دسته‌بندی نشده

تقویت شنوایی : ۹ روش خانگی برای افزایش قدرت شنوایی

تقویت شنوایی

تقویت شنوایی : گوش عضویست که برای شنوایی خلق شده، باید گوش را از سرما و گرمای ناگهانی حفظ کرد. نفوذ آب و جانوران به داخل گوش ممکن است زیانبار شود.

اگر بیماری گوش مادرزادی باشد با داروهای گیاهی قابل درمان نیست، ولی ضعیف بودن مادرزادی شنوایی با داروها و روش‏های طب سنتی کاهش می‏ یابد.

بیماری های گوش

بیماری های گوش اگر پس از تولد بوجود آمده است به دو نوع تقسیم می‌شود:

  1. اول آن که از مشارکت اندام‌های دیگر بوجود آمده باشد.
  2. دوم آن که بیماری در خودگوش شکل گرفته باشد.

پیشگیری از بیماری های گوش

لازم است حفره گوش را مرتب از چرک و عفونت زدود و پاک کرد. غدد داخلی گوش برای حفاظت ماده‌ای سمی ترشح می‌کنند تا از ورود هوام و پشه و سایر موجودات در گوش جلوگیری کرده باشد.

این ترشحات با گرت و خاک ترکیب شده و انسدادهایی را بوجود می‌آورد. برای حفظ بهداشت گوش هر از گاهی لازم است مواد زائد از بخش های داخلی گوش زدوده گردد.

شستشو دهنده‌ها نباید شیمیایی باشند، بلکه ترکیبات طبیعی بر اساس داروهایی که در طب سنتی مطرح بوده بهترین است. علاوه بر آن نیروی شنوایی نیز تقویت می‌شود.

درمان ناهنجاری های گوش

1. پاکسازی مزاج دستگاه گوارش

با انجام رژیم غذایی و مسهل و منضج های مربوط به دستگاه گوارش، پاکسازی و تعدیل اخلاط اضافی اغلب طی 15 روز به پایان می‌رسد.

خون به حالتی دست پیدا می‌کند که تأثیر روش‌های خون درمانی طب اسلامی _ ایرانی به نهایت می‌رسد. حال آنکه تأثیر خون درمانی قبل از پاکسازی مزاج بسیار محدود خواهد بود.

باید کسی که گوشش بیمار شده از لحاظ مزاج دستگاه گوارش و کبد پاکسازی شود. بسیار شده که با پاکسازی مزاجی و اسهال دادن بیمار، ناراحتی گوش بکلی از بین رفته است.

2. خون درمانی

به وسیله زالو که از پشت گوش انجام می‌شود. اگر روش حجامت اختیار شود؛ حجامت عام و بعد حجامت سر (روی ملاج) است و در صورت نیاز و تشخیص پزشک حجامت های تیروئید، زیر زبان، صورت و غیرو تجویز می‌شود.

3. چکاندنی های گوش

اگر هر هفته یک بار روغن بادام تلخ در گوش چکانده شود بسیار خوب است. هر هفته روغن حنظل نیز در گوش چکانده شود هم چرک ها را کاستی می‌دهد و هم تقویتی است بر نیروی شنوایی!

ساده‌ترین دارو برای پیشگیری و پاکسازی و درمان آب پیاز می‌باشد. آب پیازبدون کوچکترین عارضه‌ای چرک گوش را می‌زداید و در هر سنی از نوزادی تا کهنسالی می‌توان برای پاکسازی یا علاج از آن استفاده کرد.

هر 6 ماه یک بار به مدت 15 روز در هر گوش یکی دو قطره روغن حنظلیا روغن گل همیشه بهار با غلظت مناسب چکانده شود تا سموم گوش بیرون آید و بافت داخلی گوش تغذیه شود و از پیر گوشی و سنگینی شنوایی پیشگیری به عمل آید.

قطره‌ای که در گوش چکانده می‌شود نباید سرد باشد مثلاً دارو در یخچال باشد بلافاصله برداشته و در گوش چکانده شود.

ناراحتی گوش هر چه باشد باید مشخص شود که مزاج آن از سردی است یا گرمی و هر کدام که هست درجه سردی و گرمی‌اش مشخص شود. خشکی و تری گوش هم دو شاخصه ایست که باید به آن توجه گردد.

داروهای چکاندنی در گوش از آن دست که ما توصیه کردیم، داروهایی است که در دسترس می‌باشند تا برای جویندگان مشکلی بوجود نیاید. به عنوان مثال به چند نوع آن اشاره می‌کنیم:

  1. انار را با پوستش بفشارند و آبش را جدا کرده با سرکهو کندرو روغن گل سرخ روی شعله ملایم بپزند تا غلیظ شود در گوش بچکانند.
  2. روغن ترب، روغن گل همیشه بهار، روغن مرزنجوش که همراه با زهره بز کرده‌اند در گوش بچکانند.
  3. چکاندن آب پیاز در گوش هم در فنون پیشگیری از ضعف شنوایی و هم در علاج بیماری‏های گوش از جمله عفونت‏های گوش مفید می‏باشند.
  4. پس از چکاندن آب پیاز هر شب، تا صبح صبر کنند و بعد روغن حنظل یا همیشه بهار را صبح بچکانند. همه عفونت‏ها و مواد زیادی از گوش خارج خواهد شد.

4. داروهای مصرفی خود را چک کنید.

اگر شما مبتلا به مشکل شنوایی هستید، بهتر است قبل از هر اقدامی به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده و وضعیت شنوایی تان را بررسی کنید. همچنین به پزشک معالج خود داروهایی را که مصرف می کنید بگویید.

برخی داروها اتوتوکسیک هستند، یعنی برای سلول های شنوایی کشنده اند و می توانند باعث کاهش شنوایی شوند. مانند:

  • ضد افسردگی ها : داروهایی مانند فلوکستین و آمی تریپتیلین
  • آنتی بیوتیک ها : مانند اریترومایسین، جنتامایسین و تتراسایکلین
  • داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) : مانند آسپیرین و ایبوپروفن

اگر علت افت شنوایی در شما نیز مصرف طولانی مدت این گونه داروهاست، بهتر است تحت نظر پزشک خود مصرف آنها را قطع کنید و نوع دیگری از داروها را جایگزین کنید. بدون شک این تغییرات دارویی باعث بهتر شدن شنوایی شما خواهد شد.

5. مواد مغذی مورد نیاز گوشتان را تامین کنید.

به نظر می رسد برخی مواد مغذی خاص جریان خون را افزایش می دهند و با افزایش التهاب در بدن و گوش ها مقابله می کنند.

برای دریافت کافی این مواد مغذی مصرف مکمل ها می تواند کمک کننده باشد. از جمله این مواد مغذی می توان به آلفا لیپوئیک اسید، استیل ال کارنیتین، ال گلوتاتیون و کوآنزیم کیو 10 اشاره کرد.

مصرف این مکمل ها (البته با تجویز پزشک) می تواند روند کاهش شنوایی را در شما آهسته کند و همچنین در مقابل آسیب های ناشی از صداهای بلند، از گوش ها محافظت نماید.

6. به سبک زندگی خود دقت کنید.

راه های دیگری هم برای افزایش قدرت شنوایی و تیز کردن گوش ها وجود دارد. اگر شما به هر دلیل برای رفتن به جایی دیر کرده اید، مثلا جلسه مهم کاری دارید و در ترافیک گیر کرده اید، بدون شک در این شرایط سطح استرس شما سر به فلک می کشد.

اما لازم است بدانید که این استرس سلامت گوش های شما را نیز شدیدا تهدید می کند.

مطالعات نشان داده اند که ترکیبات شیمیایی به نام دینورفین ها با تحریک التهاب در مغز به استرس پاسخ می دهند. این التهاب نه تنها کاهش شنوایی را تشدید می کند، بلکه باعث اختلالات شنوایی مانند وزوز گوش نیز خواهد شد.

اما یک خبر جالب : مطالعات جدید نشان داده اند جویدن آدامس می تواند خطر افت شنوایی را کاهش دهد. شاید با انحراف مغز از استرس که ممکن است باعث مداخله در پردازش صدا نیز شود.

7. چند کیلویی وزن کم کنید.

چاقی و اضافه وزن خطر افت شنوایی را افزایش می دهد. علت آن است که عوامل مرتبط با اضافه وزن و چاقی مانند فشار خون بالا، به طور قابل توجهی جریان خون گوش داخلی را کم می کنند.

8. ورزش کنید.

مطالعات اخیر نشان داده اند در خانم هایی که حداقل دو ساعت در هفته پیاده روی انجام می دهد خطر افت شنوایی 15 درصد کمتر از بقیه است. این موضوع در مردان نیز صدق می کند.

9. از سیگار پرهیز کنید.

خطرات سیگار برای قلب و ریه ها را همه ما می دانیم. اما درباره گوش ها چطور؟

نتایج مطالعه ای که بر روی تعداد بالایی از بالغین 48 تا 92 ساله انجام شد نشان داد که افراد سیگاری بیشتر از غیرسیگاری ها به اختلالات شنوایی و کاهش شنوایی مبتلا می شوند.

فراموش نکنید خطرات سیگار فقط برای فرد سیگاری نیست. تمام افرادی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در مواجهه با دود سیگار قرار دارند، یعنی اطرافیان فرد سیگاری نیز تحت تاثیر آسیب های سیگار قرار خواهند گرفت.

بیشتر بخوانید :

جرم گوش چیست؟ چگونه گوش های خود را تمیز کنیم؟

عفونت گوش و عوارض خطرناک آن

بهترین درمان وزوز گوش در طب سنتی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا