دسته‌بندی نشده

خواص هسته انگور : بررسی عوارض و فواید دارویی و درمانی هسته انگور

خواص هسته انگور

حتماً شما هم افراد زیادی را می شناسید که هنگام خوردن انگور هسته ی آن را خارج می کنند. چون جویدن آن حالت ناخوشایندی برای اکثر افراد دارد. اما شاید باورتان نشود زمانی که دارید با سماجت تلاش می کنید هسته ی انگور را خارج کنید در واقع یک گنجینه را دور می اندازید.

همین هسته های کوچک و سفت و اعصاب خرد کن به حفظ جوانی، سلامت، زیبایی و حتی تناسب اندام شما کمک می کنند. البته خواص هسته ی انگور به همین جا ختم نمی شود. در این مقاله شما را با گوشه ای از خواص این هسته های به ظاهر بی ارزش آشنا می کنیم.
در ادامه خواص هسته انگور را میخوانیم.

خواص هسته انگور

فواید هسته انگور

مقابه با آلودی از خواص هسته انگور

شاید کمی عجیب به نظر برسد اما نتایج پژوهش ها نشان می دهند که هسته ی انگور نه تنها ما را در برابر آلودگی ها حفظ می کنند بلکه تأثیر منفی دخانیات را نیز تا حد زیادی کاهش می دهند. اگر در شهرهای بزرگ و در میان آلودگی هوا زندگی می کنید و یا جزو سیگاری های غیرفعال (افراد غیرسیگاری که در معرض دود سیگار قرار دارند) یا فول استرس هستید حتماً انگور میل کنید و هسته های آن ‌ها را درنیاورید.

خواص هسته انگور

هسته های انگور در کاهش تورم پا مفید هستند

پروانتوسیانیدین موجود در دانه های انگور، در بهبود گردش خون با تقویت شریان ها، رگ ها و مویرگ ها مفید است.

خواص هسته انگور

هسته انگور سرشار از آنتی اکسیدان

هسته ی انگور سرشار از آنتی اکسیدان از جمله اسید فنول ها، توکوفرول و پروانتوسیانیدین است که برای سلامتی بدن غوغا می کنند. این آنتی اکسیدان ها بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و باعث تقویت بافت ‌ها و ارگان ها می شوند. خواص آنتی اکسیدانی، ویتامین ها ی C و E و بتاکاورتن موجود در هسته ی انگور به مدت 3 روز در بدن فعال می شوند و با عناصر مضر و آسیب رسان مقابله می کنند.

خواص هسته انگور

از خواس هسته ی انگور تصفیه ی خون

هسته ی انگور باعث تحریک جریان خون می شود. این کار مانع از ترومبوز (تشکیل لخته ی خون) شده و فشارخون را کنترل می کند. فلاوونوئیدها که جزو دیگر ترکیبات هسته ی انگور هستند باعث تقویت رگ‌ های خونی و تصفیه ی خون از بقایای داروها و دیگر عناصر مضر می شود. این ترکیبات همچنین برای افرادی که از مشکلات قلبی رنج می برند مفید است.

خواص هسته انگور

هسته های انگور در کاهش چربی موثرند و لاغر کننده هستند

آنها می توانند در درمان یا کاهش جذب چربی در رژیم غذایی و تجمع چربی درون بدن استفاده شوند.

خواص هسته انگور

هسته ی انگور برای داشتن موهایی سالم تر

هسته ی انگور برای سلامت موها نیز مفید است چون باعث تقویت و مقابله با ریزش مو می شود. ترکیبات موجود در هسته ی انگور به تحریک جریان خون کمک کرده و خون را در مویرگ‌ ها نیز به جریان در می آورند. این مسئله نیز باعث تغذیه ی سلول‌ های پوست سر شده و از ریزش مو جلوگیری می شود.

خواص هسته انگور

هسته ی انگور ضدباکتری میباشد

هسته ی انگور به طور موثری با التهاب ها و عفونت های بدن مقابله می کند. به همین دلیل برای افرادی که دچار مشکلاتی مانند آرتریت، درماتیت، مشکلات پوست، سینوزیت، گاستریت، ورم معده و عفونت ادراری هستند مفید است. ترکیبات موجود در هسته ی انگور باعث تمیزی روده ها می شود.

خواص هسته انگور

هسته انگور و روش درمانی برای سرطان کولورکتال

عصاره ی هسته ی انگور از فشردن و تصفیه هسته ی انگور تازه تهیه می شود. عصاره هسته انگور غنی از پرو آنتی سیانین (PCO ) ، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که می تواند جلوی تخریب های سلولی در اثر رادیکال های آزاد را بگیرد و بافت های پیوندی را تعمیر و تقویت کرده و به فعالیت آنزیم ها کمک کند.

عصاره هسته انگور در درمان سرطان کولورکتال (بخش انتهایی روده بزرگ ) نقش موثری ایفا می کند. این اثر مثبت حتی در موارد تهاجمی بیماری نیز مشاهده می شود ، عصاره هسته انگور رشد و بقای سلول های سرطانی را در سرطان کولورکتال مهار می کند.

خواص هسته انگور

هسته ی انگور مفید برای بینایی

هسته ی انگور دوست چشم ‌ها است به خاطر اینکه حاوی میزان قابل توجهی ویتامین E می باشد. این هسته های سرسخت برای کاهش خستگی چشم ‌ها که به دلیل چشم دوختن به صفحه ی رایانه یا تلویزیون و یا مطالعه ی زیاد بروز می کند موثر است. هسته ی انگور همچنین برای مقابله با بیماری های چشمی ناشی از دیابت مفید است.

خواص هسته انگور

از خواص هسته ی انگور ضدسرطان بودن

خواص آنتی اکسیدانی هسته ی انگور از آن یک مکمل طبیعی برای مقابله با برخی از انواع سرطان ها ساخته است. این ترکیبات باعث پیشگیری از سرطان های پوست، پروستات و سینه می شوند.

خواص هسته انگور

هسته ی انگور برای شادابی پوست

مصرف هسته ی انگور باعث جوانی و سلامت هر چه بیشتر پوست می شود. این هسته ها حاوی کلاژن و رسوراترول است؛ ترکیباتی که با پیری سلول‌ های پوستی و بروز چین و چروک مقابله می کند. باید بدانید که اکثر کرم ‌های موجود حاوی هسته ی انگور (به منظور کاهش آکنه و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست) هستند. ترکیبات موجود در این دانه ها ترشح کلاژن را فعال کرده و پوست را محکم، مرطوب کرده و به تقویت موها و مقابله با آکنه ها نیز کمک می کنند.

خواص هسته انگور

روش مصرف هسته ی انگور

برای برخورداری از خواص هسته ی انگور لازم است که در گام اول انگور را درسته و با هسته میل کنید.

با این حال برای بهره مندی بیشتر از خواص آن راه‌ های دیگری نیز وجود دارد. عصاره یا کپسول های هسته ی انگور نیز وجود دارد. اگر می خواهید صرفاً با مصرف انگور درسته از خواص هسته ی انگور بهره ببرید حتماً میوه را به خوبی شستشو دهید. اگر به میوه های ارگانیک دسترسی دارید از آن‌ ها استفاده کنید.

همچنین می توانید هسته ی انگور را خارج کرده بشویید و خشک کنید. آن‌ ها را آسیاب کرده و یا به صورت درسته در اسموتی ها یا آب میوه های خانگی بریزید. اگر هسته ی انگور را به همراه انگور درسته مصرف می کنید حتماً آن را به خوبی بجویید تا راحت تر هضم شوند.

اگر مکمل آن را مصرف می کنید توصیه می شود روزانه 300 گرم مصرف شود. تاکنون هیچ عارضه ی جانبی خاصی برای مصرف هسته ی انگور گزارش نشده است.

توصیه می کنیم اگر داروی خاصی مصرف می کنید و یا از بیماری خاصی رنج می برید قبل از تهیه و مصرف هر نوع مکملی با پزشک مشورت کنید.

عوارض هسته انگور

برخی عوارض جانبی عصاره های هسته انگور وجود دارد که باید در هنگام مصرف آنها مورد توجه قرار گیرد در ادامه این بخش از سلامت نمناک برخی از عوارض جانبی دانه های انگور آمده است:

معمولا هسته های انگور ایمن هستند اما ممکن است عوارض جانبی خاصی از عصاره های انگور وجود داشته باشد که ممکن است شامل:

سردرد، تهوع، سرگیجه، سرگیجه خارش و غیره باشد. گاهی اوقات بعضی افراد ممکن است واکنش های آلرژیک مانند کندو، بثورات، تورم صورت، دهان، درجه پاها یا بازوها و غیره داشته باشند.

خواص هسته انگور

چه کسانی نباید هسته انگور مصرف کنند ؟

افرادی که داروهای خاصی مصرف می کنند، به خصوص رقیق کننده های خون، قاتلان درد، داروهای سرطانی، داروهای بیماری های قلبی و غیره قبل از مصرف هسته های انگور باید با پزشک مشورت کنند، زیرا ممکن است با داروهای دیگر تداخل پیدا کند و بعضی از خطرات را برای سلامتی ایجاد کنند

روغن هسته انگور که سبک و طعم شیرینی دارد، از ارزش دارویی بالایی برخوردار است. این روغن که در کشورهای مختلف تولید می شود، غنی از فلاوانوئیدز، بتاکاروتن، ویتامین E و C است. اسید لینولیک موجود در آن برای بازسازی پوست نقش مهمی ایفا می کند. این روغن علاوه بر تقویت پوست، آکنه را نیز درمان می کند.

  • به علت سبک بودن به راحتی جذب پوست می شود.
  • برای مرطوب کردن مو، مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کلسترول مفید را افزایش و کلسترول مضر را کاهش می دهد.
  • فلاوانوئیدز موجود در آن با بیماری های قلبی مقابله می کند.
  • خاصیت آنتی اکسیدان روغن هسته انگور با تاثیرات مضر رادیکال های آزاد مبارزه می کند و باعث کند شدن روند پیری می شود.
  • این روغن، گردش خون، دید و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.
  • میزان قندخون را کاهش می دهد.
  • مانع ایجاد لخته خون می شود.
  • از پوست در برابر اشعه ماوراءبنفش محافظت می کند.
  • مصرف منظم مکمل های این روغن، لکه های قهوه ای را کاهش می دهد و خطر آفتاب سوختگی را به حداقل می رساند.
  • مالیدن چند قطره روغن هسته انگور چین و چروک، افتادگی و ترک های روی پوست را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید :

خواص هسته زردآلو

خواص هسته پاپایا : فواید دارویی و درمانی دانه های پاپایا

خواص هسته خرما : آشنایی با خواص اعجاب انگیز هسته خرما در طب سنتی

۱۲ خاصیت جادویی هسته آووکادو + نحوه مصرف هسته آووکادو

۱۲ خاصیت اثبات شده دارویی و درمانی هسته انبه در طب سنتی

با تشکر از همراهی شما عزیزان با مجله اینترنتی دلگرم :
امیدواریم از خواص هسته انگور استفاده کافی را برده باشید و این صفحه را با دیگر دوستانتان به اشتراک بگذارید. حال اگر سوالی درباره هسته انگور در ذهنتان به جای مانده با متخصصین دلگرم در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا