دسته‌بندی نشده

تمام دلایل بیماری ورتیگو

دوار سر یا دوران سر (ورتیگو) چیست و چه چیز باعث آن می‎شود؟

به گزارش دلگرم : ابتدا بهتر است به معنی و مفهوم کلی این کلمه بپردازیم، ورتیگو نام علمی همان سرگیجه است که به علت‌های مختلف پیش می‌آید. هنگامی که مشکلی در مغز و یا سیستم عصبی و حتی گوش‌های شما پیش می‌آید، سرگیجه هم همان زمان به سراغ شما می‌آید و اجازه انجام کارهای شخصی خودتان را هم به شما نمی‌دهد.

این بیماری ممکن است در هر سنی رخ دهد و مخصوص بازه‌ی سنی خاصی نمی‌شود، اما بیشترین آمار آن این است که معمولا در سن‌های بالای ۶۰ سال اتفاق می‌افتد. مدت زمان این بیماری به طور دقیق مشخص نیست و ممکن است کوتاه مدت و یا بلند مدت باشد. معمولا افرادی که در گوش میانی آنها مشکلی پیش آمده حتما این بیماری را تجربه کرده‌اند و سختی‌های آن را کاملا می‌دانند، اما خوشبختانه معمولا با خوردن قرص‌های مخصوص برطرف می‌شود.

مشکل در گوش میانی معمولا به دلیل کثیف شدن گوش است که متخصص گوش و حلق و بینی با دستگاهی ساده آن را برطرف میکند. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که ورتیگو به تنهایی بیماری خاصی نیست بلکه بیماری‌های مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد ورتیگو می‌شوند.

تمام علت های بیماری ورتیگو

ورتیگو اغلب ناشی از یک مشکل در گوش داخلی است . برخی از شایعترین علل عبارتند از:

BPPV : این حروف اول عبارتند از سرگیجه وضعیتی خوش خیم benign paroxysmal positional vertigo . گوش داخلی سیگنال هایی را برای مغز در مورد حرکات سر و بدن نسبت به جاذبه می فرستد و این به شما کمک می کند تعادل خود را حفظ کنید BPPV هنگامی رخ می دهد که ذرات کلسیم کوچک (کانالیت ها) در کانال گوش داخلی تجمع پیدا کنند BPPV می تواند بدون دلیل بوده و ممکن است با سن ارتباط داشته باشد.

بیماری منیر: این یک اختلال گوش داخلی است که تصور می شود ناشی از تجمع بیش از حد مایع در گوش داخلی و تغییر فشار آن است. این حالت می تواند بخشی از سرگیجه vertigo را همراه با زنگ در گوش (وزوز گوش) و افت شنوایی ایجاد کند.

نوریت Vestibular یا لابیرنتیت : این یک مشکل گوش داخلی است که معمولا مربوط به عفونت است (معمولا ویروسی). این عفونت موجب التهاب گوش داخلی در اطراف اعصابی می شود که برای کمک به مغز برای تعادل بدن مهم هستند.

اغلب سرگیجه ممکن است با اتفاقات زیر همراه باشد :

پیشگیری و درمان بیماری ورتیگو

بیماری ورتیگو (سرگیجه) + روش های درمانی

راهکارهای مناسب برای کاهش بیماری ورتیگو

هنگامی که ورتیگو در شما بوجود آمد بهتر است تا زمانی که علت آن مشخص شود و درمان آغاز گردد کارهایی برای کاهش حس سرگیجه یا همان ورتیگو انجام دهید. در ادامه به صورت گزینه‌ای بیان می‌کنیم.

1. هنگامی که سرگیجه شدت گرفت، بهتر است در یک محیط آرام و تاریک دراز بکشید.

2. به محض شروع سرگیجه در همان جایی که هستید، بنشینید و یا دراز بکشید.

3. سر خود را به آرامی تکان دهید و در آن بازه زمانی از مطالعه کردن خودداری کنید.

4. هنگام دراز کشیدن سر خود را روی دو بالش قرار دهید.

5. هنگامی که می‌خواهید خم شوید و وسیله‌ای را بردارید, سعی کنید از حرکت اسکوات استفاده کنید.

6. در هنگام بستن چشم‌ها از فکر کردن به مسائل دیگر بپرهیزید.

گیاهان دارویی برای درمان بیماری ورتیگو

بسیاری معتقدند که هنگام ایجاد ورتیگو می‌توانید از گیاهان دارویی مانند زردچوبه، ریشه زنجبیل، فلفل قرمز و… استفاده کنید تا اثر آن کمتر شود اما خب این حرف‌ها پایه و اساس علمی ندارد و کسانی که این ادعا را دارند به طور دقیق و علمی نمی‌دانند که بیماری ورتیگو چیست و چه علائمی دارد. اما دانشمندان در حال آزمایش بر روی این ادعا هستند، البته که هنوز این ادعا ثابت نشده است

علائم بیماری ورتیگو

برای این که بهتر متوجه شوید بیماری ورتیگو چیست و چه علائمی دارد در ادامه حالت‌های پیش آمده آن را بیان می‌کنیم. کسانی که باردار هستند معمولا مشکلاتی مثل تهوع و سرگیجه را حس می‌کنند. تغییراتی که در هورمون‌ها هم ایجاد می‌شود باعث ایجاد ورتیگو می‌شود زیرا تغیرات هورمونی هم تغییراتی را در مایع درون گوش ایجاد می‌کند که باعث می‌شود در نهایت سرگیجه بگیرید. ورتیگو علائمی دارد که به آنها می‌پردازیم.

  • احساس سبکی در سر
  • مشکل در حفظ تعادل
  • احساس صدایی دلخراش در گوش
  • احساس مسدود شدن گوش
  • سردرد
  • تهوع و استفراغ

این علائم بسیار آزاردهنده هستند و حتی راه رفتن ساده را از شما می‌گیرد چرا که تعادلی ندارید و برای راه رفتن نیاز به کمک کسی دیگر و یا واکر دارید.

آیا ورتیگو موروثی است؟

ورتیگو به خودی خود موروثی نیست اما معمولاً یکی از علائم و نشانه‌های بیماری‌های دیگر است. در برخی موارد ممکن است که ورتیگو به خاطر برخی مشخصه‌های وراثتی در فرد شکل بگیرد و در میان اعضای خانواده از نسلی به نسل دیگر منتقل شوند. اگر شخصی مرتباً دچار ورتیگو شود این احتمال می رود که مشکل او یک عامل ژنتیکی یا موروثی داشته باشد.

علت ورتیگو

کدام بیماری باعث اختلال تعادل و بروز ورتیگو می شود ؟!

نمونه بیماری‌هایی که می توانند باعث بروز ورتیگو شوند شامل موارد زیر می شوند:

  1. آتاکسی اپیزودیک خانوادگی
  2. ورتیگو میگرنی
  3. اختلال عملکرد دهلیزی دو طرفه
  4. نشانگان منییر خانوادگی

تغییرات سبک زندگی:

1. دراز کشیدن در یک محیط آرام و تاریک در مواقعی که سرگیجه شما شدت می گیرد.

2. به محض اینکه احساس سرگیجه کردید در جای خود بنشینید.

3. اختصاص دادن وقت اضافه برای کارهایی که

4. می توانند باعث بروز سرگیجه شود (مثلاً چرخاندن سر یا بیدار شدن؛ به بیان دیگر بهتر است این کارها را به آرامی انجام دهید)

5. انجام حرکت اسکوات به جای خم شدن برای برداشتن اجسام

6. استفاده از واکر برای راه رفتن

7. قرار دادن سر روی دو بالش

استفاده از گیاهان دارویی زیر نیز می تواند بیماری ورتیگو را بهبود دهد:

  1. فلفل قرمز
  2. زردچوبه
  3. جینکو بیلوبا
  4. ریشه زنجبیل

شواهد زیادی دال بر اثرگذاری گیاهان دارویی برای کاهش اثرات بیماری ورتیگو نیست با این حال آزمایشات بالینی متعددی در دست انجام است تا اثربخشی این گیاهان انجام شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا