دسته‌بندی نشده

اشکنه : طرز تهیه ی اشکنه با تخم مرغ غذای سنتی اصفهانی ها

طرز تهیه اشکنه خوشمزه با تخم مرغ

احتمالا اسم اشکنه رو از مادرها و مخصوصا مادربزرگامون زیاد شنیده باشیم. قدیما که خونواده ها به خوردن غذاهای ساده تر و کمتر گوشتی عادت داشتن، غذاهایی مثل اشکنه، کله جوش و آب دوغ خیار خیلی طرفدار داشتن و پای ثابت سفره ها بودن. با دلگرم همراه شوید.

اشکنه – طرز تهیه اشکنه خوشمزه با روش آسان

در تمام انواع اشکنه‌ها ابتدا پیاز خرد شده و در روغن سرخ می‌شود و سپس دیگر مواد به آن افزوده می‌گردد.
یکی از انواع اشکنه، اشکنه شنبلیله است که تحت عنوان اشکنه رسمی نیز شناخته می‌شود و در تهیه آن از تخم مرغ استفاده می‌شود.

اشکنه تخم مرغ خوشمزه و ساده

مواد اصلی برای تهیه اشکنه

  • نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
  • رب گوجه ‌فرنگی 1 قاشق غذا خوری
  • شنبلیله خشک و نرم 1 قاشق مربا خوری
  • سیب زمینی متوسط 1 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • تخم مرغ 2 عدد

طرز تهیه اشکنه

  1. پیاز را با مقدار کمی روغن سرخ کنید و به آن کمی زردچوبه بزنید.۲
  2. پوست سیب زمینی را بگیرید، آن را بشویید و کاملا خشک کنید. سیب زمینی را به صورت قطعات نگینی شکل خرد، به پیاز سرخ کرده اضافه کنید و آن را کمی تفت دهید.۳
  3. رب را به سیب زمینی اضافه کنید و تفت دهید.۴
  4. مقداری آب به مواد فوق اضافه کنید و بگذارید مایه چند جوش بزند.۵
  5. به آن نمک، فلفل و شنبلیله نرم شده را اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم، سیب زمینی کاملا بپزد.۶
  6. تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید تا از سالم بودن آن ها مطمئن شوید. سپس آن ها را داخل اشکنه بریزید و مرتب هم بزنید تا تخم مرغ‌ها یکجا بسته نشود. بعد از دو تا سه جوش، اشکنه آماده است.

طرز تهیه اشکنه شنبلیله یا رسمی

مواد لازم برای تهیه اشکنه شنبلیله یا رسمی

  • تخم مرغ 4 عدد
  • پیاز ساطوری 1 عدد
  • شنبلیله خشک 2 قاشق غذاخوری
  • آرد 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 1 قاشق چایخوری
  • روغن 3-4 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه

  1. روغن را در قابلمه‌ای بر روی حرارت ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.
  2. آرد را اضافه کرده و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در روغن تفت دهید.
  3. زردچوبه و شنبلیله را اضافه کرده و با آرد و پیاز مخلوط کنید.
  4. آب، نمک و فلفل را بیفزایید و فرصت دهید تا به جوش آید.
  5. تخم مرغ را در قابلمه شکسته و حرارت را کم کنید تا به مدت ۱۲-۱۰ دقیقه بجوشد.

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا