دسته‌بندی نشده

دستور پخت آش شَلمین، غذا سنتی استان کرمانشاه

طرز تهیه شَلمین

شَلمین یک غذای کردی است که برای تهیه آن از چیزی شبیه به ترخینه در آن استفاده می کنند با این تفاوت که نام آن شَلَم می باشد. شلم از برگ های شلغم همراه بلغور و انگور قرمز تهیه می شود. (تکه های شَلم به صورت سنتی و توسط افراد قدیمی درست می شود).
طرز تهیه شلم به این صورت است که ابتدا برگ و سر شلغم را خرد کرده و در دیگ بزرگی می‌پزند. گندم را نیز شسته و بلغور می‌کنند. سپس بلغور را می‌پزند و آن را روی حصیر می‌ریزند، تا آبکش شود(اب اضافه آن از بین برود و تقریبا خشک شود).

سپس چاله‌ای را آماده ‌کرده و بلغور پخته شده را چنگ زده و در چاله می‌ریزند، برای هر مقدار معین، کاسه‌ای از آب و دانه شلغم را با یک کاسه آب انار مخلوط کرده در چاله می‌ریزند و تا دو هفته در چاله از آن مراقبت می‌نمایند.زمانیکه ترش مزه شد، مانند ترخینه آن را خشک کرده و در زمستان آن را مصرف می‌کنند.
شلمین در واقع نوعی آش است که ماده اصلی پخت این غذا همان شلم است که امروزه آماده آن را در مغازه ها می توانید پیدا کنید .

شَلمین

مواد لازم

شلم آماده خشک : 4 تکه بزرگ(400 گرم)
نخود : 1 پیمانه
عدس : 1 پیمانه
مغز گردو: نصف پیمانه
گوشت گوسفندی با استخوان(سردست): 500 گرم
پیاز متوسط : 1 عدد
برگه زردآلو : 250 گرم
روغن : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
کشمش :به مقدار لازم

مراحل پخت :

طرز تهیه شَلمین

گام 1 شلم آماده شده را به مدت چند ساعت در آب خیس می کنیم.
گام 2 پس از آنکه به مقدار لازم خیس خورد و باز شد آن را در قابلمه ریخته و روی شعله قرار می دهیم.
گام 3 سپس با حبوبات خیس خورده و از قبل پخته شده (نخود و عدس) را به شلم ها اضافه می کنیم.
گام 4 در ادامه گوشت و پیاز را تفت داده و پس از آنکه رنگ گوشت عوض شد به مواد قبلی اضافه می کنیم.

حتماً بخوانید:

گام 5 در نیمه های پخت مغز گردو، برگه زردآلو و کشمش را هم به آن اضافه می کنیم.
گام 6 در نهایت همه مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا به آرامی پخته شود و جا بیفتد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا