دسته‌بندی نشده

درمورد خواص دارویی و درمانی دانه سویا چه می دانید؟

دانه سویا سویا قرنهاست که غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است . چینی ها آن را همراه با برنج بعنوان غذای اصلی خود مصرف می کنند . ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کننده سویا می باشد دانه سویاو تقریبا دو سوم محصول کل دنیا را تولید می کند . سویا در ایران بنام (لوبیا روغنی ) ،‌( لوبیا چینی ) سوژا و دانه سویا معروف است .

دانه سویا گیاهی است یکساله دارای ساقه پرشاخه ، برگهای آن بیضی ، نوک تیز و سبز رنگ می باشد . میوه آن شبیه لوبیا است که در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یکدیگر وجود دارد . رنگ دانه سویا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهای زرد ، سفید ،‌سیاه ، خاکستری و خالدار دیده می شود .

دانه سویا به بزرگی یک نخود کمی مسطح و گرد است .دانه سویا دانه سیاه سویا بشتر در طب گیاهی مصرف دارد ولی از دانه زرد رنگ آن بیشتر برای روغن گیری استفاده می کنند . سویا بعلت داشتن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بکار می رود .

divider

آیا دانه سویا و خواصش را می شناسید؟

دانه سویا از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و بطور وحشی در آن کشور وجود دارد . سویا در حدود ۳۵۰۰ نوع مختلف دارد که هر کدام آب و هوای مخصوصی را می خواهد دانه سویابنابر این همانطور که در جدول بالا دیده می شود مقدار پروتئین سویا ۱/۵ برابر گوشت گاو می باشد و منبعی غنی از پروتئین است .

برای درست کردن شیر سویا ، دانه سویا را له کرده و بمدت ۲۴ ساعت تحت تاثیر آب قرار می دهند سپس آنرا صاف می کنند و بدین ترتیب نوشابه ای مانند شیر بدست می آید که منبع غذایی خوبی است که دانه سویامی توان بجای شیر گاو مصرف کرد .

آجیل سویا از لحاظ بافت و طعم شبیه به بادام‌زمینی است و در طعم‌های مختلفی همچون نمکی و فلفلی وجود دارد. البته بعضی از تولیدکنندگان نیز سعی می‌کنند مشتری بیشتری را جذب کنند و به همین دلیل به آجیل سویا تنوع بیشتری بخشیده‌اند.

دانه سویابه‌عنوان مثال می‌توان آجیل سویا با روکش شکلات و آجیل سویا با روکش ماست تولید کرد.در آجیل سویا با روکش ماست، دانه‌های سویای بوداده را به مدت طولانی درون ماست خامه‌ای نرم می‌خیسانند تا طعم فوق‌العاده‌ای به این آجیل بدهند.

دانه سویااستفاده از این ماده، میل شدید به خوردن شکر و نمک را در مصرف‌کنندگان کاهش می‌دهد. مواد اولیهٔ به‌کار رفته در تهیهٔ این نوع آجیل، شکر، روغن پالم، پودر آب پنیر، پودر ماست، رنگ مصنوعی و لیستین دانه سویابرای پوشش روی دانه‌ها و وانیلین، روغن سویا، ساکارز (شکر حاصل از چغندرقند)، شربت ذرت، تاپیوکا (Tapioca) دکسترین و شکر قنادی برای بو دادن دانه‌های سویا است.

خواص شگفت انگیز دانه سویا

divider

خواص دارویی درمانی دانه سویا :

  1. سویا مقوی و باد شکن است
  2. دانه سویا ، مدر ، تب بر و ضد سم است
  3. در چین دانه سویا را بعنوان ضد سم مصرف می کنند
  4. شیر سویا غذای مفیدی برای کودکان است
  5. نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است زیرا اولا ارزش غذایی زیادی دارد ثانیا مواد نشاسته ای که تبدیل به قند می شود در آن کم است
  6. دانه های سبز سویا را له کرده و بصورت ضماد در آورید این ضماد برای زخم های آبله و سایر زخم ها مفید است همچنین برای رفع التهاب و قرمزی پای بچه ها که در اثر ادرار بوجود آمده مفید است .
  7. سویا برای مبتلایان به نقرس و روماتیسم و اشخاص ضعیف البنیه بسیار مفید است
  8. سس سویا برای تحریک اشتها بکار می رود
  9. سس سویا را برای از بین بردن بوی گوشت بکار می برند
  10. سس سویا را به غذاهایی که تردید دارید سالم باشد بزنید سم آنرا خنثی می کند
  11. سوس سویا ملین ،‌ خنک کننده و ضد سم است
  12. اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنین باشد به او سوس سویا بدهید
  13. اگر ادرار کسی بخون آلوده است سوس سویا درمان آن است
  14. سوس سویا برای سوختگی پوست مفید است
  15. فرآورده های سویا برای پیشگیری سرطان مفید است
  16. سویا به فعالیت روده ها و دفع منظم سموم کمک می کند
  17. سویا مقدار تری گلیسیدر خون را پائین می آورد
  18. برای تمیز کردن شریانها از فرآورده های سویا استفاده کنید حتی مبتلا به شرائین و در معرض خطر قلبی هستند اگر از سویا استفاده کنند و گوشت را از برنامه غذایی خود حذف کنند بزودی شریانهای آنها تمیز و جوان خواهد بود .
  19. سویا سنگ کیسه صفرا را شکسته و خارج می سازد و اگر از فرآورده های سویا استفاده کنید در بدن شما سنگ کیسه صفرا تولید نخواهد شد اگر سنگ کیسه صفرا دارید رژیم خود رابه سویا تغییر دهید
  20. سویا برای سلامت روده بزرگ و تنظیم تخلیه و دفع مواد زائد بسیار مفید است
  21. سویا موثر برای درمان سرطان کولون است
  22. سویا از سرطان سینه جلوگیری می کند
  23. سویا منبع غنی هورمون استروژن است بنابراین می توان جانشین هورمونهای مصنوعی در دوران یائسگی باشد . پس خانم ها در دوران یائسگی بهتر است از فرآورده های سویا استفاده کنند .

divider

کاربر گرامی چنانچه این مطلب برای شما مفید بوده لایک کنید ، یا راهکاری دیگری دارید با دیگر کاربران مجله دلگرم به اشتراک بگذارید.

تهیه و گردآوری مجله دلگرم

جهان باورصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا