دسته‌بندی نشده

آیا دعا نویسی برای رفع گرفتاری ها و رسیدن به حاجات تاثیری دارد؟

با وجود قرآن و مفاتیح و سایر کتاب های دینی، خیلی از افراد برای حل مشکلات خود به دعانویس مراجعه می کنند و معتقدند که رفتن پیش دعانویس تاثیر زیادی در حل مشکلات آنها داشته است. حالا این سوال ایجاد می شود که آیا دعانویسی واقعا اثر دارد یا نه. برای اینکه جواب این سوال را دریافت کنید، این مطلب از دلگرم را انتها مطالعه نمایید.
نیاز به دعا و راز و نیاز در همه انسان ها وجود دارد و دعا کردن باعث ایجاد احساس آرامش و قوت قلب در افراد می شود. گاهی اوقات افراد از اجابت دعاهای خود ناامید می شوند و به افرادی با عنوان دعانویس مراجعه می کنند تا برای آنها دعای مخصوصی بنویسد.

آیا دعانویسی واقعا اثر دارد؟

همه ادیان به روش های مختلف به دعا و راز و نیاز با خدا می پردازند و دعا کردن یک نیاز غریزی در وجود بشر است. اما گاهی افراد احساس می کنند که دعاهای آنها بی تاثیر است و به عبارتی گره ای در کار آنها افتاده که افراد دعا نویس با نوشتن دعاهای مخصوص می توانند این گره را برطرف کنند. گرچه بسیاری از دعاهایی که افراد دعانویس استفاده می کنند، برگرفته از قرآن و کتاب های دینی است، اما اعتقادی که در رفتن پیش دعانویس وجود دارد، تا حدود زیادی نیز تلقینی می باشد.

خوب است بدانیم در چه زمان هایی بهتر است دعا کنیم

حرف زدن با خداوند و درخواست از او نیازی به دعا نویس ندارد. شنوای دانا یکی از صفات خداوند می باشد و بیانگر این است که خداوند از حال همه بندگان خود باخبر است و همیشه خواسته های آنها می شنود.
اینکه امروزه رفتن پیش دعا نویس و دعانویسی رواج پیدا کرده، به دلیل ضعف ایمان افراد است. در واقع افراد احساس درماندگی می کنند و به جز مراجعه به دعانویس راهی برای رسیدن به خواسته خود پیدا نمی کنند. در صورتی که هیچ اتفاقی بدون اجازه خدواند رخ نمی دهد.
در آیه 15 سوره فاطر آمده که: (یا أَیهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِی الْحَمِیدُ؛ ای مردم شما (همگى) نیازمند به خدا هستید؛ تنها خداوند است که بی ‏نیاز و شایسته هر گونه حمد وستایش است)

دعا نویسی و طلسم

پس چرا باید به دعانویسی روی آورد؟

برخی معتقدند تاخیر در ازدواج و مسائلی از این قبیل به دلیل سحر و جادوست و با رفتن پیش دعا نویس و دعانویسی سعی بر بطلان سحر و جادو دارند.
اما واقعیت این است که اگر سحری نیز در کار باشد می توان با خواندن آیات قرآن و ذکرهای الهی برای رفع آن اقدام کرد. تعدادی از این آیات عبارتند از:

  • آیه 81 و 82 سوره یونس
  • آیات 118 تا 122 سوره اعراف
  • آیات 27 تا 46 سوره نازعات
  • آیه 51 و 52 سوره قلم
  • آیت الکرسی
  • خواندن سوره ‏هاى فلق و ناس
  • صدقه دادن
  • ذکر بسم الله و ما شاء الله، بسم الله و لا حول و لا قوّة إلاّ بالله
  • ذکر یونسیه (لا اِلهَ اِلّا اَنتَ سُبحانَکَ اِنّی کُنتُ مِنَ الظالِمین )

نکته دیگری که در مورد نحوه دعا کردن وجود دارد این است که علاوه بر امیداوری به اجابت دعا، فرد باید با حالت تضرع و زاری و بصورت پنهانی باشد.

نظر مراجع در مورد دعانویسی و رفتن پیش دعا نویس

رهبر فزرانه انقلاب، آیت الله خامنه ای، دعانویسی و مراجعه به دعانویس را در صورتی که دعا مضمون درست و معتبری داشته باشد، جایز دانسته اند.
براساس فتوای آیت الله صافی گلپایگانی، دعانویسی از روی منابع معتبر دینی را جایز شمرده اند اما در صورتی که دعا اعتبار شرعی نداشته باشد و به عنوان یک دعای عجیب و غریب از سوی دعانویس نوشته شود، را باطل و حرام اعلام کرده اند.
آیت الله مکارم شیرازی، دعانویسی از سوی افراد سودجو را نامعتبر شمرده اند، اما نوشتن دعا از کتاب های دینی معتبر را جایز اعلام کرده اند.
براساس فتوای آیت الله علوی گرگانی، دعانویسی مشکل شرعی ندارد ولی اگر دعانویسی به قصد سواستفاده از افراد باشد، جایز نیست.
در حقیقت دعا نویسی با سحر و جادو تفاوت دارد و اگر برای رفع مشکلات مردم باشد و از آیات معتبر قرآنی در آن استفاده شود، مانعی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا