دسته‌بندی نشده

خواص جالب خیار چنبر

خواص جالب خیار چنبر

خیار چنبر بر خلاف خیار سبز که از خانواده کدو میباشد، هم خانواده گروه ملون و هندوانه است ولی از نظر طعم و ویژگی ها تقریبا مشابه با خواص خیار است. پوست خیار چنبر روشنتر، شیاردار و ناصافتر از خیار سبز بوده از نظر املاح و مواد معدنی، از خیار معمولی غنی تر و تخمه آن مفید تر است.

امروز براتون از خواصّ خیار می نویسم.دوره ی رشد و نمو خیار حدود 50 تا 70 روز است و مناطق جنوبی کشور ما مانند جیرفت در یکسال دو تا سه بار کشت خیار دارند.

خیار چنبر که چمبر و خیارشنگ نیز خوانده می‌شود، کم‌عطرتر، باریک‌تر و درازتر و با انحناتر از خیار سبز است و گاه طول‌اش به حدود یک متر می‌رسد.یکی از مشخصات این نوع خیار این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو آکتیو زیاد باشد، بهتر به عمل آمده و قدش درازتر می شود، به طوریکه پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیروشیما در اثر بمب اتمی در اراضی اطراف این شهر، خیار چـنبر هایی به عمل آمد که چندین متر طول داشت. این نشان میدهد که این سبزی دارای خاصیت جاذب بسیار بالایی بوده و میتواند به عنوان یک گیاه تصفیه کننده خاک برای آلودگی فلزات سنگین استفاده گردد.

نوشته های مشابه

خواص خیار چنبر

  1. خیار ادرار را زیاد می کند و تبهای صفراوی و یرقان (زردی) را درمان می کند.
  2. آب خیار به صورت مالش بر پوست در لطافت آن بسیار مؤثر است.
  3. اگر تخم خیار را بسائید و در مقدار کمی آب رقیق نمائید و بنوشید،اثری آرام بخش و خواب آور دارد و تشویش،اضطراب و ناراحتی های عصبی را تسکین می بخشد.
  4. خیار چنبر یا خیار زه،نوع دیگری از خیار است.آن خیاری است دراز و باریک که در برخی مناطق طول آن به حدود یک متر می رسد و از خیار زودتر هضم می شود و خواصّ خیار را دارد و مصرف آن در دفع بعضی از انواع سنگ کلیّه و مثانه مفید است.
  5. خیار به علّت دفع اسید اوریک از بدن،رماتیسم را نیز تخفیف می دهد.
  6. خیار چنبر به علّت داشتن اشعه ی رادیو اکتیو،باعث آشکار شدن بیماریهای پنهان می شود و از این رو عدّه ای آن را عامل تب نوبه و تب می دانند در صورتی که این میوه ی مفید دارای انگل تب نوبه نیست و فقط نوبه ی پنهانی را آشکار می کند.
  7. آب خیار را به عنوان محلول شستشو برای پوستهای چرب؛همچنین ضدّ گال و جرب به کار می برند.
  8. بوییدن خیار شدّت هیجان،شهوت و تا حدّی لرزش اندام را تخفیف می دهد و برای درمان درد سر نیز مفید است.
  9. در طب سنتی از تخم خیار چنبر برای درمان سوزاک استفاده میشود.
  10. یکی از خواص خیار چنبر کاهش فشار خون بالا و کاهش چربی خون است. از این رو مصرف ان برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا و ناراحتی های قلبی مفید و موثر است.
  11. خیار چنبر حل کننده اورات و اسید اوریک است و نقرس را درمان می کند.
  12. با توجه به طبع بسیار سرد خیار چنبر، استفاده از آن برای افراد صفراوی مفید بوده و دارای خاصیت ضد صفرا میباشد.
  13. یکی از خواص خیار چنبر کمک به دفع سموم بدن است، بنابراین استفاده از آن برای درمان یرقان مفید میباشد. به این منظور به افرادی که دچار این بیماری هستند توصیه میشود بعد از غذا از خیار چنبر میل کنند.
  14. یکی از ویژگی های جالب و خواص خیار چنبر استفاده و استعمال موضعی آن برای تسکین درد سیاتیک و کاهش دردهای مفصلی است. به این منظور خیار چنبر را رنده کرده، آنرا با مقداری روغن کنجد و آرد جو مخلوط نموده، ضماد تهیه شده را بر روی محل درد قرار دهید.
  15. استفاده از ماسک خیار چنبر برای پوست مفید بوده، باعث حفظ نرمی و لطافت پوست شده، به دلیل میزان فراوان آب در این میوه برای رفع چین و چروک و حفظ جوانی پوست مناسب است. به طور کلی مواد موجود در خیار، از بروز چین و چروک و خطوط ریز روی پوست پیشگیری می کند و نقاط تیره ناشی از افزایش سن را از بین می‌برد.
  16. خیار چنبر تلخ حاوی یک ماده شیمیایی است که مانند انسولین به کاهش قندخون کمک می کند

نکات مورد توجه :

  1. حتی المقدور خیار را باید با نمک میل نمود.زیرا نمک دفع آب فراوان موجود در خیار را آسان می کند و ناراحتی معده را کاهش میدهد.
  2. خیار برای اشخاص سرد مزاج و اطفال مضر است.
  3. خیار برای اشخاصی که معده و روده ی حساسی دارند مضر است و باعث خلط و درد پهلو می شود.
  4. خیار بزرگ و زرد،کمی ترش است که این ترشی باعث ایجاد ترس در انسان می شود.« انسان را ترسو می کند.»

طبع خیار چنبر سرد و تر میباشد و بیشتر در فصل تابستان کشت میشود. این میوه برای شفاف شدن پوست بسیار مفید است و میتوان از آن به عنوان ماسک صورت استفاده کرد.

  1. برای درد مفاصل خیار چنبر را با آرد جو و روغن کنجد مخلوط نموده روی مفاصل بگذارید.
  2. جهت التهاب کبد و معده بعد از غذا میل شود.
  3. کسانی که یرقان دارند بعد از غذا میل کنند.
  4. خیار چنبر ضدسرطان است.
  5. فشارخون را پایین می‎برد.
  6. ضدصفرا می‎باشد.
  7. تخم خیار چنبر برای امراض کلیه و سنگ کلیه مفید است.
  8. برای درمان سیاتیک از ضماد خیار چنبر در محل درد گذاشته شود.
  9. تخم خیار چنبر برای مرض سوزاک مفید است.

مضرات خیار چنبر (عوارض و موارد منع مصرف)

  • مصرف خوراکی خیار چنبر تلخ خطرناک است چرا که ترکیبات شیمیایی آن می تواند باعث خونریزی ماهیانه وسقط جنین شود.
  • از آنجا که یکی از خواص خیار چنبر تلخ کاهش قند خون است، استفاده از آن می تواند کنترل قندخون را در قبل و بعد ازجراحی دچار مشکل کند. بنابراین لازم است مصرف آن را از ۲هفته قبل از عمل متوقف کنید.
  • زیاده روی در مصرف خیار چنبر باعث کاهش میزان اسپرم در مردان دارای مزاج سرد میگردد.
  • به طور کلی خیار چنبر بسیار دیر هضم بوده، خوردن آن باعث نفخ شکم شده، زیاده روی در مصرف آن برای کودکان، افراد سالخورده و کسانی که دارای معده ضعیف و حساس هستند مناسب نمی باشد.

بیشتر بخوانید :

خواص عجیب غریب خوردن خیار در صبح

۱۴ خاصیت بی نظیر روغن دانه خیار برای پوست، مو، زیبایی

خواص جادویی ته تلخ خیار چیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا