جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
باید و نبایدهای درمان غلظت خون در طب سنتی_6578e84e200df.jpeg
باید و نبایدهای درمان غلظت خون در طب سنتی_6578e84e200df.jpeg

باید و نبایدهای درمان غلظت خون در طب سنتی

سرفصل های این مقاله

«غلظت خون» یکی از اختلالاتی است که امروزه بسیاری از افراد به‌دلیل سبک زندگی نادرست، رژیم غذایی بد و … به آن مبتلا هستند، بدون این که خود از آن آگاه باشند، غلظت خون اگر به موقع درمان نشود، عوارض متعددی داشته و می‌تواند عامل ابتلا به بیماری های دیگر باشد، بنابراین لازم است راه های پاکسازی و کاهش غلظت خون بررسی شود. پس بیایید تا با هم علائم این اختلال، عوارض و تدابیر و توصیه های درمانی آن را مرور کنیم !

در طب سنتی بسیاری از غذا‌ها و میوه‌ها “غذای دوایی” هستند مانند عناب که یکی از بهترین رقیق‌کننده‌های خون است؛ خاکشیر، سکنجبین، سرکه‌شیره، گل گاوزبان، چای به و میوه‌های قرمزرنگ (مثل گیلاس، آلبالو، ذغال اخته، انار، شاتوت) زرشک سیاه، کاسنی، شاهتره و خوراکی‌های ترش‌مزه (سرکه، آبلیمو، نارنج) اگر به همراه غذا مصرف شوند، در درمان غلظت خون بسیار مفیدند .

غلظت خون بالا یعنی چه ؟

در طب رایج، می‌‌گویند اگر تعداد گلبول‌‌های خون در حجم به‌خصوصی از خون بیشتر باشد، فرد مبتلا به غلظت خون است و با بخش سرمی یا مایع کاری ندارند.

اما در طب سنتی، اگر گلبول‌‌های خون کمتر شود، اما سرم خون غلیظ‌تر باشد، می‌‌گوییم غلظت خون وجود دارد.

همچنین از نظر طب رایج، زمانی که اکسیژن کافی به بدن نرسد، برای جبران این کمبود، گلبول قرمز بیشتری در بدن ساخته می‌شود و این امر باعث افزایش غلظت خون در رگ ها می‌شود.

اما طب سنتی معتقد است که تجمع اخلاط غلیظ در مسیر گردش خون که معمولاً از غلبه بلغم و صفرا ناشی می‌شود، باعث کندی جریان خون و غلظت آن می شود.

درمان غلظت خون در طب سنتی

مهمترین دلایل ایجاد غلظت در خون

از مهمترین دلایل ایجاد غلظت در خون، عدم وجود تحرک و ورزش، مصرف غذاهای غلیظ یا مصرف همزمان غذاهایی با مزاج مختلف و یا غذاهای مزاج سرد با غذاهای چرب و شیرین است که باعث ایجاد چربی خون، اختلال و نارسایی کبدی می شود؛ که در نهایت منجر به غلظت خون می گردد و بیماری های زیادی از جمله بیماری های قلبی، چربی کبد، سکته و درد های مفاصل را در پی دارد.

  1. مزاج آدم‌ها می‌تواند کنترل بدنشان را به دست بگیرد. گاهی اوقات گرمای مزاج ما بیش از حد نرمال است و این گرما سبب تجزیه شدن رطوبت و مایعات بدن که خون هم جزء آن است، شده و بخش سرمی خون غلیظ می‌‌شود.
  2. دمای بدن گاهی اوقات هم اگر دمای بدن از آن حد طبیعی که ۳۷ درجه است، پایین‌تر بیاید و سردتر شود، خون هم متراکم شده و غلیظ می‌‌شود. در این شرایط دمای بدن فرد می‌تواند بدون وجود عوامل زمینه‌ای دیگر، او را به مشکل غلظت خون دچار کند. درست مثل یخ و آب که یخ نسبت به آب غلیظ‌تر است چون مولکول‌‌های آن نسبت به هم در شرایط متراکم‌تری قرار دارند.
  3. سیگار از جمله موارد دیگری که در افزایش غلظت خون موثر است استعمال سیگار و دخانیات است.
  4. افراد چاق مستعد غلظت خون، بالا رفتن فشار خون و چربی خون هستند، پس باید مراعات بهتری در برنامه غذایی خود داشته باشند.

علائم غلظت خون

ممکن است غلظت خون برای چندین سال علائمی ایجاد نکند یا وقتی علائم اولیه شروع می‌شوند، به اندازه ای خفیف به نظر می رسند که شما ممکن است تازمانی که یک آزمایش خون ساده ندهید متوجه نشوید که غلظت خون دارید. با این حال علائم شایعی نیز دارد. این علائم عبارتند از: احساس خستگی بدون علت است که ناشی از کافی نبودن رسیدن اکسیژن به سلول های فرد است.

  • گلگونی چهره
  • قرمزی چشم
  • اختلال هوشیاری
  • اختلال تمرکز و توجه
  • اختلالات و دردهای قاعدگی
  • خواب آلودگی
  • اختلال بینایی (مثل تاری دید)
  • اختلال تنفسی
  • تیرگی رنگ لب (به خصوص با فعالیت بدنی)
  • کبودی انگشتان دست، لب، زبان

غلظت خون در کودکان نیز بسیار شایع است و تأثیر بسزایی در رشد قد و جسم آنها دارد؛ کودکانی که دائماً خون‌دماغ می‌شوند و بی‌حوصله‌اند و نشاط کودکی ندارند، دچار غلظت خون هستند.

درمان غلظت خون در طب سنتی

درمان و کاهش غلظت خون

۱) تغییر رژیم غذایی

اولین گام در کنترل و کاهش غلظت خون، تغییر رژیم غذایی و حذف غذاهای غلیظ است، که غلیظ کننده های مشهوری که باید از سفره شما حذف یا محدود شوند عبارتند از:

نبایدها در رژیم غلظت خون

  1. هلیم، کله پاچه، آش رشته
  2. گوشت گاو، دل، قلوه، جگر سیاه
  3. غذاهای سرخ شده در روغن
  4. شیرینی، کیک، بیسکویت و سایر فرآورده‌های قنادی
  5. ماکارونی و لازانیا و پنیر پیتزا
  6. فست فود، سوسیس و کالباس
  7. انواع سس و کنسرو
  8. غذاها و گوشت های مانده
  9. نان های بدون سبوس
  10. مصرف خرما برای مبتلایان کبد چرب همراه با غلظت خون بسیار زیان‌آور است.

درمان غلظت خون در طب سنتی

بایدها در رژیم غذایی غلظت خون

۱) سبزیجات را مهمان همیشگی سفره های خود کنید:

  • کدو سبز، لوبیا سبز، بامیه، بروکلی
  • هویج، کاهو، جوانه ها (جوانه گندم، جوانه ماش و …)
  • اسفناج، ریحان، گشنیز، مرزه، جعفری

لطفاً نفرمایید سبزیجات سرد هستند، کافی است آن ها را بخارپز کنید و کمی زیره سبز یا زعفران اضافه نمایید تا سردی آن ها گرفته شود یا همراه با مصلح خود مصرف نمایید.

  • خورشت‌های کنگر، به، آلو اسفناج، خورشت لوبیا سبز، همگی رقیق‌کننده خون هستند یا به عبارتی معدل اخلاط یا تعدیل‌کننده هر چهار خلط در بدن محسوب می‌شوند؛
  • مصرف برنج با شوید، گشنیز یا سماق هم بسیار مفید است؛
  • آبگوشت ساده مرغ نیز مفید است که به جای نخود، لپه دارد و اگر با غوره تازه مصرف شود، عمل رقیق کردن خون را بیشتر می‌کند.
  • در طب سنتی، ماءالجبن و ماءالشعیر طبی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله غلظت خون بسیار مفید هستند.
  • مصرف آب انار ملس (ترش و شیرین) نیز برای بهبود غلظت خون و گردش خون نافع است.

درمان غلظت خون در طب سنتی

داشتن تحرک و پرهیز از بی تحرکی

گام بعدی که می‌تواند در کنار رژیم غذایی بسیار مثمرثمر باشد این است که پیاده روی روزمره و مرتب را شروع کنیم.

مصرف دمنوش عناب

دمنوش عناب: ده عدد عناب را با چنگال سوراخ سوراخ کرده و نیم ساعت در یک لیوان آب جوش قرار دهید، سپس با پشت قاشق شیره کشی و سپس صاف کنید و بنوشید.

دمنوش عناب و آویشن: ۷ تا ۱۰ عدد عناب را با یک قاشق چایخوری آویشن در آب جوش دم کرده و صاف کنید و سپس بنوشید. این دمنوش رقیق کننده بسیار خوب و تصفیه کننده کامل خون می‌باشد. این ترکیب جایگزین خوبی است برای افرادی که توان حجامت یا اهداءخون را ندارند است.

حجامت یا اهداء خون

حجامت در فصل بهار یا اهداء خون هم در درمان غلظت خون بسیار موثر است که حتماً باید زیر نظر پزشک و با در نظر گرفتن میزان قوت بدن فرد و شرایط موجود انجام پذیرد. و هرگز خودسرانه انجام نگیرد.

آبگوشت مولد خون صالح است که در طب سنتی، ده‌ها حسن برای آن ذکر شده و برای رفع غلظت خون بسیار مفید است؛ آبگوشت مرغ نیز بسیار توصیه می‌شود که به جای نخود، لپه دارد و اگر با غوره تازه مصرف شود، عمل رقیق کردن خون را بیشتر می‌کند.

در طب سنتی، ماءالجبن و ماءالشعیر طبی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله غلظت خون بسیار مفید هستند همچنین مصرف چای ایرانی کم‌رنگ به همراه شکر یا نبات هم میتواند به درمان غلظت خون کمک کند.

کاهش غلظت خون ناشی از سردی و گرمی

یا خون به دلیل سردی غلیظ می‌شود یا خون از حرارت می‌سوزد و غلیظ می‌شود.

غلظت خونی که به دلیل سردی است باید به این افراد چیزهایی بدهیم که خون را رقیق می‌کنند و گرم هستند مانند گل گاو زبان، سنبل طیب، بادرنجبویه، اسطوخودوس، پونه، آویشن به لیمو، سیر همچنین خوردن خاکشیر مفید است.

تمام موادغذایی که سودا را از بدن دفع می‌کنند؛ خون را هم رقیق می‌کنند. اما غلظتی که از سوختن خون است باید حرارت را کم کرد.

زرشک، ترشیجات، آبغوره و چای ترش توصیه می‌شود که هم فشار را میزان می‌کند همچنین غلظت را از بین می‌برد؛ خوردن آبلیمو و خاکشیر در همه توصیه می‌شود.

اگر از مقاله بالا لذت بردید، پس به مطالب زیر هم سر بزنید:

اشتراک گذاری: