دسته‌بندی نشده

حساسیت به قارچ و درمان خانگی آن

حساسیت به قارچ و نشانه های آن

حساسیت به قارچ ممکن است در شما بروز کند حتی اگر سالها بدون هیج مشکلی قارچ مصرف کرده باشید . این مسئله، اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که قسمت‌های داخلی و تیره قارچ، به درستی تمیز نشده‌اند. حساسیت به قارچ باعث ایجاد واکنش‌هایی می‌شود که بسیار شبیه به واکنش‌هایی هستند که فرد در زمان مواجهه با کپک و هاگ از خود نشان می‌دهند.

قارچ ترکیبی یکپارچه است و اگر پایه آن کنده یا جدا شود زود خراب خواهد شد.محققان می‌گویند قارچ، گیاهی منحصر به فرد است که با هیچ یک از گیاهان دیگر قابل قیاس نیست و مشخصات مخصوص به خود را دارد. قارچ ریشه، برگ و گل ندارد(dot) سبز رنگ نیست و با وجود آن که از بقایای زاید گیاهان تغذیه می کند، ارزش غذایی و درمانی بالایی دارد و مصرف آن باعث ایجاد نیروی مضاعف و شادابی در انسان می شود و سیر کننده خوبی است.

گفته شده که کربوهیدرات‌های موجود در قارچ‌ها، نظیر کیتین که دیوارهٔ سلولی قارچ‌ها را تشکیل می‌دهد، موجب تحریک و تقویت دستگاه ایمنی می‌شود. همچنین قارچ‌ها دارای ریزمغذی روی هستند که به حفظ سلامتی پوست و مو و همچنین ایمنی بدن کمک می‌کند. همچنین گفته می‌شود که ترکیبات و ریزمغذی‌های مختلفی نظیر سلنیوم در قارچ‌های خوراکی از بروز سرطان و رشد تومورهای بدخیم پیش‌گیری می‌کند. قارچ‌ها دارای ویتامین‌های B ، C و D و آنتی اکسیدان هستند. قارچ‌های خوراکی منبع پروتئین بوده و همچنین دارای گلیکوژن می‌باشند. قارچ‌ها پرکالری نبوده و از این لحاظ مادهٔ غذایی مناسبی هستند.

حساسیت به قارچ احتمالا یکی از نادرترین شکل‌های حساسیت به غذا است مخصوصا اگر خالص باشد. بازهم در میان افرادی که سابقه حساسیت به دیگر غذاهای حساسیت‌زا دارند رایج است.

علت حساسیت به قارچ

اغلب، این حساسیت در افرادی یافت می‌شود که روزانه، بیرون و داخل، با قارچ سر و کار دارند. این مسئله در افرادی که به فرآوری و بسته‌بندی غذا مشغولند شایع‌تر است. اگرچه مصرف این خوراکی چتری یکی از اصلی‌ترین دلایل است، اما قارچ‌ها و هاگ‌های موجود در هوا نیز می‌توانند باعث واکنش حساسیتی شوند. این مسئله زمانی اتفاق می‌افتد که بدن‌تان نمی‌تواند پروتئین قارچ را از مواد آلرژی‌زای بالقوه تشخیص دهد. این باعث ایجاد مشکلات سلامتی مانند درماتیت، کهیر، اختلالات تنفسی و حتی بدتر آنافیلاکسی می‌شود. در صورتی بیشتر در معرض حساسیت به قارچ قرار می‌گیرید که:

۱. خانواده شما سابقه حساسیتی قابل توجه داشته باشند.
۲. ارتباط خوبی با قارچ‌ها و هاگ‌ها نداشته باشید.
۳. سابقه حساسیت غذایی داشته باشید.
۴. قارچ خام می‌خورید مخصوصا به شکل سالادهایی که از بیرون سفارش می‌دهید.
۵. استنشاق اتفاقی هاگ هنگام دست زدن یا بسته‌بندی کردن قارچ.

خوراک قارچ

علائم حساسیت به قارچ

ممکن است به دلیل ارتباط مستقیم با قارچ و یا از طریق هوا، به حساسیت به قارچ دچار شوید. بعد از نیم ساعت از نخستین ارتباط با قارچ، دچار حساسیت می‌شوید. برخی از شایع‌ترین علائم حساسیت به قارچ در این‌جا آمده است:

۱. خارش

به محض این‌که قارچ با بدن شما ارتباط پیدا کند، بدن‌تان شروع به خارش می‌کند. خیلی زود ممکن است، بدن دچار کهیر و دانه‌های پوستی شود.

۲. تورم دردناک اندام‌ها

بافت پاها و دست‌های شما نازک و متورم می‌شود.

۳. تنفس به فرآیندی سخت تبدیل می‌شود

در موارد حساسیت از طریق هوا، لوله‌های تنفسی شما مسدود می‌شوند. این مسئله باعث تنگی نفس همراه با سنگینی قفسه سینه می‌شود.

۴. ممکن است دچار ناراحتی معده شوید

مانند دیگر حساسیت‌ها، معده شما دچار ناراحتی می‌شود. ممکن است دچار ناراحتی‌های متعدد معده مانند استفراغ، اسهال و حتی گرفتگی شوید.

علائم دیگری نیز وجود دارد که به طور کالی نادر هستند. این‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:
۱. پرفشاری خون یا افت شدید فشار خون
۲. آنافیلاکسی
۳. سرگیجه
۴. از دست دادن هوشیاری
۵. غش

اگرچه این موارد نادر هستند اما اگر فردی به این وضعیت‌ها دچار شد، برای جلوگیری از آسیب باید به مرکز سلامتی نزدیک برود تا تزریق آدرنالین یا اپینفرین داشته باشد.

حساسیت به قارچ

بهترین روش پخت قارچ

ین محققان می‌گویند که کباب یا مایکروویو کردن قارچ باعث حفظ بسیاری از مواد آنتی‌اکسیدان آن می‌شود اما آب‌پز یا سرخ کردن قارچ این مواد آنتی‌اکسیدان را کاهش می‌دهد. سرخ کردن قارچ باعث می‌شود آنتی‌اکسیدان، پروتئین و کربوهیدرات آن در روغن از بین برود و ارزش غذایی آن کم شود هر چند که قارچ خوشمزه‌تر می‌شود. آب‌پز کردن هم مقدار زیادی از آنتی‌اکسیدان و پروتئین قارچ را از بین می‌برد. هرچند باعث افزایش گلوکان می‌شود که ممکن است در پیشگیری از بیماری‌های قلبی مؤثر باشد.

قارچ دیر هضم و نفاخ است و به افراد با مزاج سرد یا معده‌های سرد و ضعیف توصیه می‌شود که به منظور پیشگیری از درد معده و قولنج در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت کنند و گرم مزاجان هم بهتر است قارچ را روزانه مصرف نکنند، اما مصرف گهگاه آن در کنار غذاها و خورش‌ها اشکالی ندارد

درمان های خانگی حساسیت به قارچ

اگر فردی در خانه دچار این نوع حساسیت شود، درمان‌های خاصی وجود دارد که می‌توانید تا زمانی که پزشک برسد امتحان کنید و وضعیت را آسان کنید.

در موارد دانه‌های پوستی، خارش پوست و کهیر:
۱. مقداری آنتی هیستامین بدون نسخه برای جلوگیری از فعالیت‌های هیستامینی
۲. کاردبرد موضعی از لوسیون کالامین نیز برای کاهش خارش و دانه‌های پوستی مفید است.
۳. ۳ فنجان جو دوسر را به وان حمام گرم اضافه کنید و بگذارید بیمار مدتی در آن بنشیند. این کار، احساس خارش را کاهش می‌دهد.
در همین هنگام، با پزشک تماس بگیرید. اگر فرد دچار تنگی نفس شد باید سریع باشید. مراقب باشید بیمار مضطرب نشود زیرا وضعیت را بدتر می‌کند.

قارج و حساسیت

درمان دارویی حساسیت به قارچ

عدم تحمل قارچ با حساسیت به قارچ متفاوت است. اگر درد و سوء هاضمه دارید، بنابراین تحمل قارچ را ندارید. در این‌جا یک روش درمانی عمومی برای حساسیت به قارچ وجود دارد:

  • از هر گونه تماس با قارچ اجتناب کنید.
  • داروهای تجویزی آنتی هیستامین مصرف کنید تا دانه‌های پوستی و کهیر را کاهش دهد.
  • برای درمان ضایعات، از استروئیدهای موضعی تجویزشده استفاده کنید.
  • اگر دچار علائم شدید بالا شدید، باید تزریق آدرنالین یا اپی نفرین داشته باشید.

پیشگیری از حساسیت به قارچ

اگر بدانید خودتان یا دوستان‌تان به این حساسیت دچار شده‌اید، باید به رستوران یا جایی که بیرون غذا می‌خورید در مورد این حساسیت اطلاع دهید. برای زمان‌هایی که نادانسته قارچ مصرف می‌کنید، آنتی هیستامین‌های OTC را همراه داشته باشید. در موارد واکنش‌های شدید، فورا برای کمک‌های پزشکی تماس بگیرید.

حساسیت به قارچ در مردم دنیا درصد پایینی دارد. اما پیشگیری بهتر از قرار گرفتن در شرایط استرس‌زا است.

divider

بیشتر بخوانید:

حساسیت به عسل و علائم آن را بشناسید

حساسیت به کیوی و شیوع آن در کودکان

حساسیت به بادمجان یک آلرژی غذایی شایع

divider

گردآوری توسط بخش سلامت

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا