دسته‌بندی نشده

تعدیل نیرو چه تاثیرات منفی بر روی کارمندان و سازمان دارد؟

تعدیل نیرو و چالش‌های روانی کارمندان پس از آن

اخیراً با وضعیت جدید کشور شاهد تعدیل نیروی برخی شرکت‌های بزرگ هستیم که این موضوع آسیب‌های زیادی را به همراه خواهد داشت. به‌تازگی نیز ماجرای تعدیل نیروی دیجی کالا تعجب همگان را برانگیخت و موجب نگرانی برخی از کارمندان شرکت‌های مختلف شد.
در این مطلب سعی داریم تا آثار منفی تعدیل نیرو را بر کارمندان شرکت و جامعه عنوان کنیم.

علت تعدیل نیرو در جوامع مختلف

تعدیل نیرو درواقع قطع همکاری با برخی از کارکنان است و به معنی اخراج نیست. اما مشکل بیکار شدن و دردسرهای بعدی آن، تأثیر بسیار بدی را بر جامعه و فرد خواهد گذاشت.
در کشور ما که بیکاری معضل بزرگ جامعه است، تعدیل نیرو با اخراج فرق چندانی ندارد. اما به‌طورکلی تعدیل نیرو برای مدیریت بهتر سازمان یا شرکت انجام می‌شود و کاملاً برنامه‌ریزی‌شده خواهد بود. تعدیل نیرو اغلب به دلیل اوضاع بد اقتصادی یک شرکت انجام خواهد شد اما دلایل دیگری چون تغییر ساختار شرکت نیز موجب تعدیل نیرو می‌شود.
به‌طورکلی این وضعیت بیشتر در زمان وضعیت بد اقتصادی کشور و شرکت رخ می‌دهد. درواقع زمانی که شرکت قادر به پرداخت حقوق کارمندان خود نیست، سعی می‌کند تا وظایف شرکت را به عهده‌ی کارمندان محدودی بگذارد.

 تعدیل نیرو

نوشته های مشابه

آثار منفی تعدیل نیرو بر فرد

تعدیل نیرو یا اخراج شدن، یکی از تجربه‌های تلخ زندگی هر فرد خواهد بود که آثار منفی و روانی بسیاری بدی را به‌جا خواهد گذاشت. برخی در راستای این اتفاق خود را مقصر می‌دانند و مدام از خود می‌پرسند که چرا آنها بیکار شدند.
این موضوع بر اعتمادبه‌نفس فرد تأثیر بسیار بدی خواهد داشت و ممکن است که فرد بیکار شده توانایی خود را در کار از دست دهد یا خود را سرخورده بداند.
در این دوره از زندگی تفکرات منفی به فرد هجوم می‌آورند و جملاتی مثل ” باید بهتر کار می‌کردم”، “چرا من بیکار شده‌ام؟”، ” چگونه مجدداً کار پیدا کنم؟”، “بدشانس بودم” به ذهن فرد خواهد آمد. اما فرد باید در نظر داشته باشد که این اتفاق تنها یک شکست شغلی است که به شکل‌های مختلف برای هر فردی ممکن است اتفاق بیافتد.

آثار منفی تعدیل نیرو در سازمان یا شرکت

از سوی دیگر تعدیل نیرو ممکن است فرهنگ و سیستم کاری آن شرکت را نیز به خطر بیاندازد و کارمندان باقی‌مانده امنیت شغلی خود را از دست دهند درنتیجه عملکرد سازمان کمی به هم ریخته خواهد شد. البته در مواردی تعدیل نیرو، رشد سازمان را به همراه دارد.
آمارها نشان می‌دهد که در مواردی برخی از شرکت‌ها پس از تعدیل نیرو با تغییر ساختار شرکت، گسترش‌یافته‌اند. اما در برخی موارد دیگر تعدیل نیرو، آسیب‌هایی را برای شرکت به همراه داشته و موجب تضعیف عملکرد شرکت شده است.

آثار منفی تعدیل نیرو

آثار منفی تعدیل نیرو بر جامعه

علاوه بر موارد ذکر شده، در جامعه‌ای که بیکاری بیداد می‌کند، تعدیل نیرو یک معضل وحشتناک برای کارکنان شرکت‌ها خواهد بود زیرا هر فرد مشغول به‌کار، روی دستمزد دریافتی از سوی شرکت حساب می‌کند و برای ادامه‌ی زندگی به این حقوق نیاز خواهد داشت.
درنتیجه تصور کنید که تعدیل نیروی شرکت موجب بیکاری شما شود. به هر شکل تعدیل نیرو باعث بیکاری بخشی از جامعه خواهد شد و اثرات منفی آن بیشتر از اثرات مثبت آن خواهد بود.

راه‌حل کشورهای دیگر در مقابل آثار منفی تعدیل نیرو

در کشورهای دیگر سازمان‌ها برنامه‌ریزی دقیقی را در این راستا ارائه خواهند کرد و حتی جلسات مشاوره‌ای را پس از تعدیل نیرو در اختیار افراد قرار خواهند داد. درنتیجه فرد کمتر دچار بحران خواهد شد و سریع‌تر باروحیه قوی به دنبال راه‌حلی خواهد بود.
همچنین در کشورهای پیشرفته، قبل از تعدیل نیرو، برای افراد در شرکت‌ها یا سازمان‌های دیگر به‌صورت موقت یا دائمی کار جدیدی پیدا می‌کنند تا فرد مشکلات بیکاری را تجربه نکند و از بخش بزرگی از آسیب‌های روانی فرد جلوگیری خواهد شد.
چه خوب بود که وزارت کار در این زمینه به افراد بیکار کمک می‌کرد و حمایت‌هایی از سوی سازمان‌ها صورت می‌گرفت. زیرا این معضل موجب آثار روانی منفی در فرد خواهد شد و بحرانی را در خانواده ایجاد خواهد کرد.

چند پیشنهاد برای کسانی که به تازگی تعدیل شده‌اند:

افکارتان را مورد سوال قرار دهید.

احساس عصبانیت و شک به خود، پس از اخراج به خاطر تعدیل نیرو طبیعی هستند. نکته‌ی مهم این که علاوه بر فکر کردن در مورد اتفاق پیش آمده و شناخت احساسات منتج از آن، باید به آنچه به خودتان می‌گویید دقت کنید. باید بدانید که آیا این مکالمات درونی به شما کمک می‌کنند یا تنها مانع پیشرفت‌های آتی خواهند شد؟
با بررسی افکار انتقادی درونی، می‌توانید چرخه‌ی منفی سرزنش کردن خود که مانع از پیشرفت شده را متوقف کنید. قطعا این چرخه در صورت تکرار شما را از برداشتن قدم‌های مثبت بعدی باز می‌دارد.
در ادامه تفکرات منفی محتمل در این حالت و همچنین سوالاتی که برای حل آنها باید پرسیده شود را بررسی می‌کنیم.تفکراتی که به ما هجوم می آورند، همگی قابل نقد شدن هستند.

آثار منفی تعدیل نیرو

فکر: می‌توانستم بهتر کار کنم تا از این اخراج جلوگیری کنم.
سوال: چه تضمینی هست که من می‌توانستم مانع از این اتفاق شوم؟

فکر: این اخراج احتمالا به خاطر مشکلات شخصی یا کمبود مهارت‌های من بوده است.
سوال: از کجا مطمئن هستم که این اتفاق به کمبودهای شخصی من ربط داشته است؟

فکر: من بدشانس بودم و در زمان مناسب در مکان نامناسب قرار داشتم.
سوال: کدام شرایط کاری باعث شده که شغل من اضافه به نظر برسد؟

فکر: این بحرانی است که هیچ‌گاه از آن خارج نخواهم شد.
سوال: با این اتفاق، فرصت کشف چه موقعیت‌های شغلی جدیدی را دارم؟

برنامه‌ریزی داشته باشید.

اگر شما کار قبلی خود را از دست داده اید، به این معنی نیست که دیگر نتوانید به دنبال شغل دیگری باشد. برنامه‌ریزی کنید که در روزهای آتی باید به چه مکان هایی برای یافتن شغل سر بزنید و با چه کسانی قرار ملاقات بگذارید. هر اقدامی هر چند کوچک در این زمینه باعث می‌شود نسبت به ادامه مسیر انگیزه پیدا کنید.

به کم رضایت ندهید.

به خاطر استرس و شرایط حساس به انجام هر کاری تن ندهید و سعی کنید کار مناسبی که به انجامش علاقه دارید انتخاب کنید کمی صبر و جستجوی دقیق کاری است که می تواند بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد با این وجود دقت کنید واقع بینی را از دست ندید و دچار توهم نشوید. شرایط را با عقل و احساستان بسنجید.

اخراج از کار

یاد بگیرید.

سعی کنید چیزهای جدید و مهارت های تازه را فرا بگیرید . برای این کار لازم نیست در کلاس های گران قیمت ثبت نام کنید یا کار خارق العاده ای انجام دهید گاهی مطالعه یک کتاب تازه، سرزدن به سایت های آموزش رایگان و … می تواند با کمترین هزینه بهترین نتیجه را به بار بیاورد.

ببخشید!

سخت ترین مرحله مواجه با بیکاری مرحله بخشش است مرحله ای که در آن باید خودتان، رئیس سابق تان، همکار نامهربان، شرایط کاری سخت گذشته، رشته تحصیلی، شرایط رکود تورمی، وضع نامناسب اقتصادی و غیره را ببخشید و از کنارشان بگذرید.
اگر بتوانید با خودتان و سایرین مهربان باشید به آرامش قابل توجهی خواهید رسید که آینده کاری‌تان راتضمین خواهد کرد.
بخشیدن به این معناست که دیگر عصبانی نباشید، از بیرون به ماجرای بیکاری و اتفاقی که برایتان افتاده نگاه کنید، به خودتان برسید،ریش‌هایتان را اصلاح کنید، لباس مرتب بپوشید ، بخندید و تصور کنید اگر رئیس سابق‌تان را در خیابان یا مکان عمومی به طور اتفاقی دیدید چه عکس العملی نشان خواهید داد.
اگر فکر می کنید اگراو را ببینید به او پرخاش خواهید کرد، رویتان را برمی گردانید خودتان را به ندیدن می‌زنید یعنی این مرحله را به خوبی طی نکردید. اما اگر می‌توانید به او لبخند بزنید و با یک سلام و احوالپرسی گرم با او برخورد کنید و بعد از خداحافظی اصلا عصبی و ناراحت نباشید به این معناست که توانسته‌اید ببخشید هم خودتان و هم دیگران را .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا