۲ روش مخصوص جهت تهیه دسر شارلوت سلطنتی
طرز تهیه شارلوت سلطنتی
شارلوت اسم مجموعه ای ازدسرهاست که از دو جزء تشکیل میشن، یه جزء کیکی که میتونه شامل انواع کیکها ، بیسکویت ها و نانها باشه، جزء دیگه شامل انواع کرمها، پوره میوه و ژله.
شارلوت سلطنتی دسری بسیار خوشمزه و دلپذیر است که می تواند ذائقه ی هر کسی را به سمت خود جلب کند.طرز تهیه این دسر مجلسی را در دلگرم ببینید.
دستور پخت دسر شارلوت سلطنتی
دسر شارلوت از ترکیب توتفرنگی، تمشک، خامه زده شده در کنار کیکهای اسفنجی لذیذ تهیه میشود و طعم بی نظیری را به شما هدیه خواهد کرد. امروز با معرفی دو مورد از محبوبترین دستورالعملهای تهیه شارلوت با شما هستیم. با ما همراه باشید.
روش اول جهت تهیه دسر شارلوت تمشک
برای دستور پخت اول به مواد اولیه زیر در اندازههای ذکر شده نیاز خواهید داشت:
مواد لازم برای شارلوت
- ژله تمشک ۱ بسته
- تمشک ۴۰۰ گرم
- شکر دانه درشت ۲۵ گرم
- شیر ۱۵۰ میلیلیتر
- شکر قنادی (دارای پودر نشاسته ذرت بوده و در قنادی موجود است) ۱۰۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۳ عدد
- ژلاتین ۶ برگ که به مدت ۵ دقیقه در آب سرد خیس خرده و خشک شده
- خامه پرچرب ۳۰۰ میلیلیتر
مواد لازم برای رول سوئیسی
تخم مرغ ۸ عدد
شکر قنادی ۱۵۰ گرم، به علاوه مقدار کمی برای پاشیدن روی رول
آرد ساده ۱۵۰ گرم
مربای تمشک ۱۵۰ گرم
مواد لازم برای سرو دسر
توتفرنگی رسیده ۴-۵ عدد، نصف شده
برگ نعناع تازه ۲-۳ عدد
دستورالعمل تهیه :
برای تهیه شارلوت، ابتدا ژله تمشک را مطابق دستورالعملهای روی بستهبندی آماده کرده و بگذارید ۱ ساعت در یک کاسه کوچک درون یخچال بماند.
تمشک و شکر دانه درشت را در یک مخلوط کن به خوبی پوره کنید، سپس پوره را از یک الک ریز رد کرده و درون یک کاسه ریخته و اضافات را دور بریزید.
شیر و نصف شکر را در یک قابلمه گرم کنید تا کمی جوش بیاید. در این مدت، باقیمانده شکر قنادی و زردههای تخم مرغ را در یک کاسه ریخته و آنقدر هم بزنید تا رنگ آن روشن و مواد غلیظ شود.
شیر گرم را روی مخلوط زرده تخم مرغ ریخته و هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند. در مرحلهی بعد مخلوط به دست آمده را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید و به آرامی هم بزنید تا مواد کمی غلیظ شود. توجه داشته باشید که نباید قل بخورد.
بیشتر بخوانید : شارلوت توت فرنگی : شارلوت میوه ای خوشمزه
ژلاتین را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا حل شود. حال پوره مرحله دوم را با مواد درون قابلمه مخلوط کنید و هم بزنید تا کاملاً صاف و یکدست شود. سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود و بعد به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار دهید.
در طول این مدت برای تهیهی رول سوئیسی، فر را گرم کرده و روی سینی پخت را با یک کاغذ پوستی بپوشانید. تخم مرغ، شکر و رب لوبیا وانیلی را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید تا نرم، غلیظ و یکدست شوند. آرد را به مخلوط اضافه کرده و با دست هم بزنید تا یک خمیر یکدست حاصل شود.
خمیر را روی سینی پخت ریخته و پس از صاف کردن روی آن، به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه در فر بپزید.۲ عدد حوله تمیز و بزرگ را نمدار کنید و آب اضافه آن را بچلانید. مقداری شکر قنادی روی حوله بپاشید و کیک لایهای اسفنجی را روی حوله برگردانید. در آخر کاغذ پوستی را جدا کنید.
با فاصله ۱ تا ۲ سانتیمتر از کنارههای لایه کیک، مربای تمشک را به گونهای کاملاً یکنواخت روی سطح آن پخش کنید. سپس لایه کیک را محکم بچرخانید و رول کنید.
یک کاسه پودینگ بزرگ یا کاسه ترایفل را با کمی روغن نباتی چرب کرده و روی آن را سلفون بکشید.
رول سوئیسی را به ضخامت نیم تا یک سانتیمتر برش زده و جداره داخلی کاسه را با این برشها بپوشانید، طوری که کوچکترین فضای خالی باقی نماند.
در مرحله بعد مواد ژله را به کاسه اضافه کنید. خامه را خوب هم بزنید و آن را به مواد تمشک اضافه کنید. کاسه دسر را حداقل به مدت ۴ ساعت درون یخچال قرار دهید تا خوب ببندد.
برای سرو دسر، کاسه را روی یک بشقاب مناسب برگردانید و لایه سلفون روی آن را جدا کنید. روی دسر را با نعناع و توتفرنگی تزیین کرده و نوش جان کنید.
دستورالعمل دوم جهت تهیه دسر شارلوت رویال
برای این دستور پخت، به مواد اولیه زیر در اندازههای ذکر شده نیاز خواهید داشت:
مواد لازم برای تهیه مربا
- توتفرنگی خرد شده ۴۰۰ گرم
- شکر ۵۰۰ گرم
- کره مقدار اندک
مواد لازم برای رول اسفنجی
تخم مرغ بزرگ ۶ عدد
شکر قنادی ۱۵۰ گرم، به علاوه مقداری برای پاشیدن روی رول
آرد ۱۵۰ گرم
مواد لازم برای شارلوت
ژلاتین ۹ برگ
تمشک ۵۵۰ گرم
شربت تمشک ۲ قاشق غذاخوری
شیر بدون چربی ۶۰۰ میلیلیتر
زرده تخم مرغ ۸ عدد
شکر ۱۰۰ گرم
خامه ۴۵۰ میلیلیتر
توتفرنگی کوچک ۱۰۰ گرم
مواد لازم برای تزیین و سرو
شکر قنادی ۷۵ گرم
آرووروت یا سیب زمینی چینی ۱ قاشق غذاخوری
خامه پرچرب ۱۵۰ میلیلیتر
شکر دانه درشت ۲۵ گرم
توتفرنگی متوسط ۱۰ عدد
دستور پخت :
برای تهیه مربا، توتفرنگیها را به همراه شکر در یک قابلمه کوچک ریخته و روی حرارت کم بپزید تا شکر ذوب شود. کره را اضافه کنیدو به مدت ۴ دقیقه بجوشانید. قابلمه را از روی حرارت برداشته و پس از هم زدن مخلوط، آن در یک کاسه بریزید و کنار بگذارید تا خنک شود.
اجاق را گرم کرده و روی سینی پخت رول سوئیسی را با یک کاغذ پوستی بپوشانید. تخم مرغ و شکر را باهم در یک کاسه بزرگ هم بزنید تا بافت آن نرم و کفی شده و به اصطلاح خامه فرم گرفته شود.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه شارلوت رویال
آرد را با الک به کاسه تخم مرغ و شکر اضافه نموده و هم بزنید تا خمیر رقیق شود؛ آن را در سینی پخت ریخته و آرام تکان دهید تا کاملاً یکدست شود.
لایه کیک را به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بپزید تا زمانی که روی کیک به رنگ طلایی درآید؛ در همین حین دو تکه کاغذ پوستی مخصوص پخت را روی میز کار گذاشته و روی آن شکر قنادی بپاشید.
کیک را روی کاغذ پوستی برگردانده و پس از جدا کردن کاغذ زیر آن، لبههای کیک اسفنجی خود را با یک چاقوی تیز مرتب کنید. پس از مدتی که کیک به خوبی خنک شد، مربا را روی آن پخش کرده و لایه را محکم رول کنید. رول مربایی خود را گوشهای قرار دهید.
برای شارلوت، ورق ژلاتین را در آب سرد خیس کنید تا نرم شود؛ سپس ۴۵۰ گرم تمشک را در مخلوط کن خرد کنید. تمشکهای خرد شده را از یک الک عبور داده و اضافات آن را دور بریزید. شربت تمشک را درون پوره ریخته و کنار بگذارید.
شیر را درون یک ماهیتابه بریزید و حرارت دهید تا دمای آن به نقطه جوش نزدیک شود. در همین زمان زرده تخم مرغ و شکر قنادی را آنقدر هم بزنید تا کمرنگ و خامهای شود. سپس شیر داغ را روی تخم مرغها بریزید و دوباره هم بزنید.
آب ژلاتین را تا حد امکان گرفته و پس از افزودن آن به مواد، بار دیگر روی حرارت قرار دهید تا غلظت مواد به حد مطلوب برسد. دقت کنید که مواد در این مرحله نباید جوش بخورد.
مواد را از روی حرارت بردارید و درون کاسه تمیز بریزید؛ صبر کنید تا کمی خنک شود و در نهایت پوره تمشک را اضافه کنید. مخلوط را حداقل به مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود.
در طول این ۳۰ دقیقه درون یک کاسهی بزرگ را به خوبی سلفون بکشید؛ رولهای سوئیسی را به ضخامت ۱.۵ سانتیمتر برش بزنید و کنار هم درون کاسه بچینید، طوری که فضای خالی مابین رولتها باقی نماند.
خامه را در یک ظرف دیگر آنقدر بزنید تا رد همزن روی آن به شکل قله باقی بماند، سپس آن را به شارلوت اضافه کنید. حال وقت آن است که ۱۰۰ گرم تمشک باقیمانده و توتفرنگیهای کوچک را درون کاسهی دسر خود بریزید.
روی کاسه را با برشهای باقیمانده پوشانده و پس از کشیدن سلفون، کاسه را یک شب کامل در یخچال قرار دهید تا ببندد. به هنگام سرو، کاسه حاوی دسر را روی یک بشقاب مناسب برگردانید.
برای تزیین، شکر قنادی را به همراه ۱۲۵ میلیگرم آب درون یک تابه به جوش آورید. اروروت را با دو قاشق آب سرد حل کرده و به تابه اضافه کنید؛ صبر کنید تا قل بخورد و سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. این یک شربت بینظیر برای لعاب روی شارلوت است.
خامه و شکر یخ زده را درون یک کاسه آنقدر بزنید تا فرم بگیرد، این مخلوط را در یک ماسوره ستارهای متوسط بریزید. دور ظرف را با خامههای ستارهای و توتفرنگیهای تازه تزیین کرده و سرو کنید.
بیشتر بخوانید :
دسر خربزه | طرز تهیه ۷ مدل دسر خوشمزه با خربزه + عکس
دسر کدو حلوایی : طرز تهیه ۴ مدل دسر با کدو حلوایی
دسر فرانسوی : طرز تهیه ۴ مدل دسر محبوب فرانسوی