بهترین روش برای پودر و آسیاب کردن هسته سنجد
چگونه هسته سنجد را آسیاب کنیم ؟
هسته سنجد سفت و محکم است بیشتر آسیاب های معمولی نمیتوانند هسته ی سنجد را آسیاب کنند و با آسیاب های پرقدرت تری باید آسیاب کرد و اینکه بعضی آسیاب ها قدرت پودر کردن هسته ی سنجد را ندارند پس حتما باید با آسیاب قدرتمند هسته سنجد را پودر کرد . توجه داشته باشید زمانی که خواستید هسته سنجد را آسیاب کنید مقدار کمی پودر بریزید خیلی پودر سنجد نریزید زیرا هسته ی سنجد در این صورت خوب آسیاب نمیشود چون بسیار سفت و محکم میباشد پس حتما پودر سنجد کم بریزید.
مراحل آسیاب هسته سنجد
- ما برای پودر کردن سنجد و هسته ی سنجد اول باید ضایعات آن را جدا کنیم و به اصطلاح پاک کنیم
- در مرحله ی دوم باید زمان دهیم تا کاملا خشک شوند زیرا اگر کاملا خشک نشوند آسیاب نمیشوند پس حتما برای یک آسیاب با کیفیت باید حتما خشک باشند
- در نهایت در دستگاه آسیاب میریزیم و به همین سادگی پودر میشوند.
روش پودر کردن سنجد
اگر با آسیاب عطاری میخواهید سنجد را آسیاب کنید راحت است. آسیاب کردن سنجد یا عناب یا زنجبیل چون سخت و سفت هستند کاری مشکل است و روش خاصی دارد .
با آسیاب عطاری اگر هسته ی سنجد را میخواهید آسیاب کنید باید دستگاه آسیاب شما روی دور سی هزار یا سی هزار دور باشد تا توانایی پودر کردن سنجد را داشته باشد و اگر هسته را داخل دستگاه ریختین کل ظرفیت دستگاه یا مخزن آسیاب را پر نکنید و نصف مخزن را خالی بگذارید مثلا اگر ظرفیت دستگاه چهار کیلو میباشد چهار کیلو هسته نریزید ، دو کیلو بریزید چون موتور دستگاه آسیب جدی میبیند پس به این نتیجه میرسیم که اگر با هسته سنجد میریزیم حتما نصف ظرفیت دستگاه سنجد و هسته بریزید.
حتما توجه داشته باشید چون سنجد شکلی گرد و سفت و توپی مانند است ممکن است حین آسیاب نصف آنها به در مخزن آسیاب بچسبند و بالا بمانند پس برای اینکه چنین نشود باید هر چند ثانیه یکبار در حین آسیاب کردن آسیاب را تکان دهید و هر بار که از دستگاه استفاده میکنید اجازه دهید چند دقیقه دستگاه کار نکند و استراحت کند اینگونه عمر دستگاه شما کوتاه نمیباشد.
آسیاب سنجد، چگونه سنجد یا هسته سنجد را پودر میکند؟
این آسیاب دارای یک تیغ استیل میباشد و توانایی این را دارد مواد سفت و سختی را پودر کند این دستگاه قادر است بدون ِ حیف کردن ِ مواد کل سنجد و هسته ای که میریزید را پودر کند یک دستگاه کوچک پروانه ای شکل آن زیر وجود دارد که باعث خنک شدن دستگاه میشود و هوا را رد و بدل میکند حتما توجه فرمایید دستگاه را در جایی مسطح و هموار قرار دهید تا هوا زیر آسیاب برود این دستگاه با تیغه ای که دارد و تیغه ی آن دو تایی میباشد قدرتش برای آسیاب کردن هسته سنجد و خودِ سنجد بسیار بالا است و هسته و سنجد را کاملا پودر شده بدون اسراف و خرابی تحویل میدهد با کمترین زحمت و با سرعت ترین حالت ممکنه و بسیار آسان.
روش آسیاب کردن سنجد با هسته
یک توری با سایز یک در بیرون آسیاب میگذاریم و سپس درب دستگاه را میبندیم و چفت های آسیاب را میبندیم و آسیاب میکنیم و در آخر پودر را الک کرده و صاف کرده و آماده ی استفاده میشود.
آسیاب سنجد با دستگاه عطاری : این روش آسیاب به واسطه پولی و تسمه به موتور دستگاه نصب شده و به همین خاطر میباشدکه توانایی و قدرت دستگاه بسیار زیاد است و سرعت نرم کردن سنجد بالا میرود و در زمان ِ آسیاب کردن مواد را خنک آسیاب کرده به همین خاطر است که خاصیت های سنجد حفظ میشود با این روش ، میکانیزم دستگاه پره دنده و مقدار بازدهی آن بین ٥٠ تا ٧٠ است و وزن دستگاه حدود ٧٠ تا ٨٠ کیلو میباشد.
پودر کردن سنجد با آسیاب ادویه جات
سنجد از خواص درمانی و غذایی زیادی بهره می برد که نکته ی مهم آن اینجاست که خاصیت های هسته ی سنجد برای استخوان و مفاصل هم چنین آرتروز نیز مفید می باشد. اما هسته ی آن بسیار سفت و سخت می باشد و آسیاب های خانگی و حتی بعضی از آسیاب های صنعتی که از کیفیت لازم برخوردار نیستند جوابگوی آسیاب کردن سنجد نیستند اما آسیاب های موجود در فروشگاه ما هم کیفیت و هم قدرت لازم برای پودر کردن سنجد را دارند. بعضی از آسیاب ها به دلیل این که از سطح کیفیت کمتری برخوردارند هسته ی سنجد را کامل پودر نمی کنند و این موجب آزرده خاطر شدن مشتری می شود. همین امر ممکن است که در جذب مشتری اختلال به وجود آید.
برای پودر کردن سنجد ابتدا آن را پاک می کنیم و آشغالهایی مثل برگ و چوب را جدا می کنیم سپس صبر می کنیم تا سنجدها کاملا خشک شوند نکته ای که وجود دارد و لازم است گفته شود این است که اگر به خوبی خشک نشوند کامل پودر نمی شوند. سپس در دستگاه آسیاب ادویه جات ریخته و به راحتی پودر می شوند.
لازم به ذکر است که باید در حجم کم از سنجد در آسیاب ادویه جات ریخته شود تا فرآیند آسیاب به خوبی صورت گیرد و هسته ی آن به طور کامل پودر شود، اگر در حجم زیاد ریخته شود فرآیند پودر شدن به خوبی صورت نمی گیرد زیرا هسته ی سنجد بسیار سخت آسیاب می شود.
توجه کنید که باید در حجم کم از سنجد در آسیاب ادویه جات ریخته شود تا فرآیند آسیاب به خوبی صورت گیرد و هسته ی آن به طور کامل پودر شود، توجه داشته باشید که حتما سنجد ها کاملا خشک شوند، در غیر این صورت آسیاب کردن دشوار است و هسته ها به خوبی آسیبا نمی شوند.