دسته‌بندی نشده

رابطه کرم های ضد آفتاب با ابتلا به پوکی استخوان!

ابتلا به پوکی استخوان با استفاده از کرم ضد آفتاب

پوکی استخوان یا استئوپروز ( Osteoporosis) به معنی کم شدن تراکم استخوان است که به دنبال آن قدرت استخوان کم شده و شکننده می‌شود و شکننده شدن استخوان موجب می‌شود احتمال بروز شکستگی در آن بیشتر شود. پوکی استخوان معمولاً به‌تدریج پیشرفت می‌کند و هیچ علامتی از خود بروز نمی‌دهد تا وقتی‌که شکستگی به وجود میاید.
یک متخصص ارتوپدی گفت : بیماری پوکی استخوان یا همان بیماری خاموش قبل از اولین شکستگی هیچ علائمی ندارد و فرد با یک زمین خوردگی ساده دچار شکستگی می‌شود که به‌طورمعمول این امر در سنین بالا رخ می‌دهد. وی ادامه داد:سن بالای شصت سال ، استفاده از رژیم‌های غذایی نامناسب و بروز یائسگی در خانم‌ها ازجمله مواردی است که در بروز پوکی استخوان مؤثر است .
این متخصص ارتوپد با تأکید بر اینکه استفاده از آفتاب به‌صورت مستقیم ( نه از پشت شیشه ) هفته ای دو تا سه بار به مدت پنج دقیقه الزامی است، اظهار داشت : انجام فعالیت بدنی مناسب موجب می‌شود تا بدن تعیین کند به چه مقدار ویتامین دی نیازمند است و این کار می‌تواند در پیشگیری از پوکی استخوان تأثیر بسزایی داشته باشد.

وی افزود: متأسفانه کرم‌های ضد آفتاب با توجه به پوشش دهی که دارند، مانع جذب اشعه ماورای بنفش شده و از این طریق میزان ابتلای افراد به پوکی استخوان را افزایش می‌دهند.

او به بیماری‌هایی که موجب پوکی استخوان می‌شود اشاره کرد و گفت :بیماری‌های کلیوی ، پاراتیروئیدی و همچنین بیماری‌های گوارشی که جذب ویتامین D را مشکل می‌کنند، ازجمله عوامل بروز در پوکی استخوان است.

وی به نقش مکمل‌ها اشاره کرد و افزود:مکمل‌ها فقط در خصوص افرادی که تغذیه نرمال و طبیعی ندارند می‌تواند مؤثر باشد و افراد معمولی با انجام فعالیت روزانه ، استفاده از آفتاب و رژیم غذایی مناسب می‌توانند تا حد بالایی از بروز پوکی استخوان در خود جلوگیری کنند.

کرم ضد آفتاب

این متخصص ارتوپد خاطرنشان کرد: متأسفانه سبک زندگی ماشینی و استفاده از رژیم‌های لاغری نامناسب ، موجب کاهش تولید ویتامین دی در بدن شده و زمینه بروز پوکی استخوان را فراهم می‌کند.

از طرف دیگر دکتر کیانا فرهی متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه کرم ضد آفتاب محافظت سلامت پوست است، گفت: کرم ضد آفتاب از نفوذ اشعه‌های مضر خورشید در برابر ابتلا به بیماری و سرطان پوست جلوگیری می‌کند.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه کرم ضد آفتاب باعث پوکی استخوان نمی‌شود، اظهار داشت: کمبود کلسیم و ویتامین D در بدن، تغییرات هورمونی، عدم تحرک، چاقی و افزایش مصرف چربی‌های مضر از دلایل ایجاد پوکی استخوان است.

وی با بیان اینکه تابش مستقیم نور آفتاب باعث جذب ویتامین D در بدن می‌شود، تصریح کرد: هنگام استفاده از کرم ضد آفتاب طیفی از نور خورشید وارد بدن می‌شود و بهترین نقطه برای جذب نور آفتاب کف دست است.

این متخصص پوست و مو با بیان اینکه استفاده از نور خورشید تنها ۱۳ دقیقه در روز کافی است اذعان داشت: داشتن تحرک باعث متراکم شدن توده‌های استخوانی و جلوگیری از پوکی آن می‌شود.

وی با اعلام اینکه بدن برای تشکیل استخوان به کلسیم نیاز دارد افزود: نور آفتاب پیشتاز و تأمین‌کننده ویتامینD است، اما اگر بدن افراد کلسیم کافی دریافت نکند، تابش نور خورشید تأثیر کمتری بر استخوان‌ها دارد.

این متخصص پوست و مو با اشاره به تأثیر کرم ضد آفتاب بر پوست بیان کرد: استفاده از کرم ضد آفتاب از بروز سوختگی، ایجاد خال‌ها و بدخیم‌های پوستی جلوگیری می‌کند و هیچ ضرری برای استخوان‌ها ندارد.

فرهی به متراکم شدن پوکی استخوان اشاره کرد و افزود: مصرف مواد غذایی کلسیم‌دار،لبنیات، پیاده‌روی‌های تند، انجام ورزش با وزنه، مکمل‌های کلسیم و شیرهای غنی‌شده از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

divider

گردآوری توسط بخش سلامت

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا