۹ عارضه دوچرخه سواری مردان
مضرات دوچرخه سواری برای مردان :
دوچرخهسواری برای مردان مانند هر ورزش حرفهای دیگر رعایت نكات آمادگی یعنی گرم كردن با نرمش ملایم، انجام دوچرخهسواری و بعد سرد كردن بدن برای جلوگیری از فشار به عضلات و دردهای عضلانی لازم است
پدال زدن در افرادی که مبتلا به دردهای شدید زانو یا آرتروز هستند، درد را تشدید میکند.
دکتر لیلا صدیقیپور
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ورزش در خصوص شیوه زندگی در افرادی که با یک کلیه زندگی میکنند، اذعان داشت: این افراد میتوانند مثل یک فرد عادی زندگی کنند و تنها به دلیل اینکه هایپرتروپی است به این معنا که کلیه بزرگتر میشود سپس در نتیجه شکنندهتر میشود.
وی در ادامه گفت:
به طور کلی کلیه فرد به دلایل مختلف از جمله: مادرزادی، عفونت، سنگ، توده و یا ضربه دچار آسیب دیدگی میشود.
این متخصص با اشاره به اینکه، این افراد باید چگونه زندگی کنند و چه مواردی را در زندگی رعایت کنند، تصریح کرد: مصرف آب و مایعات فراوان، رعایت گروهی از رژیمها از جمله محدودیت پروتئینها و غذاهای شور، عدم مصرف هرگونه آنتیبیوتیکها و مسکنها، کاهش وزن، عدم مصرف ویتامین D و C به دلیل ایجاد رسوب در کلیه در این افراد توصیه نمیشود.
وی، در پایان یادآور شد:
افرادی که با یک کلیه زندگی میکنند چنانچه دچار هرگونه از علائم درد کلیه، سوزش، تکرر ادرار شدند باید سریعاً به پزشک مراجعه کنند خصوصاً افرادی که سابقه سنگ کلیه و دیابت دارند، چرا که این افراد مستعدتر هستند
1- درد زانو:
دوچرخه سواران مانند دوندگان گاهی دچار درد زانو می شوند. این درد به علت التهاب تاندون (تاندونیت) در مفصل استخوان ران و استخوان کشکک است.
درد زانو در دوچرخه سواری ممکن است ناشی از پایین بودن بیش از حد یا جلو بودن بیش از حد زین دوچرخه و یا با شدت و بیش از حد رکاب زدن در یک دنده معین دوچرخه باشد که باعث می شود هنگام رکاب زدن روی زانو فشار بیاید.
درد در بخش بیرونی زانو ممکن است در اثر بالا بودن بیش از حد زین و رکاب زدن با پنجه پا به سمت داخل باشد.
یک تحقیق نشان داده است مردانی که بیش از 9 ساعت در هفته دوچرخه سواری می کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند
2- کمردرد:
علل کمردرد ممکن است سوار شدن بر دوچرخه بیش از حد دراز، و یا جلو یا پایین قرار داشتن بیش از حد فرمان دوچرخه باشد.
توصیه کلی این است که ارتفاع زین را تنظیم کنید. یک بررسی هم نشان داده است که زاویه دادن به زین در حد 10 تا 15 درجه به سمت جلو در بهبود کمردرد دوچرخه سواران مفید است.
3- بی حسی دست ها:
بی حسی دست و مچ آن را گاهی «فلج فرمان دوچرخه» می نامند. این عارضه ناشی از انداختن بیش از حد وزن روی دست ها حین دوچرخه سواری است. بالا بردن فرمان دوچرخه یا کم کردن فاصله آن تا زین ممکن است کمک کننده باشد، چرا که موقعیت دست ها هنگام دوچرخه سواری را تصحیح می کند.
4- درد باسن:
بیشتر وزن شما هنگام دوچرخه سواری باید روی استخوان های نشیمنگاه که کف لگن را تشکیل می دهند، وارد شود. هنگامی برای مدت طولانی دوچرخه سواری می کنید، احساس اندکی درد عادی است، اما اگر درد شدیدی در باسن داشتید، ممکن است زین دوچرخه بیش از حد بالا باشد و یا لازم باشد که زین دوچرخه را به سمت جلو یا عقب ببرید.
5- اختلال نعوظ:
اینکه آیا دوچرخه سواری در مردان به واقع باعث اختلال نعوظ می شود یا نه مورد بحث بوده است. نتایج بررسی ها در این مورد متناقض است.
اما به یقین، زین دوچرخه می تواند اعصاب و عروق خونی در میان دوراه (ناحیه میان دستگاه تناسلی خارجی و مقعد) را تحت فشار قرار دهد و بی حسی میان دوراه یک مشکل شایع در دوچرخه سواران است.
پهن بودن زین دوچرخه در قسمت عقب به طوری که از استخوان های نشمینیگاه حمایت کند، ممکن است مفید باشد.
هر 10 دقیقه یک بار، توقف دوچرخه سواری برای چند ثانیه نیز توصیه می شود. پایین آوردن زین هم مفید خواهد بود.
کاهش صدمات جنسی برای مردان دوچرخه سوار :
هنروش دوچرخه سواری از راحتی دستگاه تناسلی و میزان فشار احتمالی به این ارگان اطمینان حاصل فرمایید ،در حین دوچرخه سواری بدن خود را هر از گاهی حرکت دهید و کمی خود را روی زین جابجا کنید ،در دوچرخه سواری های طولانی مدت پس از مدتی رکاب زدن ، از دوچرخه پیاده شوید تا امکان خودرسانی به ارگان مهیا گردد
از صندلی های تشک دار کمتر استفاده کنید اگر چه شاید راحت تر و نرم تر به نظر آیند لیکن فشار را به ارگان جنسی مضاعف می نمایند ،از زین ها مخصوص و جدید که بدون دماغه می باشند استفاده کنید ،زین دوچرخه را زاویه دار به سمت پایین نگه دارید و نه برعکس.
به محض تجربه هر گونه درد ، مور مور شدن ، خواب رفتگی یا بی حسی دستگاه تناسلی سریعاً از دوچرخه پیاده شده یا پوزیشن خود را تغییر دهید.
در خاتمه اینکه اگر چه رابطه علت ومعلولی بین دوچرخه سواری و احتمال ناتوانی جنسی موجود نیست لیکن عدم رعایت بهداشتی در این ورزش میتواند زمینه ساز ابتلا به ناتوانی جنسی در مرد گردد.
6- ضربه مغزی:
ضربه به سر مهم ترین خطری است که دوچرخه سواران در معرض آن هستند و بررسی ها نشان داده که گذاشتن کلاه ایمنی روی سر، باعث کاهش آسیب های سر و مغز هنگام دوچرخه سواری می شود.
7- سرطان پروستات:
یک تحقیق نشان داده است مردانی که بیش از 9 ساعت در هفته دوچرخه سواری می کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.
تیم تحقیقاتی از دانشگاه کالج لندن که این پژوهش را انجام داده است می گوید: تحقیق ما که روی بیش از 5200 دوچرخه سوار بود، نشان داد کسانی که بیش از 50 سال دارند و بیش از 9 ساعت در هفته دوچرخه سواری می کنند، پنج برابر بیشتر به سرطان پروستات مبتلا می شوند. البته نتایج این تحقیق نیاز به بررسی بیشتری دارد.
8- آسیب کلیه ها:
بررسی ها نشان می دهند برخورد با اجسام مختلف حین دچرخه سواری در آسیب رساندن به کلیه ها موثر است. لذا پزشکان توصیه می کنند افراد تنها در مسیرهای ایمن به دوچرخه سواری بپردازند. همچنین از سوار شدن به دوچرخه های غیر استاندارد جدا خودداری کنند.
استفاده از تجهیزات جانبی مانند کلاه ایمنی، مچ بند و زانوبند می تواند از شدت آسیب های ورزشی حین دوچرخه سواری بکاهد.
چه کسانی دوچرخه سواری نکنند :
محدودیت دوچرخهسواری غیر از بیماران تنفسی و قلبی، برای کسانی هست که دچار آرتروز شدید زانو هستند.
اگر شخص شرایط خاصی ندارد که فعالیت ورزشی برایش محدویت داشته باشد، دوچرخهسواری هیچ ضرر خاصی ندارد.
محدودیت دوچرخهسواری در مورد بیماریهای قلبی و عروقی در شرایطی است که نارسایی خاصی دارند. این افراد در هوای آلوده نباید دوچرخهسواری کنند.
در دوچرخهسواری حرفهای مانند هر ورزش حرفهای دیگر رعایت نکات آمادگی یعنی گرم کردن بدن قبل از دوچرخه سواری با نرمش ملایم، انجام دوچرخهسواری و بعد سرد کردن بدن برای جلوگیری از فشار به عضلات و دردهای عضلانی لازم است.
برای دوچرخهسواران حرفهای در دورههای آموزش، شیوههای استفاده صحیح از دوچرخه برای آسیب کمتر به مفاصل و عضلات آموزش داده میشود.
مشکلی که در دوچرخه سواری طولانی مدت به وجود میآید مانند هر ورزش دیگری، کار کشیدن بیش از حد از عضلات است که سبب گرفتگی و خستگی عضلانی و یا به ندرت کشیدگی یا پارگی عضلات میشود.
بیشتر بخوانید :
چقدر با رشته های دوچرخه سواری آشنایی دارید؟
کاربر گرامی چنانچه این مطلب برای شما مفید بوده لایک کنید ، و نظر و پیشنهادی دارید با دیگر کاربران مجله دلگرم به اشتراک بگذارید.
تهیه و گردآوری مجله دلگرم
جهان باورصاد