دسته‌بندی نشده

آشنایی با مناطق دیدنی و تفریحی داراب

جاذبه های گردشگری داراب

داراب یکی از شهرهای استان فارس است که به دلیل دارا بودن پوشش گیاهی خاص خود، شهرت دارد. البته می توان گفت این شهر یکی از شهر های گردشگری و تاریخی در ایران است. نام قدیم این شهر دارابگرد و در دوران ساسانی پایتخت ایران بوده است. قدمت داراب به دوره هخامنشی می‌رسد. از نظر اقلیم جغرافیایی قسمتی از این شهر گرم و خشک است و قسمتی دیگر کوهستانی است.

داراب دارای مکان های دیدنی زیادی است و همه ساله گردشگران زیادی به این شهر سفر می کنند و از دیدن مکان های دیدنی آن لذت می برند یکی از بهترین مکان های دیدنی این شهرستان تنگه رغز می باشد که دارای ۶۴ آبشار می باشد که طبیعت این منطقه را جندین برابر زیباتر کرده است.

کاروان سرای داراب

همان گونه که گفته شد داراب یک شهر قدمت دار و تاریخی است که لازمه هر شهر تاریخی در ایران باستان یک کاروان سرا بوده می باشد. کاروان سرا ها در واقع اولیـن بناهای اسلامی بودند که با هدف سرویس دهی به تیـم های مسافر در میـان شهر ها و راه ها تهیه می شدند. شکل و شمایل کاروان سرا ها ویـژه است و عموما به شیوه یک طبقه و دو طبقه ساخته می شوند. کاروان سرای داراب نیز از قدیمی ترین کاروان سراهای ایران است که مردم از آن به عنوان یک جاذبه تاریخی فارس یاد می کنند.

داراب

آبشارهای تنگه رغز داراب

اگر به دیدار آبشار در بستر طبیعت علاقه دارید تنگه رغز برترین پیشنهادی است که می توانیم برای شما داشته باشید. تنگه رغز در فاصله ۳۰ کیلومتری از خود شهر داراب قرار دارد و راه آن در جنوب فارس می باشد. دیوارهای بلندی که در این تنگه وجود دارد آن را منحصر به شخـص کرده و زیـادتر جلوه تنگه را تهیه کرده می باشد. این جا بهشت آبشار همی باشد. چنان چه یکـی یکـی آبشار ها را بشمارید روی عدد ۶۴ متوقف خواهید شد و این یعنی این منطقه ۶۴ آبشار دارد که برای دیدار از ۱۲ تای آن ها می بایست با طناب گذر و مرور نمایید . ارتفاع بلند ترین آبشار ها از ۶ متر تا ۶۵ متر هم می رسد ولی بعضـی هم به گونه ای است که خواهید توانست به آسانـی در آن راه بروید و از لمس آب لذت ببرید. عمق ابشار ها از ۶ تا ۲۰ متر متغییر است پس نبایستی بی گدار به آبشار بزنید!

نقش برجسته شاپور داراب

اگر از سمت جنوب داراب، ۴ کیلومتر حرکت داشته باشید کوهی به نام پهنا خواهید نگاه کـرد که نقش و نگارهایی از دوره ساسانیان به خود دارد. این نقش ها در واقع برای موفقـیت شاپور اول بر امپراطور روم کشیده شده می باشد. اگر به نگاره ها دقت نمایید متوجه می گـردد که سوار بر اسبی در طرخ ها وجود دارد که گویا شاپور می باشد. وی در رو به روی سه امپراطور روم قرار گرفته که این نشان از قدرت نمایی وی دارد.

این طرح که حدود ۹٫۱۰ متر طول و ۵٫۴ عرض دارد، نقشی از شاپور است که در سن ۶۳ سالگی این موفقـیت را به نام خود ثبت کرده می باشد. برای دیدار از این بنای تاریخی خواهید توانست به راه آدرس ۴کیلومتری جنوب داراب، دامنه کوه پهنا بروید .

شاپور

چشمه گلابی داراب

اگر به جاده قدیم داراب به شیراز در حرکت باشید در ۱۷ کیلومتری ان جایی که فسارود به آن گفته می گـردد یک چشمه جذاب و دل نشین وجود دارد که آن را چشمه گلابی نام گذاشته اند. سرچشمه چشمه گلابی از ساختـار آهکی شمالی دشت داراب می باشد.

بعد از دیدار از این چشمه چنان چه ۴ کیلومتر از آن دور شوید به چشمه شور می رسید که دیدن آن لطف ویژه ای دارد. نا گفته نماند برکت شهر داراب از این دو چشمه و چند چشمه دیگر است چرا که تامین کننده آب این منطقه می باشند. اما گردشگران در میـان تمام چشمه ها به چشمه گلابی زیـادتر علاقه نشان می دهند پس چنان چه می خواهید یک روز در طبیعت باشید این چشمه را گزینش نمایید .

مسجد کامل داراب

اگر به بناهای تاریخی علاقه دارید قطعا همیشه به دنبال قدیمی ترین بناها می باشید . مسجد کامل داراب مسن ترین مکانی است که در این شهر هنوز پا بر جمی باشد. برج های ۴ گانه این مسجد در کنار ۱۱ ضلع هم حد اش، جلوه ویژه ای دارد. معماری این مسجد جذاب است و خط کوفی برای نگارش قران در آن در نظـر گرفته شده می باشد.

گفته می گـردد که این مسجد از سبک معماری هندی بهره برده می باشد. خوشبختانه برای دیدار از این محل تاریخی نیازی نمی بـاشد که به بیرون از شهر بروید چرا که مسجد کامل در مرکز داراب واقع شده می باشد. پوشش گیاهی موجود در مسجد فضای ان را با طراوت تر کرده چرا که درختان مرکباتی مثل پرتقال و نارنج و درختان بزرگ نخل بر قشنگی آن افزوده اند.

آبشار

آبشار فدامی داراب

اگر مسیری که گزینش کرده اید به سمت جنوب شرق داراب باشد، پـس از طی کردن ۱۳۰ کیلومتر خواهید توانست به آسانـی به آبشار زیبای فدامی برسید که در راه جاده ترانزیتی شیراز بندرعباس قرار گرفته می باشد.

این آبشار از آن جا شهرت پیدا کرده که ۴ نوع چشمه آب شیرین و شور و گرم و سرد را با هم ترکیب می کند تا اینکه پـس از فاصله ای ان ها با هم جمع شده و ماهیت تازه از خود نشان می دهد. این آب ها به شیوه مجتمع به شیوه آبشار در ارتقاعی ما میـان ۱۰ تا ۱۵ متر قشنگی جدیدی تعداد می زنند.

عرض این آبشار ۸۰۰ متر بوده که به علـت مـوارد کمبود آب حالا به ۲۰۰ متر رسیده ولی مرکز آن از کنار نخلستان هایی می گذرد که دیدن آن واقعا لذت قسمـت می باشد.از آب شیرین این آبشار روستاهای اطراف تغذیه می کنند. این آب شیرین در تابستان خنک و گوارا و در زمستان نیز گرم است اما بطور جالبی آب شور ماهیتی مخالف آب شیرین را به خود می گیرد.

آتشکده آذرخش داراب

اگر به سمت جنوب شرقی از شهر داراب به میزان ۵ کیلومتر طی نمایید به بنایی می رسید که یک اتشکده خاموش است و دیدن از آن واقعا لذت دارد. این بنا که ما میـان ۴۰۰ تا ۵۰۰ متر است، از کوه تراشیده شده و استحکام آن به این خاطر می باشد. این آتشکده در قسمتـی از آن حاوی سقف باز بوده که اما رایـج تمام آتشکده ها چنین بوده می باشد. اتاقکی در این قسمـت قرار دارد که در واقع نگهبان آتش در آن زندگـی می کرده می باشد. طراحی و تهیه این بنا با این که از کوه تراشیده شده ولی به ظرافت همـه صورت گرفته و اضلاع آن به گونه ای است که خواهید توانست از آن دیدن کرده و اطلاعات خوبی کسب نمایید .

آبشار

آتشکده آذرجو داراب

اما چنان چه می خواهید به راه غربی داراب حرکت نمایید و تمایل دارید یک آتشکده را مشاهده نمایید خواهید توانست تا ۱۰ کیلومتر در این سمت از داراب دور شوید تا به آتشکده آذر جو برسید. هر چند این آتشکده به استحکام آذرخش نمی بـاشد وبخش هایی از ان فرو ریخته است اما وجود یک چشمه آب به نام اغلان در آن که به معنی دختر و پسر است، دیدنی می باشد. در کنار این آتشکده سنگ هایی از کوه تراشیده شده که برای آسیاب کردن از آن بهره گیری می شده می باشد.

آبشار کاسه رود داراب

آبشار کاسه رود ( دره آکواریوم) نیز در ۸۰ کیلومتری جنوب شرق داراب قرار دارد که در بردارنده آبی شیرین، خنک و گوارا می باشد. . طبیعت زیبای اطراف آن خواهـد توانست روح شما را شاداب نماید . این آبشار پـس از رسیدن به زیباترین پل هوایی کشور، به راه خود ادامه می دهد و منظـر ه ای زیبا تعداد می زند که می بایست آن را از نزدیک ببینید. چشمه های دوگانه ای وجود دارند که در واقع تامین کننده آب این چشمه می باشند . برای رفتن به آبشا کاسه رود کیلومتر ۸۰ جاده داراب به حاجی آباد راباید طی نمایید و به آبشار برسید.

separator line

بیشتر بخوانید:

آشنایی با مناطق دیدنی و گردشگری صوفیان

جاذبه های گردشگری و مناطق دیدنی فریدن

آشنایی با مناطق دیدنی و تفریحی صفادشت

گردآوری توسط بخش گردشگری

مجله دلگرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا