دسته‌بندی نشده

آموزش بهترین روش برای خشک کردن شوید در منزل

چگونه شوید را خشک کنیم که زرد نشود ؟

شوید خشک یکی از پرکاربردترین سبزی هایی است کــه در تمام فصول سال خانم ها برای آشپزی از آن استفاده می کنند، در این مقاله ار مجله دلگرم می خواهیم روش درست کردن شوید خشک را با هم مرور کنیم.

نحوه خشک کردن شوید در منزل

یکی از ادویه‌هایی کــه در آشپزخانه هر کدبانوی ایرانی یافت میشود، شوید خشک است کــه هم میتوان آن را آماده خرید و هم میتوان در منزل تهیه کرد.

خشک کردن شوید در منزل اگرچه کمی وقت‌گیر، ولی بسیار ساده است و باعث میشود از تمیزی و کیفیت سبزی مصرفی خود مطمئن باشید.

در این مقاله شما را با نحوه خشک کردن شوید در منزل و روش‌های نگهداری از شوید خشک برای مدت طولانی آشنا میکنیم.

روشی ساده برای خشک کردن شوید در منزل

شوید تازه را تهیه و آن را پاک کنید، همه برگ‌های زرد، خراب، چوب‌ها و گل و لای سبزی را از آن جدا کنید.

از آنجایی کــه ساقه‌های شوید نرم هستند و خواص درمانی زیادی دارند، پیشنهاد میکنیم شوید‌ها را کمی با ساقه پاک کنید.

این کار به با برکت‌تر شدن و بیشتر شدن شوید خشک شما نیز کمک میکند.

شستن صحیح شوید بسیار مهم است، به این منظور شوید‌ها را داخل ظرف بزرگ بریزید و ظرف را از آب پر کنید.

دمای آب بهتر است خنک باشد تا تازگی شوید‌ها حفظ شود.

سبزی شوید برگ زیادی دارد و ممکن است به تخم انگل آلوده باشد، بنابراین به ازای هر لیتر آب داخل ظرف، ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی یا نمک اضافه کنید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند.

این کار سبب لیز و لزج شدن تخم و کیست انگل‌ها و به سطح آب آمدن آن‌ها میشود.

در این مرحله از شست وشو، آب روی سبزی شوید را آرام خالی کنید و شوید‌ها را داخل ظرف دیگری بریزید تا آب آن گرفته شود.

میتوانید از محلول‌های ضدعفونی کننده سبزیجات نیز برای میکروب‌زادیی شوید، استفاده کنید.

در مرحله بعد، برای اینکــه اثر مواد شیمیایی برطرف شده و از تمیزی شوید مطمئن باشید، سبزی را دوباره داخل آب ریخته و سپس آبکشی کنید تا کاملا تمیز شود.

بعد از گرفتن آب اضافی، شوید‌ها را روی دستمال‌های خشک‌کن، پارچه نخی تمیز یا سینی، به صورت یک لایه نازک پهن کنید و آن را در محلی کــه سایه باشد (دور از تابش مستقیم آفتاب، وزش باد و گرد و غبار) و البته جایی کــه هوا جریان داشته باشد، قرار دهید.

بهتر است شوید را زیر نور آفتاب خشک کنید

نکته: خشک کردن شوید در آفتاب اگر چه سریع‌تر انجام میشود، ولی تابش نور خورشید، باعث از بین رفتن ویتامین‌های موجود در سبزی به ویژه ویتامین آ، ویتامین ب و ویتامین ث میشود و از کیفیت سبزی شما کاسته میشود.

در حالیکــه اگر خشک کردن شوید را در سایه انجام دهید، مقدار کمتری از ویتامین آن از دست میرود، ضمن اینکــه شوید‌هایی کــه در سایه خشک شوند، خوش‌ رنگتر میشوند.

هنگامی کــه شوید‌های شما کاملا خشک شدند، به طوری کــه بتوانید به راحتی با دست خود خردشان کنید، ترد باشند و صدایی مانند خرد شدن برگ‌های پاییزی داشته باشند، میتوانید آن‌ها را جمع کنید.

تقریبا هر یک کیلو شوید تازه، ۵۰ گرم شوید خشک میدهد.

بعد از خشک شدن شوید، آن را به ظرف دربسته انتقال و در محیطی خشک، خنک و دور از تابش نورخورشید قرار دهید.

به این روش شما میتوانید شوید خشک را برای چند ماه تا یکسال ذخیره کنید.

آموزش بهترین روش برای خشک کردن شوید در منزل

نکات مهم برای بهتر خشک کردن شوید

برای داشتن نتیجه بهتر و زودتر خشک کردن شوید، میتوانید بعد از پاک کردن و شستن شویدها، آن‌ها را به صورت دسته‌ای و با حوصله خرد و بعد اقدام به خشک کردن کنید.

از روزنامه برای پهن کردن سبزی‌ها استفاده نکنید، زیرا سرب موجود در روزنامه برای سلامت بدن مضر است و میتواند باعث آلوده شدن سبزی شما شود.

توجه کنید اگر برای خشک کردن شوید آن را در جایی بیرون از منزل پهن کرده‌اید، باید در هنگام شب آن را به مکان سر بسته‌ای منتقل کنید یا روی شوید‌ها را با پارچه‌ای بپوشانید، زیرا در هوای سرد شب، سبزی شما دوباره رطوبت جذب کرده و مقدار آب ان زیاد میشود، ضمن اینکــه باعث پلاسیده شدن شوید خواهد شد.

برای جلوگیری از زردشدن شویدها، بهتر است روز اول خشک کردن شوید، جلوی آن پنکــه‌ای با دور متوسط قرار دهید و اجازه دهید یک روز باد پنکــه به آن بخورد، باد پنکــه باعث زودتر خشک شدن شوید و در نتیجه مانع زرد شدن آن میشود.

بعد از یک روز اجازه دهید دو تا سه روز دیگر نیز شوید‌ها بماند تا کاملا خشک شوند.

اگر جزو خانم‌های باسلیقه و پرحوصله هستید، پیشنهاد میکنیم بعد از خشک شدن شویدها، آن‌ها را الک کنید تا شوید یکدست‌تر و ریزتری داشته باشید.

شوید خشک علاوه بر بهتر کردن طعم غذا، خواص درمانی زیادی دارد.

دمنوش شوید خشک یک نوشیدنی مفید برای بیماران مبتلا به دیابت است کــه به تنظیم سطح قند خون کمک میکند و در کاهش چربی خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی نیز موثر است.

اضافه کردن شوید به غذا به لاغر شدن کمک میکند.

جالب است بدانید سبزیجاتی کــه به محض چیده شدن در صبح زود یا اول شب، فورا خشک میشوند، طعم و بوی بهتری دارند.

در صورتی کــه سبزیجاتی کــه انتخاب میکنید کاملا رسیده نباشند، بعد از خشک شدن رنگ و طعم خوبی نخواهند داشت.

البته سبزیجات خیلی رسیده هم بعد از خشک شدن سفت میشوند و نمیتوان آنها را مصرف کرد.

توصیه‌هایی برای بهتر خشک کردن شوید

برای خشک کردن سبزیجات ابتدا آنها را در تشتی از آب سرد غوطه‌ور کنید. آب سرد به حفظ تازگی سبزیجات کمک میکند.

هر بار سبزیجات خیسانده شده را از روی آب جمع‌آوری کرده و گل و لای ته‌نشین شده را دور بریزید.

این کار را برای 3 تا 4 مرتبه انجام دهید تا آب سبزیجات کاملا تمیز شود بعد آنها را آب بکشید.

فراموش نکنید نباید سبزیجات برای مدت طولانی در آب خیسانده شوند زیرا به راحتی املاح و ویتامین‌های خود را از دست میدهند.

بعد از شستن اجازه بدهید سبزیجات خشک شوند. برحسب نوع آنها، برش لازم را بدهید.

نکته دیگری کــه باید در ذهن داشته باشید اینکــه هر چه سبزیجات به قطعات ریزتری خرد شوند، سریع‌تر خشک میشوند.

بیشتر بخوانید :

روشی طلایی جهت خشک کردن گل بهار نارنج

معرفی چندین روش ساده برای خشک کردن زعفران در منزل

۴ روش مناسب و آسان جهت خشک کردن آلبالو در منزل

خشک کردن زنجبیل : چگونه زنجبیل خشک شده تهیه کنیم؟

3 روش کاربردی برای خشک کردن سبزیجات

برای خشک کردن سبزیجات 3 روش وجود دارد: خشک کردن زیر نور آفتاب، خشک کردن به روش صنعتی و خشک کردن در فر برای خشک کردن سبزیجات در فر.

کافی است درجه فر را روی پایین‌ترین حرارت تنظیم کنید و هر نیم ساعت یکبار به سبزیجات خود سری زده و آن را هم بزنید.

توصیه ما به شما این است کــه سبزیجات خود را روی یک سینی مسی اکسید نشدنی یکنواخت پهن کنید و هر چند وقت یکبار سینی را بچرخانید تا حرارت به طور یکسان به تمامی نقاط برسد.

برحسب نوع سبزی، 4 تا 12 ساعت زمان برای خشک شدن در فر نیاز است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا