دسته‌بندی نشده

با معماری زیبا مسجد مناره ییولی در آنتالیا آشنا شوید

یکی از استان های زیبا و گردشگر پذیر کشور ترکیه، شهر آنتالیا است. این شهر علاوه بر آنکه تفریحات جذاب و مدرنی برای علاقه مندان و توریست ها فراهم کرده است، از امکانات دیگری نیز بهره می برد تا بتواند افراد بیشتری را به سمت خود جذب کرده و زیبایی هایش را بیشتر در معرض نمایش همگان قرار دهد. تاریخ بیان می کند که آنتالیا حدود 300 سال قبل از میلاد وجود داشته و این عدد بیان کننده قدمت زیاد و پیشینه این شهر است.
چنانچه با تور آنتالیا به این شهر سفر کردید، سعی کنید از همه جای آن دیدن کنید. متنوع بودن امکانات و تفریحات در این شهر، باعث می شود برخی افراد در سفری که با تور ترکیه به این کشور دارند، تنها از همین شهر و زیبایی هایی که اطراف آن وجود دارد بهره برده و اصلا فرصت رفتن به دیگر استان ها و شهرهای این کشور را نداشته باشند، زیرا همانطور که می دانید اغلب شهرهای ترکیه چیزی متفاوت برای نشان دادن دارند و این نکته مثبت را شاید در کمتر کشوری بتوان مشاهده کرد.

قدمت زیاد آنتالیا باعث شده که اماکن باستانی و تاریخی زیادی نیز در آن وجود داشته باشد. دیدن هر یک از این بناها خالی از لطف نیست و می تواند شما را با گذشته ای که آنتالیا از سرگذرانده آشنا کند. اصولا یکی از مزایای اماکن تاریخی، نشان دادن توانایی مردم آن زمان برای ساخت بناهایی زیبا و ماندگار است.

مسجد ییولی مناره

انسان در زمان های گذشته امکانات زیادی برای ساخت و ساز در اختیارش قرار نداشته، اما با این وجود توانسته اماکنی را از خود به یادگار بگذارد که امروزه برخی با دیدن آن ها انگشت به دهان می مانند. یکی از این بناهای خیره کننده و جذاب مسجد ییولی مناره آنتالیا است که قصد داریم در ادامه اطلاعات بیشتری در خصوص آن در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، از این رو پیشنهاد می کنیم که تا انتها با ما همراه باشید.

معرفی مسجد ییولی مناره در آنتالیا

مسجد ییولی مناره آنتالیا، یکی از مساجد قدیمی این شهر است که در سال های 1219 تا 1236 ساخته شده است. این مسجد در میدان کال ایچی آنتالیا قرار دارد و با مناره کنگره دارش، توانسته گردشگران زیادی را به سوی خود فرا بخواند تا از آن بازدید کنند.
مسجد ییولی مناره در آنتالیا دارای شش گنبد است و به نام های مسجد علاء الدین یا مسجد کنگره دار آنتالیا نیز خوانده می شود. این مسجد را بر روی ویرانه هایی که از یک کلیسا باقی مانده بود، ساخته اند اما در سال 1373 آن را مجددا بازسازی نمودند، به همین دلیل، برخی افراد تصور می کنند که زمان ساخت مسجد به این سال باز می گردد. در صورتی که قدمت این مسجد بسیار بیشتر است.

مسجد ییولی مناره در آنتالیا

علت انتخاب نام ییولی برای این مسجد، به شیار دار بودن مناره باز می گردد. اگر از بیرون به این مناره نگاه کنید، چندین شیار بر روی آن مشاهده می کنید. به همین دلیل است که این مسجد را مسجد ییولی مناره می خوانند. این مسجد هنوز هم به عنوان محلی برای عبادت مردم مورد استفاده قرار می گیرد.
البته کاربری مناره این مسجد در سال 1974 تغییر پیدا کرد و به مکانی آموزشی و فرهنگی تبدیل گشت. در زمانی که مردم در حال عبادت در این مسجد هستند، نمی توان به آن ورود کرد و از آن دیدن نمود اما در سایر اوقات مشکلی برای بازدید وجود ندارد. ضمنا بانوان باید با حجاب به این مکان وارد شوند و این قانونی است که باید برای احترام به این مسجد رعایت شود.

ویژگی های مسجد ییولی مناره آنتالیا

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که این مسجد دارد، وجود مناره ای رنگارنگ در قسمت شرقی مسجد است. در نمای بیرونی این مناره از کاشی ها و سرامیک های رنگی استفاده شده و به همین دلیل ظاهر زیبا و جذابی به آن بخشیده است. مناره مسجد ییولی مناره در آنتالیا، ارتفاعی 38 متری دارد و برای آنکه شما بتوانید به بلندای این مناره بروید، باید حدود 90 پله را طی کنید. زمانی که به بالای مناره می رسید، منظره بسیار زیبایی از دریای مدیترانه مشاهده خواهید کرد.
علاوه بر ظاهر این مناره که می تواند باعث افزایش جذابیت آن شود، بالا رفتن از پله ها و چشم انداز زیبای این مناره نیز می تواند از دیگر عواملی باشد که گردشگران زیادی تمایل داشته باشد از این مناره و مسجد کنار آن دیدن کنند.
سازه ای که این مناره بر روی آن قرار گرفته است، به صورت مربع است و در ساخت آن از آجرهای قرمز رنگ و آبی استفاده شده است. بر روی این سازه چهار ضلعی نیز یک سازه هشت ضلعی ساخته شده است و شیارهای مناره بر روی این سازه هشت ضلعی قرار گرفته اند. در ساخت این مناره سنگ های بسیار محکم به کار گرفته شده تا این بنا بتواند به خوبی در برابر شرایط نامساعد جوی از خود مقاومت نشان داده و سالیان دراز زیبایی خود را حفظ کند.

مسجد آنتالیا

ساختمان های اطراف مسجد ییولی مناره

علاوه بر مناره و مسجد ییولی، در اطراف این بنا ساختمان های دیگری نیز وجود دارد که دیدن آن ها خالی از لطف نیست. پس اگر به دیدن این مسجد رفتید، حتما از ساختمان هایی که در اطرف آن وجود دارد نیز دیدن کنید.
مدرسه غیاث الدین کیخسرو: مدرسه غیاث الدین کیخسرو، معماری کم نظیری داشته و به همین دلیل اغلب گردشگران در بازدید از مسجد ییولی مناره در آنتالیا سعی می کنند به این مدرسه نیز رفته و از آن نیز بازدید کنند. این مدرسه چهار ایوان دارد. ایوان های این مدرسه از سه طرف بسته است و تنها از یک طرف به حیاط مدرسه راه دارند. این مدرسه به صورت مستطیلی شکل ساخته شده است و یک دروازه کنده کاری شده دارد که از سنگ برای ساخت آن استفاده شده است.

منزل درویش سلجوقی: منزل درویش سلجوقی نیز بنایی است که به صورت گنبدی ساخته شده و تعداد زیادی اتاق در اطراف آن مشاهده می شوند.

حمام سلجوقی: این حمام نیز بنای کوچکی دارد و در کنار منزل درویش سلجوقی قرار گرفته است.
مقبره نگار خاتون و مهمت بی: مقبره نگار خاتون و مهمت بی از دو بنا تشکیل شده است. یک بنا که به صورت هشت ضلعی و متعلق به مهمت بی است. بنای دوم نیز شش ضعلی است و مقبره نگار خاتون در آن قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا