دسته‌بندی نشده

۸ فایده باورنکردنی بغل کردن عاشقانه برای سلامتی

مجله دلگرم | بغل کردن مطمئناً احساس خیلی خوبی به شما می بخشد و شواهد نشان می دهد تاثیرات بسیار خوبی هم بر سلامتی ما دارد. در تحقیقی که در دانشگاه کارولینای شمالی انجام گرفت، محققان دریافتند که بغل کردن هورمون “اکسیتوسین” را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

درواقع، وقتی زوجین ۲۰ ثانیه همدیگر را بغل می کنند، سطح اکسیتوسین در بدنشان که طی تولد بچه و شیردهی آزاد می شود، بالا می رود. افرادیکه در روابط عاشقانه هستند، بیشترین افزایش اکسیتوسین را دارند.

ضمناً سطح هورمون استرس، کورتیزول، هم در خانم ها همراه با فشارخون پایین آمد. دکتر کارن گورون یکی از محققین این تحقیق می گوید، “هرچه حمایت عاطفی بیشتر باشد، این افزایش میزان اکسیتوسین نیز نیز هم در مرد و هم در زن بیشتر خواهد شد. اما اهمیت اکسیتوسین و اثرات محافظت کننده آن دربرابر بیماریهای قلبی، میتواند برای خانم ها بیشتر باشد.”

دکتر کارمین گریفیت، سخنگوی بنیاد قلب بریتانیا، می گوید، “دانشمندان علاقه زیادی به این مسئله نشان می دهند که احساسات مثبت می تواند برای سلامتی مفید باشد. این تحقیق نشان میدهد که ساپرت عاطفی، مثلاً به شکل در آغوش کشیدن های عاشقانه می تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت قلب داشته باشد. “

بغل کردن چه فوایدی دارد؟

در ادامه شما را با 8 خاصیت شگفت انگیز بغل کردن آشنا میکنیم.

۱. ترشح اوکسی توسین

اوکسی توسین یک هورمون شادی آور است که توسط غده هیپوفیز ترشح می‌شود و با اثر گذاری بر مرکز احساسی مغز، باعث افزایش رضایت و کاهش اضطراب و استرس می‌شود. اوکسی توسین هنگام زایمان نیز در مادر ترشح شده و موجب می‌شود که با تمام درد و احساس ناراحتی که دارد، فرزندش را دوست بدارد.

همچنین اوکسی توسین موجب کاهش ضربان قلب و سطوح کورتیزول شده و در نتیجه از فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

۲. جلوگیری از بیماری

مطالعه‌ای که در دانشگاه میامی در مورد تماس فیزیکی صورت گرفت از اثرات مثبت بغل کردن بر سلامت خبر داد. برخی از نتایج این مطالعه عبارت است از: رشد سریعتر نوزادان نارس، کاهش درد، کاهش علائم بیماری‌های خود ایمنی، کاهش سطوح گلوکز در کودکان مبتلا به دیابت و بهبود سیستم ایمنی مبتلایان به سرطان.

۳. تحریک غده تیموس

فشار ملایم به جناغ سینه و همچنین هیجان بغل کردن، باعث فعال شدن چاکرای خورشیدی شده و موجب تحریک غده تیموس می‌شود. غده تیموس تولید گلبول‌های سفید خون را تنظیم می‌نماید. گلبول‌های سفید خون با تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامتی را برای ما به همراه دارد.

۴. برقراری ارتباط غیر کلامی

برقراری ارتباط تنها از راه گفت: گو و استفاده از کلمات امکان پذیر نیست بلکه روابط غیر کلامی مانند زبان بدن نیز در برقراری ارتباط بسیار مؤثرند. بغل کردن یکی از نمود‌های غیر کلامی ارتباط است که می‌تواند حرف‌های زیادی را به همراه داشته باشد و یک روش عالی برای ابراز احساسات و افزایش صمیمیت است.

۵. افزایش اعتماد به نفس

بغل کردن مخصوصا در کودکان موجب افزایش اعتماد به نفس می‌شود. لمس و آغوش اولین راه ارتباطی نوزاد با والدینش است. هنگامی که کودکان متولد می‌شوند و والدینشان آن‌ها را در آغوش گرفته و لمس می‌کنند احساس خاص بودن و دوست داشتنی بودن به ایشان می‌دهد.

۶. افزایش ترشح دوپامین

بغل کردن مغز را تحریک می‌کند تا هورمون دوپامین را که هورمون لذت است ترشح کند. دوپامین حس خوب به انسان القا نموده و باعث افزایش انگیزه می‌شود. سطوح پایین دوپامین درابتلا به بیماری‌های پارکینسون و اختلالات خلقی مانند افسردگی مؤثر است.

۷. افزایش ترشح سروتونین و اندورفین

بغل کردن موجب ترشح سروتونین و اندورفین شده و وجود این هورمون‌ها در خون باعث لذت، کاهش درد، کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های فلبی می‌شوند. همچنین از اضافه وزن جلوگیری نموده و باعث افزایش عمر می‌شوند. آغوش گرفتن در طولانی مدت کاهش استرس شده و اخلاق را بهتر نموده و شادی آور است.

۸. تعادل سیستم عصبی

بغل کردن یا در آغوش کشیدن باعث ایجاد تعادل در دستگاه عصبی می‌شود. پوست حاوی شبکه‌ای از گیرنده‌های فشار تخم‌مرغی‌شکل کوچک به نام گلبول‌های پاسینیان است که باعث ایجاد لامسه می‌شوند؛ این گیرنده‌ها از طریق عصب واگ با مغز در ارتباط هستند. بررسی واکنش‌های الکتریکی پوستی در فردی که در آغوش گرفته شده است، تغییر قابل‌ملاحظه‌ای را در میزان رسانایی پوست آن فرد نشان می‌دهد؛ تاثیر رطوبت و الکتریسیته در پوست هنگام بغل کردن نشان‌دهنده‌ی حالتی متعادل از دستگاه عصبی پاراسمپاتیک است که از طریق انسجام میان جسم و روان ایجاد می‌شود.


چنانچه این مطلب را مفید میدانید با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن، از ما حمایت کنید. نظرات، پیشنهادات و مقاله های درخواستی خود را از طریق قسمت دیدگاه ها برای ما ارسال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا