشف دنیا بر می آید، سعی می کنند که همه شرایط و جوانب را برای شان بدون هیچ اما و اگر فراهم کنند.

هیچ کودکی از بدو تولد لوس به دنیا نمی آید و این ویژگی رفتاری، ارتباط مستقیم با نوع تربیت والدین دارد. اگر والدین مطیع بی چون و چرای فرزندشان باشند، این برای کودک قانون و قاعده می شود که من هر چه بخواهم باید سرایع فراهم شود و اگر این امر محقق نشد از حربه های کودکانه ( گریه و قهر و… ) بهره می برم تا آنها رضایت بدهند. اینکه کودک به تعبیری لوس شوید یا نشود ارتباط مستقیم به نوع ارتباط والدین اش با او دارد.

تا زمانی که والدین شیوه فرزندپروری خود را اصلاح نکنند، کودکان راهی جز لوس شدن ندارند. نیازی به یادآوری نیست که از نظر کودک، پدر و مادر خوب، پدر و مادری است که اجازه می دهد کودکش هر چه می خواهد بکند، به همه چیز دست بزند

هیچ کس سد راه او نشود و ضمنا تمام خواسته های او را برآورده کند پس اگر بخواهید دل به دل کودک عزیزتان بدهید باید در انتظار روزهایی باشید که همین کودک معصوم و دلبند، قبل از هر کسی در مخالفت با خود شما قد علم کند.

جلوگیری از لوس شدن کودک

دوره ای که کودکان لوس نمی شوند!

در دوران شیرخوارگی هیچ عشق و محبّتی زیادی نیست، هرچه بچّه‌ها را بیشتر در آغوش بفشارید. هنگام گریه کردن آنها را بلند کنید، برایشان آهنگی زیر لب زمزمه کنید و احتیاجاتشان را برآورده کنید، بیشتر به آنها کمک می کنید تا از همان ابتدا احساس امنیت و دوست داشتنی بودن کنند.

وقتی بچّه گریه می کند، او را هرچه بیشتر نوازش کنید، نگران نباشید که او لوس خواهد شد. بچّه‌ها نیاز دارند احساس امنیت و آرامش کنند و نوازش‌های فعلی شما کمک می کند تا در آینده احساس ارزش و اعتبار کافی نمایند.

بچه‌های شیرخواره را مرتّب بلند کنید؛ ببوسید، در آغوش بفشارید و پوشک آنها را مرتّب کنید؛ بگذارید احساس آرامش و راحتی کنند و خشنود و راضی باشند اثرات مثبت و سازنده ی این عواطف و توجّه، در سنین نوجوانی ظاهر می شود. با عشقی که پدر و مادر به کودک ابراز می کنند، تصویر ذهنی او شکل می‌گیرد.

به علاوه تماس‌های فیزیکی، در آغوش گرفتن، تکان دادن کودک و در کنار او نشستن و با او به نرمی سخن گفتن، اگرچه در ظاهر جزئی و بی اهمیّت به نظر می رسد، اما تأثیر فراوانی در ساختار اعتماد به نفس کودک دارد.

به فریادهای ناامیدانه ی کودک فوراً پاسخ دهید. او هیچ وسیله‌ی دیگری برای ابراز ناراحتی و ناآرامی خود ندارد و اگر شما به فریاد او نرسید، حامی و پشتیبان دیگری به جز شما نمی شناسد. تحقیقات نشان داده، بچه‌هایی که دوران کودکی بی‌دغدغه و اضطرابی را می گذرانند، در بزرگی از اعتماد به نفس بیشتری برخوردارند.

همواره به خاطر داشته باشید که، ارزش کودک شما بیش از اشیاست. در اتاق خردسالان چراغ شب بگذارید، زیرا وقتی نیمه شب از خواب بر می خیزند، نوری را در اتاق می بینند و اشیا به نظرشان آشنا می آید. در این صورت احساس امنیت بیشتری می کنند و دیگر از تاریکی هراسی نخواهند داشت.

بغل کردن کودک به محض گریه

کودکان معمولا در طول سه ماه اول زندگی زیاد گریه می‌کنند. ممکن است با خودتان فکر کنید اگر خیلی سریع سراغ کودک بروید و او را در آغوش بگیرید، در آینده او را بی‌صبر و طاقت و لوس، بار خواهید آورد.

دکتر ماریا کنول متخصص اطفال بیمارستان فیلادلفیا می‌گوید:این درست نیست که والدین اجازه دهند کودکان در سال‌های اولیه زندگی‌شان برای مدت طولانی گریه کنند. زیرا آنها نیاز به امنیت و توجه شما دارند و از این طریق می‌خواهند اعتماد شما را جلب کنند.

بعد از گذشت سه ماه، مدتی بعد از گریه کردن صبر کنید تا ببینید که کودک آرام خواهد شد یا نه. همان‌طور که او بزرگتر می‌شود، فرصت بیشتری به او دهید تا آرام شود. بنابر این بیشتر دنبال این باشید که تشخیص دهید کودک فقط به دنبال آرامش و راحتی است یا به شما نیاز دارد.

من و همسرم در طول دوازده ماه اول تولد پسرمان بیشتر از ۱۲ ماه زندگی مشترکمان بحث و جدل کرده‌ایم. همیشه سر این موضوع دعوا داشتیم که کار و رفتار طرف مقابل باعث لوس شدن کودک خواهد شد.

دکتر کری ماسیا وارنر استاد روانشناسی دانشگاه ویلیام پترسون می‌گوید: افرادی که به تازگی بچه‌دار شده‌اند، نگران هر کاری هستند که در رابطه با کودک انجام می‌دهند. زیرا آنها فکر می‌کنند الگو‌های غلط در تغذیه و ساکت کردن و خواباندن موجب لوس شدن فرزندشان خواهد شد. اما بهتر است بدانیم پاسخ دادن به نیاز‌های کودک در سال اول زندگی‌ اش موجب لوس شدن او نمی‌شود.

با ای حال اگر در همان سال‌های اولیه زندگی کودک ناخواسته برخی از رفتار‌های نادرست تربیتی را تقویت کنیم، بعد‌ها خودمان را به دردسر می‌اندازیم.

دلایل لوس شدن کودک

دادن پستانک به محض گریه یکی از مهمترین دلایل لوس شدن کودک

آکادمی آمریکایی اطفال توصیه می‌کند که دادن پستانک به کودک خطر SIDS ( سندرم مرگ ناگهانی کودک) را در کودکان کاهش می‌دهد. البته این به آن معنا نیست که هر زمان که کودک گریه می‌کند، شما باید پستانک را در دهانش بگذارید.

مارسی گودمی مدیر یکی از موسسات رشد و پرورش کودک در شهرستان نیو هاون کنتیکت می‌گوید:شما باید در ابتدا مشخص کنید که نیاز واقعی و اولویت کودک چیست.

ممکن است گریه کودک به دلیل گرسنگی باشد، زیرا او در حال رشد است و بدنش نیاز به تغذیه بیشتری دارد. بنابراین او به جای پستانک نیاز به تغذیه با شیر مادر دارد. البته از سنی دیگر لازم نیست که کودک از پستان مادر شیر بخورد، بهتر است از سن نه ماهگی کم کم کودک را آماده کنید تا خوردن شیر از پستان را ترک کند و در این مورد با خودش به سازش برسد.

تکان دادن برای خواباندن کودک باعث لوس شدن فرزندتان میشود

تکان دادن کودک برای خواباندن او تا سه ماه اول تولد، مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما از سن سه تا شش ماهگی باید به تدریج این عمل را برای خواباندن کودک کنار بگذارید.

دکتر جودی مندل مشاور والدین می‌گوید:کودک باید کم کم تمرین کند که خودش به تنهایی و بدون هیچ مقدمه‌ای بخوابد و این مهارت را یاد بگیرد.

دکتر مندل همچنین توصیه می‌کند که قبل از رسیدن به سه ماهگی هم به کودک فرصت دهید که او تنهایی خوابیدن را یاد بگیرد.

بازی کردن با وسایل مورد علاقه

بهتر است از همان ماه‌های اولیه تولد، وسایل الکترونیکی، تلفن‌ همراه، کلید، جواهرات یا هر نوع وسیله‌ ای که فکر می‌کنید برای کودک نقش اسباب‌ بازی را پیدا کند، از چشم او دور نگاه دارید. مثلا در صورتی که کودکتان بخواهد کنترل از راه دور را بمکد، ممکن است با جدیت بگویید اول باید باتری‌های آن را در بیاوریم.

در حالی که به گفته دکتر گودمی این یک رفتار نادرست است. زیرا فرزند شما نمی‌داند که باتری داخل کنترل است یا نه و فقط مایل است که با کنترل بازی کند. او می‌خواهد که دنیای اطراف خودش را کشف کند. بنابراین وسایلی در اختیار او قرار دهید که مجاز و امن باشد.

ناخنک زدن به میان‌ وعده‌ ها

ناخنک زدن به میان‌وعده‌ها تا زمانی خوب است که شما در حال خوردن خوراکی‌های سالمی مانند ماست یا میوه‌هایی با پوست نرم هستید.

اما در صورتی که میان‌وعده شما خوراکی‌های نا‌‌سالمی مثل چیپس و آجیل هستند، باید آنها را از دسترس کودک دور نگاه دارید.
طبیعی است که کودک هر چیزی که جلوی چشم اوست، بخواهد اما باید حواسمان باشد که با پاسخ مثبت به درخواست‌های او باعث لوس شدن کودک نشویم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا