۳ روش ساده جهت پخت کوکوی نخود فرنگی
طرز تهیه و دستور پخت کوکو نخود فرنگی
کوکو نخود فرنگی یک غذای خوش طعم و عالی می باشد که با استفاده از نخود فرنگی درست می شود. کوکو نخود فرنگی نیز یکی از غذاهای ایرانی می باشد که همانند دیگر غذاهای ایرانی سالم و مقوی است.
این غذا را می توانید در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری میل کنید. تهیه این غذا در منزل به راحتی و با کمترین هزینه صورت می گیرد.
اگر شما بتوانید این کوکو را به شکلی زیبا تزئین کنید می تواند به سفره شما جذابیت و چهره ای خاص ببخشد. با دلگرم همراه شوید.
کوکوی نخود فرنگی را چگونه بپزیم؟
1. کوکوی نخود فرنگی با زیره و کاری
مواد لازم :
- سیب زمینی متوسط : ۴ عدد
- نخود فرنگی پخته : نصف پیمانه
- پیاز متوسط : یک عدد
- سیر : دو حبه
- جعفری خرد شده : یک قاشق غذاخوری
- تخم مرغ : ۳ عدد
- روغن مایع : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- ادویه کاری : به مقدار لازم
- پودر زیره : به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا پوست سیب زمینی ها را بگیرید و آن ها را رنده ریز کنید.
سپس آب سیب زمینی ها را بگیرید و پیاز و سیر رنده شده را به سیب زمینی ها اضافه کنید.
تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
سپس نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زیره و ادویه کاری و جعفری خرد شده را اضافه کرده و همه ی مواد را به خوبی مخلوط کنید.
در آخر نخود فرنگی پخته شده را اضافه کنید و با بقیه مواد خوب مخلوط کنید.
در یک ماهیتابه نچسب مایه کوکو را ریخته و اجازه دهید یک طرف آن سرخ شود.
سپس آن را برش زده و برش گردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
می توانید از مایه کوکو قاشق قاشق برداشته و داخل ماهیتابه بریزید.
2. روش تهیه کوکوی نخودفرنگی زعفرانی
مواد لازم :
- نخود فرنگی :300 گرم
- سیر :2 حبه
- سیب زمینی کوچک :2 عدد
- شوید خشک :به میزان لازم
- تخم مرغ :5 عدد
- آرد :1 قاشق غذا خوری
- نمک :به میزان لازم
- فلفل :به میزان لازم
- زعفران :به میزان لازم
طرز تهیه :
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و خرد کنید و به همراه نخود فرنگی و سیر در دستگاه میکسر بریزید تا به صورت یکدست خرد شوند.
سپس تخم مرغ ها را به همراه آرد ، شوید ، نمک ، فلفل و کمی زعفران به مواد میکس شده اضافه کنید.
تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
سپس مواد کوکو را در تابه بریزید تا یک طرف آن را سرخ شود.
بعد کوکو را برگردانید و طرف دیگر آن را سرخ کنید.
کوکوی آماده شده را در ظرف مورد نظرتان قرار دهید و برش بزنید و در کنار گوجه فرنگی و سبزیجات دیگر سرو کنید.
3. طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی دارچینی
مواد لازم :
- ۱ پیمانه نخود فرنگی
- ۱ عدد سیب زمینی متوسط
- ۱ عدد تخم مرغ
- ۱ عدد پیاز کوچک
- به مقدار لازم نمک و فلفل و زردچوبه
- دارچین به دلخواه
طرز تهیه :
نخود فرنگی و سیب زمینی رو میزاریم بپزد. زمان پخت اینقدر ادامه داشته باشه که زماتی نخود رو بین انگشتان آرام فشار دادید آرام له شود.
بعد پخت یه ربع کنار میزاریم تا خنک شود سپس نخود و سیب زمینی را خوب له می کنیم
پیاز رو رنده می کنیم و ابش رو می گیریم و به موادمون اضافه می کنیم و هم میزنیم.
بعد تخم مرغ نمک و فلفل و زرچوبه را مخلوط میکنیم و اگر تمایل داشتید مقداری دارچین اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم
در ماهیتابه مقداری روغن را گرم می کنیم و از موادمون گلوله برداشته و بین دست پهن می کنیم و در روغن داغ سرخ می کنیم.
وقتی یک طرف سرخ شد طرف دیگر را سرخ می کنیم. کوکوی ما حاضر هست نوش جان
خواص بی نظیر نخود فرنگی
نخود فرنگی یا نخود سبز، یک منبع تغذیه ای در نظر گرفته می شوند. آن ها حاوی آمینو اسیدهای ضروری، سیستئین و لیسین هستند.
نخود سبز یا نخود فرنگی شامل بسیاری از مواد مغذی ضروری مثل ویتامین B، ویتامین E، نشاسته، چربی ها، و پروتئین ها است.
آن ها همچنین به درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کنند. این نخودها کم چرب، شیرین مزه و بسیار مهم برای متابولیسم پروتئین ها، چربی ها، و کربو هیدرات ها هستند.
مواد مغذی موجود در نخود فرنگی
اگر نگاهی به مواد مغذی موجود در نخود فرنگی بیندازید متوجه می شوید که این ماده فهرست بلند بالایی از ویتامین ها و مواد معدنی را دارد.
نخود فرنگی کالری اندکی دارد و سرشار از فیبر و پروتئین است. یک پیمانه از نخود فرنگی پخته شده در برگیرنده موارد زیر است:
134 کالری
25 گرم کربوهیدرات
8.6 گرم پروتئین
0.4 گرم چربی
8.8 گرم فیبر رژیمی غذایی
41.4 میکروگرم ویتامین K
0.8 میلی گرم منگنز
22.7 میلی گرم ویتامین C
0.4 میلی گرم تیامین
1282 واحد ویتامین A
187 میلی گرم فسفر
101 میکروگرم فولات
0.3 میلی گرم ویتامین B6
3.2 میلی گرم نیاسین
62.4 میلی گرم منیزیم
0.2 میلی گرم ریبوفلاوین
0.3 میلی گرم مس
2.5 میلی گرم آهن
1.9 میلی گرم روی
434 میلی گرم پتاسیم
موارد احتیاطی در مصرف نخود فرنگی
اگرچه نخود فرنگی برای بیشتر مردم بی خطر و امن است اما برخی از افراد ممکن است بعد از مصرف دچار حساسیت شوند.
برای این افراد خوردن نخود فرنگی می تواند حساسیت غذایی همچون کهیر، تورم، خارش، حالت تهوع و راش پوستی را ایجاد نماید.
اگر چنین مواردی را تجربه کردید حتما با یک پزشک مشورت نمایید.
از آنجایی که نخود فرنگی سرشار از فیبر است می تواند در برخی از افراد مشکلات روده ای را ایجاد کند.
برخی از عوارض جانبی رایج نخود فرنگی در برگیرنده نفخ، حالت تهوع، گاز است.
اگر بعد از خوردن این ماده مشکلات گوارشی را تجربه کردید سعی کنید یک شب قبل آن را خیس کنید.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه ی کوکوی هویج سالم و ساده
کوکو ی کرفس : طرز تهیه کوکو برگ کرفس
طرز تهیه ۴ مدل کوکو خوشمزه و پرطرفدار ایرانی + نکات کلیدی
کوکوی اسفناج | طرز تهیه کوکوی مناسب افراد دیابتی + خواص اسفناج