دسته‌بندی نشده

راهنمای انتخاب بهترین شیر خشک مناسب برای نوزادان

شیر خشک های مناسب نوزادان

شیر خشک یک جایگزین مغذی برای شیر مادر است و حتی برخی از ویتامین‌ ها و مواد غذایی که باید از طریق مکمل به نوزاد داده شوند نیز در شیر خشک وجود دارند. با این‌ حال به‌ اندازه‌ ی شیر مادر برای نوزاد مفید نیست.

برای مثال، شیر خشک نمی‌ تواند کودک شما را در مقابل عفونت‌ ها محافظت کند. شیر خشک در محیط استریل تولید شده و در تولید آن سعی می‌ شود تا در حد امکان از روی شیر مادر کپی‌ برداری شود. شیر خشک ترکیبی از پروتئین‌ ها، قندها، چربی‌ ها و ویتامین‌ هایی است که در خانه امکان درست کردن آن وجود ندارد.

ممکن است متخصص اطفال به دلایل مختلفی به شما توصیه کند تا به نوزاد خود شیر خشک بدهید. در برخی از موارد این کار از نظر پزشکی ضروری است. در موارد دیگر ممکن است مادر فکر کند که شیر او کم است (در نتیجه از شیر خشک استفاده می‌ کند) درحالی‌ که در واقعیت می‌ تواند شیر کافی تولید کند.

در برخی از موارد این کار به انتخاب والدین انجام می‌ شود. شیر خشک انواع متفاوتی دارد و متخصص اطفال باید مناسب‌ ترین نوع آن را برای کودک شما تجویز کند. هر راهی را که برای غذا دادن به کودک خود انتخاب کرده‌اید _ شیر مادر، شیر خشک و یا ترکیبی از هردو _ مهم این است که کودک شما به‌ خوبی تغذیه شده، از او مراقبت شده و مورد محبت قرار بگیرد.

چه زمانی باید از شیر خشک برای نوزاد استفاده کرد ؟

  1. بیمار شدن مادر
  2. نوزاد نتواند از شیر مادر استفاده کند
  3. نوزاد در معرض خطر سوء تغذیه قرار گرفته باشد
  4. اعتقادات، تجربیات و اولویت‌های شخصی
  5. در دسترس نبودن مادر
  6. حساسیت‌های غذایی
  7. کمبود شیر مادر
  8. ترس از آلوده شدن به آلاینده‌های محیطی
  9. کمبود منابع برای شیر مادر

بیشتر بخوانید:

دانستنی های طلایی درمورد شیر خشک نان و انواع آن

معرفی بهترین نمونه های شیر خشک اس ام ای

همه چیز درباره شیر خشک ب ب لاک

دانستنی های کاربردی درمورد شیر خشک سیمیلاک و انواع آن ها

بهترین و مناسب ترین شیر خشک برای نوزاد (شیر اول)

اولین شیر خشک داده شده به نوزاد باید از نوع شیر اول باشد. شیر گاو موجود در شیر خشک دارای دو نوع پروتئین است _ کازئین و وی. شیر خشک شیر اول بر پایه‌ ی پروتئین وی بوده و تصور می‌ شود که هضم آن نسبت به دیگر انواع شیر خشک آسان‌ تر باشد.

تا زمانی که پزشک به شما توصیه نکرده است، تنها شیر خشک مورد نیاز برای کودک، شیر خشک شیر اول می‌ باشد. کودک می‌ تواند تا زمان شروع به استفاده از غذاهای جامد در حدود 6 ماهگی از این نوع شیر خشک استفاده کرده و حتی استفاده از آن را تا یک سال ادامه دهد.

مدرک خاصی مبنی بر مفید یا مضر بودن استفاده از انواع دیگر شیر خشک وجود ندارد. زمانی که کودک به یک سالگی رسید می‌ تواند از شیر کامل گاو، بز و یا گوسفند استفاده کند (البته این شیر باید پاستوریزه باشد).

1. شیر خشک شیر بز

شیر خشک شیر بز از بدو تولد برای نوزاد مناسب است. انواع مختلفی از این نوع شیر خشک در فروشگاه‌ ها وجود دارند. استانداردهای رعایت شده برای تولید این نوع از شیر خشک همانند استانداردهای شیر خشک شیر گاو می‌باشند.

احتمال بروز آلرژی به شیر خشک شیر بز در کودک ، کمتر از شیر خشک شیر گاو نخواهد بود. شیر خشک شیر بز برای کودکانی که به شیر گاو حساسیت دارند (آلرژی به پروتئین‌ های شیر گاو) مناسب نیست چرا که پروتئین‌ های موجود در شیر این دو جانور بسیار شبیه هستند.

2. شیر خشک کودکان گرسنه

این نوع از شیر خشک حاوی مقدار بیشتری کازئین نسبت به وی بوده و هضم کازئین برای کودک کار دشوارتری است. با وجود اینکه معمولاً گفته می‌ شود که این نوع از شیر خشک برای “کودکان گرسنه‌تر” مناسب است، هیچ مدرکی مبنی بر بیشتر خوابیدن کودک پس از خوردن این نوع شیر خشک وجود ندارد.

3. شیر خشک ضد ریفلاکس

شیر خشک ضد ریفلاکس از زمان تولد برای نوزاد مناسب است ولی قبل از استفاده‌ ی آن، با پزشک مشورت کنید.

این نوع از شیر خشک با هدف جلوگیری از ریفلاکس (بالا آوردن شیر) در کودکان به صورت غلیظ تهیه می‌ شود. تنها در صورتی استفاده از شیر خشک غلیظ توصیه می‌ شود که پزشک مصرف آن را تأیید کند و کودک به صورت مکرر شیر خورده شده را بالا آورده و بی قرار شده باشد.

در دستور العمل‌ های موجود بر روی قوطی برخی از شیر خشک های ضد ریفلاکس گفته شده است که آب جوشیده شده را قبل از درست کردن شیر به مدت 45 دقیقه برای خنک شدن بگذارید. با این‌ حال مهم است که والدین شیر خشک را با آب جوشی که حداکثر 30 دقیقه برای خنک شدن باقی‌ مانده است درست کنند تا دمای آب حداقل 70 درجه‌ی سانتی‌گراد باشد.

این نوع شیر خشک استریل نبوده و استفاده از آب با این دما می‌ تواند باکتری‌ های مضر باقی‌ مانده را از بین ببرد.

4. شیر خشک راحتی (کامفورت)

شیر خشک راحتی را می‌ توان از بدو تولد مورد استفاده قرار داد ولی قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید. این نوع از شیر خشک حاوی پروتئین‌ های شیر گاو بوده که به‌ طور جزئی تجزیه شده‌ اند (هیدرولیز جزئی).

این کار فرایند هضم را راحت‌ تر کرده و به پیشگیری از مشکلات گوارشی مثل کولیک یا یبوست کمک می‌ کند. البته اثباتی برای این مورد وجود ندارد. شیر خشک های هیدرولیز شده برای کودکانی که به شیر گاو حساسیت دارند مناسب نیستند.

بهترین شیر خشک برای نوزاد

5. شیر خشک بدون لاکتوز

این نوع از شیر خشک برای کودکانی که توانایی هضم لاکتوز را ندارند مناسب است. این کودکان توانایی جذب لاکتوز که یک قند موجود در شیر و لبنیات است را ندارند. عدم توانایی هضم لاکتوز در کودکان نادر است. ازجمله علائم این عارضه می‌توان به اسهال، دل‌ درد و نفخ اشاره کرد.

شیر خشک بدون لاکتوز بدون نیاز به نسخه در دسترس عموم قرار دارد ولی اگر به عدم توانایی نوزاد خود برای هضم لاکتوز شک دارید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید. شیر خشک بدون لاکتوز از بدو تولد برای مصرف مناسب است ولی مصرف آن باید تحت نظر پزشک انجام شود.

6. شیر خشک ضد حساسیت (هیپوآلرژنیک)

شیر خشک های ضد حساسیت نیز برای مصرف از بدو تولد مناسب‌ اند ولی مصرف آن‌ ها باید حتماً تحت نظر پزشک انجام شود. اگر حساسیت کودک شما نسبت به شیر گاو مشخص شود، پزشک یک شیر خشک مناسب دارای پروتئین‌ های کاملاً تجزیه شده (هیدرولیز شده) را برای او تجویز خواهد کرد.

شیر خشک دارای پروتئین‌های نیمه هیدرولیز شده در فروشگاه‌ ها موجود است ولی مصرف آن برای کودکانی که به شیر گاو حساسیت دارند مناسب نیست.

7. شیر خشک مکمل

شیر خشک مکمل از سن شش ماهگی به بعد مناسب است ولی قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید. شیر خشک مکمل هیچ‌ گاه نباید به کودکان زیر شش ماه داده شود. تحقیقات نشان داده که تغییر نوع شیر خشک در سن شش ماهگی به شیر خشک مکمل، هیچ سودی برای کودک ندارد.

کودک می‌ تواند شش ماه دوم زندگی خود تا سن یک سالگی را با شیر خشک شیر اول طی کند. برچسب روی شیر خشک مکمل ممکن است بسیار شبیه به شیر خشک شیر اول باشد. این برچسب را با دقت بخوانید تا از اشتباه در انتخاب شیر خشک جلوگیری شود.

8. شیر قبل از خواب

شیر خشک قبل از خواب از سن شش ماهگی برای کودک مناسب است ولی قبل از مصرف آن باید با پزشک مشورت کنید. برخی از انواع شیر خشک های مکمل، حاوی غلات بوده و به‌ عنوان یک شیر خشک مخصوص برای مصرف به هنگام خواب فروخته می‌ شوند.

این نوع از شیر خشک لازم نبوده و هیچ مدرکی مبنی بر خواب راحت و طولانی‌ تر کودک پس از مصرف آن‌ ها وجود ندارد. شیر خشک قبل از خواب هیچ‌ گاه نباید به کودکان زیر شش ماه داده شود.

9. شیر خشک سویا

شیر خشک سویا برای کودکان بالای شش ماه مناسب بوده ولی مصرف آن باید تحت نظر پزشک انجام شود. شیر خشک سویا از دانه‌ های سویا تهیه شده و شیر گاو در تولید آن دخیل نخواهد بود.

این شیر خشک به‌ عنوان جایگزینی برای شیر خشک شیر گاو برای کودکانی که به شیر گاو حساسیت دارند مورد استفاده قرار می‌ گیرد. استفاده از شیر خشک سویا برای کودکان زیر شش ماه توصیه نمی‌ شود چرا که این کار خطر ایجاد حساسیت نسبت به سویا را افزایش می‌ دهد.

همچنین به دلیل این‌که شیر خشک سویا به‌ جای قند شیر لاکتوز دارای قند گلوکوز است، خطر آسیب رساندن به دندان‌ های کودک نیز در اثر مصرف آن افزایش پیدا می‌ کند.

بیشتر بخوانید:

حساسیت به شیر خشک و عوارض آن

میزان شیر خشک مورد نیاز نوزاد در سنین مختلف

خاصیت و مضرات شیر خشک برای نوزادان

علائم آلرژی و حساسیت نوزاد به شیر خشک چیست؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا