۲ روش متفاوت جهت تهیه آب زرشک طبیعی
طرز تهیه و خواص درمانی بی نظیر آب زرشک طبیعی
مصرف زرشک و آب زرشک به زمان باستان می رسد که اطبای سنتی گذشته به واسطه توصیه خود به مردمان آن زمان تلاش در درمان بسیاری از بیماری هایی داشته اند که مردمان امروزه نیز بی بهره نیستند.
معمولاً هر زمانی که صحبتی از آب زرشک به میان می آید در ذهن افراد بطری های آماده آب زرشک که بر روی برچسب آن نوشته شده آب زرشک طبیعی تداعی می شود، وقتی با دقت به برچسب که باید نشانگر سلامت محصول باشد دقت کنیم متوجه می شویم که محصولی که قرار است مصرف کنیم طبیعی نبوده و حتی حاوی نگهدارنده های شیمیایی که خود آنها برای دستگاه گوارش مضر هستند می باشد.
وقتی صحبت از طبیعی بودن محصولی به میان می آید باید خود دست به کار شد و آن را آماده و مصرف کرد. برای دیدن این آموزش با دلگرم همراه شوید.
آموزش طرز تهیه نوشیدنی آب زرشک
نکاتی که باید در مورد آب زرشک به آن توجه کرد این است که ابتدا باید زرشک مخصوص آبگیری که از خانواده زرشک قرمز (زرشک پلویی) است را انتخاب کرد، این نوع زرشک دارای مشخصاتی است مانند جسه ای نسبتاً بزرگتر از زرشک قرمز ، دارای رنگ آلبالویی تیره و حاوی هسته که معمولاً این نوع زرشک به “زرشک سیاه” معروف است
زرشک سیاه را می توان در بسیاری عطاری ها که هم به صورت تازه و خشک ارائه می شود و در تمام فصول سال موجود است را خریداری کرد، در ادامه به خواص درمانی و همچنین طرز تهیه آب زرشک طبیعی اشاره ای خواهیم داشت.
طرز تهیه آب زرشک به روش اول :
مقدار 250 گرم زرشک سیاه را پس از تهیه و پاکسازی با آب سرد به صورت ملایم بشویید.
سپس آنرا داخل ظرفی غیر فلزی با 6 تا 8 لیوان آب خیس کرده و پس از مدت 24 ساعت مخلوط را داخل مخلوط کن ریخته هم بزنید.
مخلوط بدست آمده که حاصل خرد شدن کامل زرشک سیاه است را با استفاده از پارچه صاف کرده و به بطری های شیشه ای جهت نگهداری منتقل کنید.
بهتر است هر روز صبح ناشتا ترجیحاً قبل از طلوع آفتاب یک لیوان و شب موقع خواب نیز یک لیوان میل نمایید.
طرز تهیه آب زرشک خانگی به روش دوم :
برای تهیه آب زرشک به این روش باید زرشک ها را کاملا تمیز کرده و با آب سرد بشویید.
سپس آنها را در آبکش غیر فلزی بریزید. در قابلمه ای مناسب آب را بجوشانید.
سپس زرشک ها را در آب جوش ریخته و حرارت را ملایم کنید.
حالا باید در قابلمه را ببندید. ( البته در اکثر جاها گفته شده که وقتی آب جوش آمد زیر حرارت را خاموش کرده و بعد زرشک را در آن ریخته و دربش را ببندید. چون حرارت زیاد بر زرشک تاثیر منفی می گذارد و ممکن است تلخش کند. )
بعد از 10 دقیقه حرارت را خاموش کرده و صبر کنید محتویات قابلمه کمی سرد و خنک شوند.
حالا می توانید زرشک را درون آبکش غیر فلزی ریخته و زرشک ها را با دست بمالید تا کاملا آب زرشک از آن ها جدا شوند. حسابی آنها را فشار دهید.
آب زرشک بدست آمده باید کاملا صاف و بدون تفاله باشد. حالا می توانید آن را در بطری شیشه ای در بسته ریخته و در یخچال بگذارید.
اگر دیدید که آب زرشک خیلی غلیظ است میتواند هنگام مصرف کمی به آن اب اضافه کنید.
اگر آب زرشک ترش بود می توانید مقداری نمک و یا شکر بسته به ذائقه خود به آب زرشک اضافه کنید.
نکاتی مهم برای تهیه آب زرشک خانگی
کسانیکه سرفه های خشک می کنند نباید آب زرشک بخورند.
مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی شود.
زرشک مناسب برای تهیه آب زرشک، زرشک سیاه هست. ولی خب شما میتوانید از زرشک قرمز پلویی استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید بعد از صافکردن آب زرشک، حدود یک ربع آن را بجوشانید و بعد از خنکشدن، از آن استفاده کنید. جوشاندن آب زرشک، ماندگاری آن را بالاتر میبرد.
نکات مهم جهت تهیه آب زرشک طبیعی در منزل
برای افرادی که مبتلا به سرفه های خشک هستند مضر است. مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی شود مقدار گقته شده در طول 24 ساعت کافی می باشد.
خواص درمانی فوق العاده آب زرشک
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ث
- تصفیه کننده خون
- تنظیم فشارخون
- تنظیم قند خون
- پایین آورنده چربی خون
- پایین آورنده اوره
- شستشوی کبد و کلیه
- بهترین دوست کبد و پوست
- روشن کننده پوست صورت
- بهترین در درمان آفت دهان
- مفید در درمان جوش صورت و بدن
- بهبود گوارش و کوچک کننده شکم
- مفید در درمان سنگ کیسه صفرا
- رفع عطش(بهترین برای افرادی که بیش از اندازه به آب احساس نیاز می کنند )
- بهترین جایگیزین برای قرص متفورمین
خواص زرشک که تاکنون نمیدانستید!
- نقرس و رماتیسم را برطرف می کند.
- بی اشتهایی را برطرف می کند.
- اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند و سوء هاضمه را از بین می برد.
- برای درمان زردی و یرقان موثر است.
- آنهایی که مبتلا به ورم طحال هستند می توانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند.
- برای معالجه بواسیر نافع است.