دسته‌بندی نشده

بیوگرافی فرهاد رهبر از سوابق کاری تا همسر و فرزندان

فرهاد رهبر کیست ؟

فرهاد رهبر (متولد ۱۳۳۸ در سمنان) اقتصاددان و سیاستمدار ایرانی و دستیار اقتصادی رئیس‌جمهور ایران است. او همچنین استاد و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است.

فرهاد رهبر رئیس پیشین دانشگاه آزاد اسلامی نیز بوده‌است. او در دولت یازدهم نایب رئیسی شورای راهبردی نظام مالیاتی ایران را بر عهده داشت. وی همچنین مشاور اقتصادی و دبیر کارگروه اقتصادی آستان قدس رضوی است.

فرهاد رهبر

زندگینامه فرهاد رهبر

فرهاد رهبر در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ به مدت حدود پنج سال عهده‌دار سمت مدیرکل مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری بود. سپس در دولت سید محمد خاتمی به سمت معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات منصوب شد.

با روی کار آمدن دولت احمدی‌نژاد ابتدا ریاست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را بر عهده گرفت و سپس حدود شش سال ریاست دانشگاه تهران را بر عهده گرفت. محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور وقت ایران در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۹۱ شمسی در نامه‌ای به کامران دانشجو وزیر وقت علوم، خواستار برکناری فرهاد رهبر شد. احمدی‌نژاد او را متهم کرد که در اداره دانشگاه تهران رویکردی «سیاست‌زده، غیر علمی و احیاناً امنیتی» داشته‌‌است.

یکی از اقدامات جنجال‌برانگیز وی در دانشگاه تهران ایجاد گیت‌های امنیتی و مطرح کردن احتمال تعیین یونیفرم برای دانشجویان دانشگاه بود. در نهایت چند ماه پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، رضا فرجی دانا، وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری، فرهاد رهبر را در بهمن ۱۳۹۲ شمسی از ریاست دانشگاه تهران برکنار کرد و محمدحسین امید را جایگزین او نمود.

سپس در ۱۸ فروردین ۱۳۹۳ شمسی، وی با حکمی از علی طیب نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم به عنوان عضو و نایب رئیس شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور منصوب شد.

در ۲۵ تیر ۱۳۹۶ شمسی، هیئت امنای دانشگاه آزاد وی را به عنوان رئیس پیشنهادی دانشگاه آزاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کرد. در اول مرداد ۱۳۹۶ شمسی، جلسه کمیته انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و فرهاد رهبر با تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان رئیس قطعی دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شد، اما تنها یک سال در این سمت ماند.

در اسفند سال ۱۳۹۶، درحالیکه کمتر از ۷ ماه از انتصاب فرهاد رهبر به ریاست دانشگاه آزاد می‌گذشت، زمزمه‌هایی در خصوص اختلافات شدید بین فرهاد رهبر و علی‌اکبر ولایتی، رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد، شکل گرفت.

ولایتی در این زمان، با رد شایعات، تأکید کرد:«همکاری نزدیکی بین من و فرهاد رهبر وجود دارد.»[۱۱] اما ۶ ماه بعد، در جلسه اضطراری هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، فرهاد رهبر برکنار و محمدمهدی طهرانچی به عنوان سرپرست دانشگاه، جایگزین او شد. رهبر در جلسه معارفه طهرانچی شرکت نکرد. بدین ترتیب فرهاد رهبر با ۱ سال و ۱ ماه و ۳ روز ریاست دانشگاه آزاد اسلامی، کوتاهترین دوره ریاست رسمی دانشگاه آزاد را در کارنامه خود ثبت کرد

بیوگرافی فرهاد رهبر

سوابق کاری فرهاد رهبر

  • جهاد سازندگی (۵۹–۵۸)
  • بنیاد مسکن انقلاب اسلامی (۶۲–۵۹)
  • وزارت بازرگانی (۶۳–۶۲)
  • کارشناس اقتصادی نخست‌وزیری (۶۸–۶۳)
  • مدیرکل مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری (۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳)
  • عضو هیئت علمی دانشگاه تهران (۱۳۷۳-اکنون)
  • معاون اطلاعات اقتصادی وزارت اطلاعات (از ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۱)
  • رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی (از ۱۳۸۴ تا آبان ۱۳۸۵)
  • رئیس دانشگاه تهران (از بهمن ۱۳۸۶ تا بهمن ۱۳۹۲)
  • نایب رئیس شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور (از فروردین ۱۳۹۳ تاکنون)
  • مشاور اقتصادی سید ابراهیم رئیسی در آستان قدس رضوی
  • ریاست دانشگاه آزاد اسلامی (از ۲۵ تیر ۱۳۹۶ تا ۲۸ مرداد ۱۳۹۷)

همسر و فرزندان فرهاد رهبر

همسر فرهاد رهبر

درباره همسر فرهاد رهبر اطلاعاتی در دسترس نیست و به محض کسب اطلاعات بیشتر از همسر فرهاد رهبر این صفحه بروز خواهد شد .

بیوگرافی فرهاد رهبر

ارتباط فرهاد رهبر و رئیسی

اما در خصوص ارتباطش با ابراهیم رئیسی چند همکاری دیده می‌شود. رهبر مشاور اقتصادی ابراهیم رئیسی در آستان قدس رضوی بوده است.

با این که فرهاد رهبر در سال ۹۶ عضو هیات نظارت بر انتخابات بود اما همراه رئیسی برای ثبت‌نام در انتخابات به وزارت کشور رفت. این همراهی او مشکل قانونی داشت و به همین خاطر نیز مورد انتقاد قرار است. اما گفته شد که پیش از رفتن به وزارت کشور از عضویت در هیات نظارت استعفا داده.

فرهاد رهبر در انتخابات امسال نیز در ستاد ابراهیم رئیسی حضور داشت. امسال نیز عضو هیات نظارت بر انتخابات بود اما در روز ۱۲ خرداد خبر آمد که فرهاد رهبر از سمت رئیس هیات نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری، میاندوره‌ای مجلس و میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری در استان تهران و شهرستان تهران استعفا داده است.

این همکاری‌ها و همراهی‌های فرهاد رهبر با ابراهیم رئیسی از جایگاه احتمالی او در کابینه دولت سیزدهم خبر می‌دهد. اما چه سمتی در کابینه دولت رئیسی می‌گیرد؟

فرهاد رهبر به واسطه تحصیلات اقتصادی که دارد در بین وزرا احتمالا به عنوان وزیر اقتصادی و امور دارایی انتخاب شود. از او برای وزارت علوم، تحقیقات و فناری نیز نام برده است.

بنابراین براساس برخی گمانه‌زنی‌ها می‌توان جایگاه فرهاد رهبر را در دولت رئیسی اینطور تشریح کرد:

وزارت: در بین وزرا به جهت داشتن دکتری اقتصاد می‌تواند در جایگاه وزیر اقتصاد و وزیر صمت باشد. همچنین از جهت این که ریاست دو دانشگاه تهران و آزاد را در کارنامه دارد، انتخاب شدن او به عنوان وزیر علوم نیز احتمال کمی به نظر نمی‌رسد.

معاون اول رئیس‌جمهور: اما شاید جایگاه فرهاد رهبر در کابینه ابراهیم رئیسی متاثر از ارتباط نزدیک آنها با یکدیگر باشد، یعنی سمت معاون اولی رئیس‌‌جمهور.

او در دو دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی از سمت خود به عنوان هیات نظارت بر انتخابات استعفا داده و در کنار رئیسی ایستاده، در آستان قدس هم مشاور اقتصادی او بوده است.

کابینه رئیسی چه کسانی هستند ؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا